Γιάννης Λιβιτσάνος στον Prisma 91,6:” Είμαστε απλοί πολίτες που θέλουμε να πάμε την Λευκάδα σε ένα άλλο επίπεδο.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη, μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης “Κοινωνία πολιτών” Γιάννης Λιβιτσάνος.

Ο κύριος Λιβιτσάνος εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την παρουσία των πολιτών στο πρόσφατο κάλεσμα της παράταξης, γιατί όπως είπε, όλη αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε τους τελευταίους πέντε μήνες, με την συμμετοχή του κόσμου, απέδειξε ότι έπρεπε να γίνει και κάτι καλό θα γίνει στη Λευκάδα την επόμενη μέρα.

Στο ερώτημα αν υπήρξαν τρικλοποδιές κατά τη διάρκεια συγκρότησης του ψηφοδελτίου, απάντησε ότι στην αρχή όταν ο ίδιος έκανε την ανακοίνωση της διακήρυξης της “Κοινωνίας πολιτών” και της συμμετοχής του ως υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές, κάποιοι το κατηγόρησαν, δεν το πίστευαν, νόμιζαν ότι κάναμε πλάκα.

Πλάκα όμως δεν μπορείς να κάνεις με την κοινωνία και το δημόσιο βίο, από τη στιγμή που μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία.

Εγώ εκμεταλλεύτηκα τη συγκυρία, έκανα τη δουλειά μου αφήνοντας κάποιους να θεωρούν ότι δεν θα μπορώ να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο.

Τελικά όπως αποδείχθηκε προχθές μαζί με την ομάδα μου, συγκροτήσαμε το ψηφοδέλτιό μας και όπως μας λέει ο κόσμος πρόκειται για ένα ενδιαφέρον ψηφοδέλτιο, αξιόλογα πρόσωπα της κοινωνίας, χωρίς κομματικές συνιστώσες και μόνοι μας καταφέραμε να φτάσουμε ως εδώ προχωρώντας για το τελικό βήμα που είναι η 26η Μαΐου για να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε.

Αναφορικά με την αιχμή που άφησε στην ομιλία του ότι η παράταξή του δεν στηρίζεται από κανένα κομματικό μηχανισμό, καθώς και πρώην δημάρχους, ο κύριος Λιβιτσάνος υποστήριξε ότι ζούμε σε ένα μικρό τόπο και γνωρίζει ο ένας τον άλλον πολύ καλά.

“Ξέρουμε πολύ καλά πως οι συνυποψήφιοί μου που δηλώνουν ανεξάρτητοι, από πού στηρίζονται όπως τα τρία μεγάλα κόμματα, είναι επιλογή του καθενός να ζητάει τη βοήθειά τους, που μπορεί άλλος να το έχει υπηρετήσει πολλά χρόνια και άλλος να έχει βάλει πλάτη σε αυτό, εμείς είπαμε να κάνουμε μία άλλη κίνηση.

Θέλαμε να δείξουμε στους πολίτες ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν κόμματα. Τα κόμματα παίζουν ρόλο στις Βουλευτικές, καθώς και στις περιφερειακές εκλογές, η τοπική αυτοδιοίκηση όμως είναι για το δήμο.

Τα προβλήματα του δήμου δεν μπορεί να τα γνωρίζει ούτε η Νέα Δημοκρατία, το Κιναλ, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα ξέρουν οι πολίτες, που βλέπουν τις υποχρεώσεις τους να αυξάνονται και δεν έχουν κανέναν δίπλα τους.

Αυτός που πρέπει να είναι δίπλα στους πολίτες πρέπει να είναι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή. Ζούμε σε μία κρίση δεκαετίας πλέον και ο πολίτης χρειάζεται τον Δήμο δίπλα του και όχι 2-3 μήνες πριν τις εκλογές.

Τους τελευταίους τρεις μήνες βλέπουμε το Δήμο να είναι συνεχώς δίπλα στον πολίτη για προφανείς λόγους.

