Γεράσιμος Παπαδόπουλος στον Prisma 91,6: Είναι νωρίς για να απαντήσουμε αν είναι ο κύριος σεισμός ή όχι


Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε στον Prisma 91,6 σχετικά με τον σεισμό που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στις 4.26 στο θαλάσσιο χώρο 15χλμ δυτικά της Πρέβεζας. Όπως σημείωσε μάλιστα το ακριβές του μέγεθος είναι μάλλον 5,4 Ριχτερ.

“Ο σεισμός 5,2 ή 5,4 δεν είναι κάτι ασύνηθες, δεν είναι κάτι το εξαιρετικό. είναι κάτι στα αναμενόμενα πλαίσια. Είναι νωρίς για να απαντήσουμε αν είναι ο κύριος σεισμός ή όχι. Χρειάζεται πολύ καλή σεισμογραφική παρακολούθηση και επιστημονική αξιολόγηση τις επόμενες ώρες και μέρες για να μπορέσουμε να απαντήσουμε με ακρίβεια.

Κατά συνέπεια νομίζω ότι όλοι πρέπει να κρατηθούν ψύχραιμοι, δεν έχουμε περάσει κάποια κόκκινη γραμμή για να πούμε ότι είμαστε σε έκτακτη ανάγκη, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Με ψυχραιμία νομίζω ότι θα αντιμετωπιστούν καλύτερα όλα τα ζητήματα” σημείωσε.

Παράλληλα ανέφερε σε σχέση με τον χρόνο που θα χρειαστεί για να αξιολογηθεί ο σεισμός σημείωσε: “Κάθε μέρα που θα περνάει θα έχουμε καλύτερη προσέγγιση στην τελική λύση. Αύριο – μεθαύριο θα ξέρουμε με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια που ακριβώς βρισκόμαστε”.

About Ομάδα Σύνταξης 27538 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. O Δντής του Γεωδυναμικού ινστιτούτου τούτη την εποχή να προβληματιστεί για το ονομαζόμενο ώς δημόσιο έργο σκάλα στους Εγκρεμνούς. Και έχει ευθύνη να εκφέρει την αποψή του και το γεωδυναμικό ινστιτούτο στην συγχρονία εφ όσον και εάν είναι δημόσιο έργο.
    Παρατίθεται εδώ το ερώτημα : ”Ποιος άραγε χρηματοδοτεί την κατασκευή; Ποιος εγγυάται για την ασφάλεια και ιδιαίτερα για τον έλεγχο αυτής στο πέρασμα του χρόνου; Αν κατρακυλήσει κάποια πέτρα από ένα υψηλότερο σημείο, ποιος άραγε θα την συγκρατήσει ώστε είτε να μην πέσει σε όποιον βρίσκεται χαμηλότερα, είτε να μην καταστρέψει κάποιες αγκυρώσεις ή τμήματα της σκάλας και γκρεμιστεί ολόκληρη παρασύρονταν όσους την χρησιμοποιούν εκείνη τη στιγμή. Αυτό δεν είναι ένα δημόσιο έργο;. Εννοώ ότι θα μπορεί ο κάθε ανυποψίαστος πολίτης να την χρησιμοποιήσει. Μπορεί πάλι, στις δύο εισόδους, άνω και κάτω, να υπογράφει ο εθελοντής πειραματιζόμενος εναερίτης μια υπεύθυνη δήλωση ότι χρησιμοποιεί τη σκάλα με δική του ευθύνη……!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.