Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λευκάδας καταγγέλλει την ανάλγητη στάση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λευκάδας και τον εμπαιγμό που βιώνουν οι εργαζόμενοι του Βοήθεια Στο Σπίτι .


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λευκάδας καταγγέλλει την ανάλγητη στάση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λευκάδας και τον εμπαιγμό που βιώνουν οι εργαζόμενοι του Βοήθεια Στο Σπίτι .
Οι εργαζόμενοι της  πρώτης γραμμής, οι εργαζόμενοι που αποτελούν την ασπίδα προστασίας  εκατοντάδων ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου, διανύουν τον δεύτερο συνεχή μήνα εργασίας, χωρίς να τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα του προηγούμενου μήνα εργασίας, όπως επίσης και τα εκδικασμένα αναδρομικά δώρων (1000 ευρώ), και τα 300 ευρώ επιδόματος COVID του καλοκαιριού. Και σαν να μην έφτανε αυτό εξαναγκάστηκαν σε εθελοντική εργασία με απειλή της μη πληρωμής τους, μέχρι την έκδοση του ΦΕΚ.
 Κάθε επαφή των εργαζομένων με τους αρμοδίους υπαλλήλους και τον Πρόεδρο της ΔΕΠΟΚΑΛ οδηγεί στον εμπαιγμό τους.
Όμως οι εργαζόμενοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού ,συνεχίζουν να παρέχουν αδιαλείπτως τις υπηρεσίες τους. Αλλά έως πότε;  Πίσω από κάθε εργαζόμενο υπάρχουν οικογένειες, ανάγκες επιβίωσης.
Μιλάμε για εργαζόμενους ,για παροχή υπηρεσιών, που πρέπει νομίμως να αμείβονται μηνιαίως, όπως περιγράφει η σύμβαση τους και ορίζει το Εργατικό Δίκαιο.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Λευκάδας
1.Να πράξει την νόμιμη υποχρέωση της και να καταβάλλει άμεσα τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους (δεδουλευμένα και επιδόματα)
2.Να σεβαστεί τον κάθε εργαζόμενο που παρέχει υπηρεσίες απλήρωτος και να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία εις βάρος τους.
3. Να προχωρήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την οριστική λύση του προβλήματος της μηνιαίας καταβολής των δεδουλευμένων και των οφειλών των εργαζομένων.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ!!!! ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!!!
10/11/2020                                       ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
About Ομάδα Σύνταξης 28415 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.