Στο ερώτημα ότι στην πρόσφατη ομιλία του σήκωσε τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη δημοτική αρχή, απάντησε ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο, έχουμε εκλογές και αυτό σημαίνει ότι όσοι θέλουμε να κατεβούμε υποψήφιοι δήμαρχοι, πρέπει να πούμε τι κακό ή καλό έκανε ο νυν δήμαρχος.

Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το πρόσωπο του κυρίου Δρακονταειδή, αλλά με τον οποιοδήποτε και αν ήταν.

Όταν εδώ και τρεις μήνες έχουμε ξεκινήσει τον προεκλογικό μας αγώνα και βλέπω μία άπνοια και κανείς δεν λέει κάτι, αν όλα είναι καλά τότε αναρωτιέμαι για ποιο λόγο κατεβαίνουμε υποψήφιοι δήμαρχοι.

Εγώ αισθάνομαι ότι έπρεπε να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, γιατί στην παρουσίαση του ο κύριος Δρακονταειδής είπε ότι έκανε 200 έργα και χάλασε 65 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο τα πιο πολλά έργα δεν είναι καν της δημοτικής αρχής.

Κάποια έργα όπως το Αγκυροβόλι έχουν πάρει μέχρι και 10 παρατάσεις και δεν έχουν τελειώσει ακόμα και μας παρουσίασαν το νέο νοσοκομείο στο οποίο η δημοτική αρχή δεν έχει καμία σχέση.

Το νέο νοσοκομείο εγκρίθηκε το 2009, με βουλευτή τον κύριο Μαργέλη.
Ο κύριος Βεργίνης έβαλε πλάτη και ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να μας πει ο κύριος Δρακονταειδής είναι όταν του ζητήθηκε το 2015, να δώσει μία απάντηση για την υποθαλάσσια γέφυρα, που το 2014 πήρε τις εκλογές λέγοντας ότι δεν την θέλει, το 2018 μας λέει οτι την θέλει, καθώς η κεντρική διοίκηση θέλει να τη δημοπρατήσει, αλλά ένα μεγάλο έργο πνοής δεν έγινε στον τόπο αυτή την πενταετία.

Αναφορικά με την αναφορά του δημάρχου, να μην γίνει προεκλογική περίοδος επάνω στο θέμα των σκουπιδιών, ο κύριος Λιβιτσάνος αναφερόμενος στο θέμα του δεματοποιητή, είπε ότι εδώ και τρία χρόνια αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη, κοροϊδεύουμε τους πολίτες για την λειτουργία του δεματοποιητή ο οποίος ξεκίνησε να λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο.

Σχετικά με τα απορρίμματα υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη, συμφωνώ ότι άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο, ότι καθυστερήσαμε, ωστόσο έχουν περάσει 5 χρόνια και αν μέσα σε αυτά τα χρόνια δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι, να δώσουμε μία καινοτομία για ένα θέμα που καίει τους λευκαδίτες, δεν ευθύνεται μόνο ο δήμαρχος, αλλά ευθυνόμαστε όλοι μας για να μην κατηγορήσω κάποιους άλλους και πουν ότι μας κατηγορεί ο Λιβιτσάνος.

Ο κύριος Δρακονταειδής είχε μία έτοιμη μελέτη, το αν έπρεπε να κάνει μία περιβαλλοντική μελέτη επειδή άλλαξε ο νόμος, για παράδειγμα, ήταν στο χέρι του.

Διαθέτει τεχνική υπηρεσία, ο δήμος έχει αξιόλογους μηχανικούς και μπορούσε να τρέξει το θέμα.

Θα πρέπει να ερωτηθούν οι ίδιοι αν μπορούν να διοικήσουν το δήμο, από τη στιγμή που φτάσαμε σήμερα εδώ και δεν έχουμε κάνει κάτι, εγώ σαν πολίτης ανησύχησα και αυτά τα προβλήματα ήταν που μας έκανε να πάρουμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε την “κοινωνία των πολιτών”.

