Γιώργος Κατσιαντώνης στον Prisma 91,6: Μόνο με συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων η χώρα θα βγει από την κρίση


Τις πολιτικές εξελίξεις σχολίασε στο απογεματινό μαγκαζίνο του Prisma  91,6 ο βουλευτής της

Ένωσης Κέντρου Γιώργος Κατσιαντώνης.

Ο ίδιος προσωπικά ανέφερε ότι δεν βλέπει καμία ελπίδα για το μέλλον του τόπου με την συμφωνία που αποτέλεσε σημαία τον ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ όλο αυτό το διάστημα καθώς ισχυρίζονταν ότι με το που θα έκλεινε η αξιολόγηση θα άνοιγε το θέμα κουρέματος του χρέους.  Δυστυχώς αυτό δεν έχει γίνει, καθώς η συζήτηση έχει μετατεθεί για μετά το 2018.

Η συμφωνία στην ουσία δεν έχει κλείσει ακόμη, πρόκειται για μια ασαφής συμφωνία και θα δούμε ακριβώς το τι θα συμβεί στις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσιαντώνη, ο κόσμος από πρώτη του Ιούνη θα αρχίσει να βιώνει  όλους τους φόρους που θα έρχονται απανωτά μέχρι το 2017.

Ιδιαίτερα μετά το καλοκαίρι  και μέχρι και τον Οκτώβρη,  όταν οι περισσότεροι έμμεσοι φόροι θα είναι σε εφαρμογή ο Έλληνας φορολογούμενος θα συνειδητοποιήσει πόσο βαριά θα πέσουν στην τσέπη του,  γιατί μπορεί  η κυβέρνηση να ισχυρίζεται ότι δεν θα μειωθούν συντάξεις και μισθοί, αλλά δεν υπάρχει διαφορά, καθώς όταν βασίζεσαι  στους έμμεσους φόρους είναι σαν να μειώνει συντάξεις και μισθούς.

Σύμφωνα με τον κύριο Κατσαντώνη η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας θα αυξηθεί αν συνεννοηθούν μαζί όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ που έχουν μια συγκεκριμένη γραμμή, να βρεθούν σε μία συναίνεση και να πάνε με 250 βουλευτές να απαιτήσουν ένα-δύο πράγματα,καθώς και  να δημιουργηθεί επιτέλους ένα σταθερό φορολογικό σύστημα σε αυτή τη χώρα το οποίο να μην μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα έρθει.

Επίσης υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα είναι καταστροφικές για τη χώρα τη δεδομένη και στιγμή,  καθώς από τη μια ο Έλληνας φορολογούμενος θα έχει όλους αυτούς τους φόρους πάνω το κεφάλι του και από την άλλη δεν μπορούμε να πάμε σε άλλη μία νέα εκλογική αναμέτρηση η οποία θα κοστίσει περισσότερο από 300 εκατομμύρια ευρώ.

Προσωπικά σαν  βουλευτής δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο προεκλογικό αγώνα,  να πηγαίνω στην επαρχία μου και να λέω στον κόσμο πληρώστε  επιπλέον άλλα  300.000.000 ευρώ για εκλογές,  καθώς στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας.

About Ομάδα Σύνταξης 27444 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.