Έρευνα: Πότε έρχεται το τέλος του κορονοϊού στην Ελλάδα – Αναλυτικοί πίνακες


Μία ενδιαφέρουσα έρευνα έδωσαν στη δημοσιότητα ερευνητές από τη Σχολή Ναυτικών Σπουδών και Μεταφορών του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Εφαρμόζοντας το μοντέλο SIR εκτιμάται πως το τέλος της πορείας του κορονοϊού στην Ελλάδα θα είναι στις 6 Ιουνίου 2020 ενώ μέχρι τότε αναμένεται να νοσήσουν κατ΄ εκτίμηση 255 άτομα.

Το μοντέλο SIR (Susceptible Infected Removed) υπολογίζει τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται, τον αριθμό όσων νόσησαν, τον αριθμό όσων ανάρρωσαν και τους νεκρούς. Μέσα από μαθηματικά μοντέλα αλλά και την καθημερινή στατιστική κάλυψη των στοιχείων σε κάθε χώρα εκτιμά τη μελλοντική πορεία της πανδημίας σε 43 χώρες, καθώς και στον παγκόσμιο πληθυσμό.

Ο δείκτης μεταδοτικότητας R0

Βαρύνουσα σημασία έχει ο δείκτης μεταδοτικότητας R0. Συγκεκριμένα, στις δημοσιευμένες αναφορές τους οι ερευνητές υπολογίζουν για κάθε χώρα τον δείκτη μεταδοτικότητας R0 του κορονοϊού που σημαίνει «σε πόσα άτομα μπορεί κάποιος να μεταδώσει τη νόσο, πόσα άτομα ακόμη είναι ευάλωτα να μολυνθούν από τη νόσο μέχρι το τέλος της πανδημίας» και διαγράμματα όπου απεικονίζονται τα ημερήσια κρούσματα και η ημερολογιακή πρόγνωση μηδενισμού τους.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πανεπιστημίου, τα δεδομένα παρουσιάζονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ακαδημαϊκούς σκοπούς και όχι για ιατρικούς και εμπορικούς σκοπούς. Τονίζει, επίσης, ότι το μοντέλο μπορεί να αποτύχει σε ορισμένες περιπτώσεις και να το χρησιμοποιούμε κατά την κρίση μας.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται στοιχεία από την έκθεση της 20ής Μαΐου των ερευνητών του πανεπιστημίου, όπου χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα έως τις 19 Μαΐου.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τον παραπάνω πίνακα είναι:

Δεύτερη στην Ευρώπη η Ελλάδα

Η Ελλάδα με δείκτη μεταδοτικότητας R00.27 σήμερα κατέχει την έκτη καλύτερη θέση παγκοσμίως μετά τις Αυστραλία, Νότια Κορέα, Νέα Ζηλανδία, Αυστρία και Νορβηγία που έχουν R00.03, 0.13, 0.17, 0.21 και 0.25 αντίστοιχα και τη δεύτερη καλύτερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την Αυστρία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται σήμερα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, στην Ινδία και στην Ινδονησία, όπου ο δείκτης μεταδοτικότητας R0 που αποτελεί την πυξίδα για την πορεία της επιδημίας είναι μεγαλύτερος από ένα. Σε υψηλά επίπεδα επίσης κινείται ο R0 στην Ισλανδία (0.92), στη Ρωσία (0.91) και στην Ουκρανία (0.85).

Παγκοσμίως ο R0 εκτιμάται ότι είναι 0.73 και ο μέσος όρος του στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 0.45, με τις υψηλότερες τιμές να εμφανίζονται στη Σλοβακία (0.95), στη Σουηδία (0.81), στην Πολωνία (0.80) και στη Ρουμανία (0.73).

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το τέλος της πανδημίας προβλέπεται στις αρχές Αυγούστου, εκτός από τη Σουηδία και την Πολωνία, όπου προβλέπεται έναν μήνα αργότερα, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Παγκοσμίως, το τέλος της πανδημίας προβλέπεται στο 3ο δεκαήμερο Αυγούστου, εκτός από τη Βραζιλία, όπου προβλέπεται στο 1ο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου, την Ινδονησία, όπου προβλέπεται στις αρχές Νοεμβρίου, και την Αργεντινή, όπου το τέλος προβλέπεται στις αρχές Δεκεμβρίου.