Δεν βγήκαμε μπροστά για να κατηγορήσουμε κάποιους, αλλά για να μπορούμε να δώσουμε πέντε λύσεις στα προβλήματα της Λευκάδας.

Επαναλαμβάνω ότι στην καθημερινότητα των πολιτών η δημοτική αρχή ήταν απούσα και το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο δήμαρχος στον τελευταίο του απολογισμού στο δημοτικό συμβούλιο, ότι δεν ήταν κοντά στην καθημερινότητα του πολίτη.

Από τη στιγμή που δεν μπορεί η δημοτική αρχή να είναι στο πλευρό της καθημερινότητας του πολίτη που είναι αντιμέτωπος με χίλια προβλήματα και θέλει κάποιος να το στηρίξουν για αυτό κατεβαίνουμε και εμείς.

Δεν ξυπνήσαμε μία μέρα και είπαμε να κάνουμε αντιπολίτευση στον κύριο Δρακονταειδή, έχουμε πολύ σημαντικά πράγματα να κάνουμε, είμαστε άνθρωποι που δουλεύουμε στην αγορά, αλλά βάζουμε όλοι μαζί ένα λιθαράκι, μαζί με τους πολίτες για να φτάσουμε τη Λευκάδα εκεί που πιστεύουμε ότι μπορούμε.

Αναφορικά με τα σημαντικά προβλήματα της πόλης, όπως η συμφόρηση που επικρατεί στην οδό Γολέμη το καλοκαίρι, ο κύριος Λιβιτσάνος είπε ότι υπάρχει πρόταση που έχουν συζητήσει με ένα μεγάλο τεχνικό γραφείο της Αθήνας, το οποίο κάνει συγκεκριμένα έργα κυκλοφοριακής ροής σε ώρες αιχμής σε τουριστικές περιοχές με παραδοσιακό ιστορικό κέντρο όπως είναι Λευκάδα και υπάρχει μία λύση την οποία δεν θα τη βγάλουμε στη δημοσιότητα, καθώς αν 1η Σεπτέμβρη είμαστε εμείς δημοτική αρχή, 2 Σεπτέμβρη θα ξεκινήσει αυτή και θα ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι, για να αλλάξει πρόσωπο εικόνα της παλιάς πόλης της Λευκάδας.

Αναφορικά με τις συνεργασίες της επόμενης ημέρας, ο κύριος Λιβιτσάνος ανέφερε ότι ήταν και παραμένει ανοικτός σε κάθε συνεργασία, αλλά στις συνεργασίες υπάρχουν δύο συνεργάτες και όχι ένας γιατί μέχρι σήμερα μας θεωρούσαν πιο αδύναμους που μπορεί και να είμαστε καθώς αυτό θα το κρίνει η κοινωνία στις 26 Μαΐου.

“Εμείς θα κάνουμε τον αγώνα μας όπως οφείλουμε μέχρι τις 26 Μαΐου, εάν είμαστε στο δεύτερο γύρο θα έχουμε μία εβδομάδα να παλέψουμε ακόμα για το δήμο, διαφορετικά θα δούμε την κατάταξη μας και όταν συγκροτηθεί το νέο δημοτικό συμβούλιο και ο νέος δήμαρχος, θα κάτσουμε στο τραπέζι για να βρούμε λύσεις για τη Λευκάδα.

Εμάς δεν μας ενδιαφέρει το κομματικό, αλλά η Λευκάδα. Εμείς θα είμαστε εκεί είτε συμπολίτευση είτε αντιπολίτευση για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα της Λευκάδας.”

Σχετικά με τις αναφορές του δημάρχου και το πλαίσιο συνεργασίας επόμενης ημέρας ο κύριος Λιβιτσάνος ανέφερε ότι αν ο κύριος Δρακονταειδής κατέβαινε υποψήφιος δήμαρχος για πρώτη φορά και δεν είχαμε δει το έργο του, θα έλεγα ότι είμαστε κοντά σε αυτό που λέει.

Επειδή όμως ο κύριος Δρακονταειδής είναι δήμαρχος Λευκάδας δεν χρησιμοποίησε ποτέ την αντιπολίτευση του, μία αξιόλογη αντιπολίτευση του δήμου.

Η αντιπολίτευση που είχε από τον κύριο Μαργέλη, Μαριάννα Καρφάκη, την κυρία Σκιαδά, τον κύριο Γλήγορη, τον Βασίλη Αραβανή, άνθρωποι της αγοράς που έχουν δείξει τι μπορούν να κάνουν.

Τι να πει κανείς για τον κύριο Μαργέλη που έφτασε τη Λευκάδα σε αυτό το σημείο, γιατί δεν έχει γίνει κανένα μεγάλο έργο εκτός από τον κύριο Αραβανή που έφτιαξε το διοικητήριο μέχρι σήμερα και πρέπει να λέμε την αλήθεια χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Αυτή η αντιπολίτευση που είχε με μηχανικούς, έμπειρους αυτοδιοικητικούς, δεν την έβαλε ποτέ από κουβέντα, δεν μπορώ εγώ να πιστέψω ότι ο συγκεκριμένος θα γυρίσει το χρόνο πίσω για να συνδιοικήσει τον Δήμο με κάποιον άλλον.

Σε άλλο σημείο της κριτικής του ο κύριος Λιβιτσάνος προκάλεσε την δημοτική αρχή να απαντήσει αν έχουν απορροφηθεί όλα τα χρήματα από το σεισμό και αν συνεργάστηκαν με την περιφέρεια για να πραγματοποιηθεί αυτό.

Η περιφέρεια έδωσε μάχη τέσσερα χρόνια για να απορροφηθούν μπορεί από το σεισμό και αυτό το ξέρω γιατί είμαι μηχανικός και βλέπω και τα έργα που γινόντουσαν.

Εγώ που δεν είμαι κομματικός δεν έχω να κρύψω κάτι, καθως πιστεύω ότι τόσο ο κύριος Γαλιατσάτος και ο κύριος Χαλικιάς έκανα πέντε πράγματα για να βελτιώσουν τις υποδομές με χρήματα του σεισμού, αν δεν υπήρχε ο σεισμός σήμερα θα μιλάγαμε για το απόλυτο τίποτα.

Ο Κύριος Λιβιτσάνος απάντησε και στο ερώτημα για ποιο λόγο θα πρέπει να τον εμπιστευτούν οι πολίτες επερχόμενες εκλογές, λέγοντας ότι η “κοινωνία πολιτών ” είναι επιλογή εμπιστοσύνης, καθώς μέσα σε δυόμισι μήνες εκεί που όλοι ήταν “απέναντί ”μας, ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια μας, ενώ εμείς σε αντίθεση με άλλους συνδυασμούς δεν δυσκολευτήκαμε να βρούμε υποψηφίους, που κάποιοι έλεγαν ότι δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε ούτε μέχρι το Μάρτιο.

Έχουμε ένα πολύ δυνατό επιτελείο, μιλάγαμε με τον κόσμο και τους λέγαμε την αλήθεια, ο κόσμος θα μπορεί να μας εμπιστευτεί, γιατί είμαστε άνθρωποι της αγοράς, γιατί καθημερινά κάνουμε συναλλαγές με τον κόσμο και βλέπει ποιοι είμαστε.

Όλοι είχαμε τα επάνω μας και τα κάτω μας σταθήκαμε όρθιοι και δεν προδώσαμε ποτέ την κοινωνία, καθώς είμαστε απλοί πολίτες που θέλουμε να πάρουμε τη Λευκάδα και να την ανεβάσουμε ένα επίπεδο.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25619 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.