Θα νοσήσουν ακόμα 255 άτομα

Αναφορικά με την Ελλάδα, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα προβλέπουν ότι το τέλος της πανδημίας θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου και ότι 255 ακόμα άτομα είναι ευάλωτα να μολυνθούν μέχρι το τέλος της πανδημίας, με σφάλμα ±61 άτομα. Η συγκεκριμένη εκτίμηση συμβαδίζει με τις προγνώσεις του μαθηματικού μου μοντέλου, που δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου.

Όσον αφορά το πόσα ακόμα άτομα είναι ευάλωτα να μολυνθούν από τη νόσο μέχρι το τέλος της πανδημίας, από την έκθεση των ερευνητών προκύπτει ότι παγκόσμια προβλέπονται 1.958.990 άτομα, στην Ινδία 607.430 άτομα, στη Ρωσία 475.113 άτομα, στις ΗΠΑ 417.805 άτομα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση 206.468 άτομα.

«Θεωρώ πως πρόκειται για την πλέον αξιόπιστη έκθεση που επεξεργάζεται πολλά δεδομένα και είναι καλό να την λάβουμε σοβαρά υπ΄όψη μας», σχολίασε στο ethnos.gr ο Νίκος Καρδούλας που είναι Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. – MSc _UK – Συνταγματάρχης ε.α. και τις ημέρες της πανδημίας αναζήτησε πολλές εκθέσεις, μοντέλα και δεδομένα σχετικά με την πορεία της πανδημίας.

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28556 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Για τον κορονο'ι'ιό και το ανακυκλούμενο -ρεβόλβινγκ- επίδομα για τα τεστς γρίππης says:

  Τέλος δεν επέρχεται ποτέ, και δεν είναι απλή γρίππη.
  Αλό το 2002 απ φην συγκεκριμένη χώρα και περιοχή έχουν φύγει και επέλθει 4-5 ιοί γρίππες , που έχόύν τσάκίσει τον πλανήτη.
  Απλά κάθε φορά θα σε ένα απλό κρυολόγημα θα υπάρχει πρόσθετος μεγάλος επιπλέον κίνδυνος.
  Και σε 3-4 χρίνια θα παρουσιαστεί και άλλος τύπος γρίππης και θα ψάχνονται οι άμθρωποι τι είδους γρίππης έχουν και τι εμβόλιο να κάνουν από δώ και πέρα.
  Είναι μια ιμπεριαλιστική πολιτική και εφσρμογή ιών που εξσποστέλλονται από την συγκεκριμένη χώρα, διότι είτε τυχαία παράγονται οι ιοί αυτοί , είτε σκόπιμα τελικά για τους πολίτες του λοιπού κόσμου το ίδιο κάνει ώς αποτέλεσμα.
  Και σε επίπεδο οικονομιών των πολιτών και των χωρών , από δώ και πέρα κάθε φορά η οικονομική καθημερινότης θα βαραίνει πολύ. Όποιο εμβόλιο και να βγεί. Γιατί μια γρίππη πλέον ή ένα συνάχι θα ειναι ύποπτο και συγκεκριμμένα για τον κορονοιό με τις πρόσθετες πλέον επιδράσεις στα ζωτικά όργανα.
  Και από δώ και πέρα οι συγχρωτισμοί ανθρώπων έχουν τελειωσει στο επίπεδο των μαζικοτέρων φαινομένων.Διότι καθε άνθρωπος πρέπει να φυλάγεται και θα φυλάγεται.
  Φέτος αν πήγαινε κσποιος με γρίππη στον γιατρό πρίν τον κορονοιό; έκανε και το τεστ τι γρίππη είναι κατ υπόδειξη του γιατρού.
  Από δώ και πέρα θα κάνει και ειδικά τεστ για κσθε γρίππη και για τον κορονοιό.
  Προσπαθούν να πούνε ότι ο ιός είναι αποτέλεσμα της εμβολής και του μπσσίματος του ανθρώπου στην φύση ευρύτερα για να σποκόψουν τον κορονοιό και ότι άλλο θά έμφανιστεί από δώ και πέρα, από τις δομές της παραγωγής του και τις επιδιώξεις της εξαπλωσεώς του.
  Και πώς από το 1960 σπό την δημιουργία της Νατοικής βάσης στην Λευκάδα και της Ελληνικής και του ΟΤΕ νυν ραντάρ στα Σταυρωτά, δεν εμφανίστηκαν σπ την περιοχή προβλήματα ιών ??
  Απ την εισβολή των ανθρώπων στην Αμαζονία συνολικά πώς και
  δεν βγήκαν φαινόμενα τέτοια ??
  Ή είναι η συνολική στον πλανήτη εισβολή όπως οι παρλαπίπες διαλαλούν.
  Απλά τι κινέζικο κύκλωμα φαρμακευτικής θέλει να μπεί για τα καλά στον θέμα εμβολίων υγείας, και το μεθοδεύει.
  Και πρώτα έχει χρόνια τώρα οου η Κίνα στέλνει ερευνητές Κινεζους στα εργαστήρια άλλων χωρών για διάφορα θέματα και αντικείμενα και να μελετήσουν συνήθεορς και προιόντα άλλων χωρών . Και στην Ελλάδα έρχονται μόνιμα τέτοιες αποστολές. Οι ερευνητσς αυτοί ώς μαθητευόμενοι μάγοι και Απω ανατολίτες βοηθοί φακίρηδων επιστρέφουμ στην Κίνα και χρησιμοποιούνται από την σκληρή συγκεντρωτική εξουσία της Κίνας στην προσπάθεια να αναπτύξει έρευνα και να παράγει αξίες τεχνογνωσίας. Και επειδή ο πληθυσοε των 1,5 δις της Κίνας αλλά και όλο το φάσμα της Άοω Ανατολής πληθυσμιακά είναι τεράστιο και συγκεντρωμένο και μαζί κάτω από εξουσίες που μπορούν να μειοδεύουν μαζικό έλεγχο , για τούτο και το φάσμα υγείας σε εμβόλια, χωρίς υποδομές παρά μόνο μια σύριγκα, υπόσχεται τεράστιες αξίες και κέρδη για την νομεκλατούρα των Ferrari ( δηλσδή των Κινέζων αξιωματούχων καιωτου κυκλωματός των και μανδαρίνων). Πλέον που υπάρχει και το αλλο κέρδος εκ παραγωγής αν φκιαχτει εξωγενώς απ την Κίνα εμβόλιο, αλλά το παράξουν οι Κινέζοι για την χώρα τους και όμορες χώρες ώς αντίγραφο.Διότι εκεί η σύνθεση και η ποιότητα του εμβολίου ή κάθε προιόντος εκ της Κίνας δεν ελέγχεταιστην προσπάθεια κέρδους για τούτο και έχει γεμίσει ο κόσμος με κινέζικα προιόντα φθηνά χωρθς τυπικές προδιαγραφές σύνθεσης.
  Όλο αυτό ωτο φάσμα των χωρών της Άπω Ανατολής καίτοι χρησιμοποιείται για εργασίες βαφής όχι επώνυμωμ υφασμάτων κακώς αοό άλλες χώρες, εν τούτοις αρνείται να δώσει καο την σύνθεση ηαι ποιότητα των χρωμάτων των υφασμάτων σε κάθε λογής επικίνδυνο εργαστήριο. Και βέβαια αρνούνται και οι επιτήδιοι επιχειρηματίες που συνεργάζονται με αυτές τις χώρες. Και για τούτο συνεργάζονται.
  Μικροσίδερο για χρήση και αντοχή κινέζικης παραγωγής κατά τον έμπορο στην Ελλάδα που χρησιμοποιήθηκε σε κατασκευή για να αντέχει τις πιέσεις του αέρα σε τέντα , έσπασε στην μέση σαν ξύλο. Και όταν στην διατομή του φάνηκε η ποιοτητα του Μετάλου τότε έγινε φανερή η όλη αθλιότητα σύνθεσης του υλικού.
  Όταν δε αυτό το είδε εμπειρογνώμων τεχνίτης σιδηρουργός είπε ότι ήταν σκέτη απάτη σιδήρου.
  Σκελετός ποδηλάτου κινέζικου έπαθε στρεβλώσεις στο μέρος του άξονα της πεταλιέρας και αχρηστεύτηκε ποδήλατο καινούργιο , το οποίο βάσει του καταστήματος που το πούλησε ήταν με Ολλανδικές προδιαγραφές. Ποιές προδιαγραφές και ποιά τυποποίηση προιόντων πσραγομένωμ στην Κίνα και πιθανών εμβολίων και πιθανών φαρμάκων. Προδιαγραφές επικίκδυνων κατσστάσεων.
  Ακόμη και το βιομηχανικό σκόνι για τρόχισμα μαχαιριών που υγαίνεται με νερό είναι μαιμού και μούφα ακόνι, μπροστά στο κρητικό ακόνι από πέτρα που δουλεύται με λάδι ( λσδάκονο).
  Το κινέζικο ακόνι καταστρέφει το ίδιο το μέταλλο του μαχαιριού και δεν παίρνει παραπέρα τρόχισμα.
  Σε τρίκυκλο κινέζικης κατασκευής πάνω στο οποίο πακιστανός μετανάστης κουβάλαγε χαρτί πεπιεσμένο ώς ρέκτης για εμπορία ( 5 λεπτά το κιλό το παίρνει η χαρτοβιομηχανία) , στο τρίκυκλο λοιπόν έσπασε κατά μεσής του δρόμου η ανσρτηση -και δεν ήταν φορτωμένο μειγκο χαρτιών οάνω απ το σώμα της καρότσας. Ενώ τα Ιταλικά τρίκυκλα της piaggio καίτοι τα υπερφορτώνουν δεν σπάνε.
  Ο κορονοιός είναι ο συμβολισμός μια αχαλίνωτης και ανερμάτιστης επικίνδυνης κουλτούρας οικονομικού κοινωνικού σόσιαλιμπεριαλιστικού κομμουνιστικόκαπιταλιστικού φαινομένου στην Ανατολίτικη εκδοχή ( ολιστική ώς μια Μαντάλα), μπροστά στον οποίο ο σκέτος ιμπεριαλισμός και οικονομικός καπιταλισμός και παλαιότερη αποικιοκρατία είναι light εκδοχή.
  Παντόφλες μπάνιου που αγοράστηκαν εξ ανάγκης καλοκαίρι σε τιμή 1Ο ευρώ χάλασαν σε 20 λεπτά.
  Οι παλιές Ελληνικές πλαστικές καφέ παντόφλες Bella ή Bufallo με 6 ευρώ κρατάνε χρόνια. Καλύτερες όλων και μοδάτες οι από πλαστικό σκληρό ελαφρύ adidas με 20 ευρώ. Για περισσότερο glamurus σε παντόφλες απευθυνθείται στην Lacoste με το κροκοδειλάκι.
  Ο τωρινός κινέζικος κορονοιός δεν είναι παρά εκδοχή του καπιταλισμού και
  ιμπεριαλισμού ώς οσιαλ Απωανατολίτικη εκδοχή.
  Από τώρα για ένα άπλλο συνάχι θα πρέπει να κάνει κάποιος 6-10εξετάσεις , για το τι είναι:
  Γρίππη πτηνών, γρίππη sars, γρίππη Mers, γρίππη απλή, γρίπη H1N1,γρίππη Covid-19, γρίππη κοξάκι, γρίππη χοίρων,.Η εξέτση πέρυσι ορίν τον Covid-19 , κόστιζε 18 ευρώ για μια γρίππη. Η εξέταση για το Covid 19 κοστίζει 200-300 ευρώ φέτος. Κάθε εξέταση για μορφή παραπάνω γρίππης θα κοστίζει σς πούμε μαζικά 15-30 ευρώ.
  Χρειάζονται πλέον οι πολίτες να κρατάνε χρήματα απόθεμα για αντιμετώπιση εξετάσεων Τεστς για την ανίχνευση των γριππών.
  Το κράτος να δώσει επίδομα ειδικό κοντά στα 300 ευρώ ( 10 τέστ χ 30 ευρώ) σε κάθε πολίτη ανακυκλούμενο -ρεβόλβινγκ- για την πιθανότητα εξετασεων -τεστς γρίπλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.