Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis


To Oruc Reis άνοιξε τους πομπούς εντοπισμού του δίνοντας το στίγμα του ξανά. Πού βρίσκεται αυτή την ώρα.

Με ανοικτούς πομπούς πλέει τις τελευταίες ώρες το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis, αν και όλες αυτές τις ημέρες έχει επιδοθεί σε ένα «κρυφτό» με τις διαδικτυακές πλατφόρμες γεωεντοπισμού.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται περίπου στα 35 ν.μ. με ΝΔ κατεύθυνση, δηλαδή κατευθύνεται προς το δυτικό άκρο της περιοχής που έχει δεσμεύσει η Τουρκία με παράνομη Navtex.

Προφανώς στο στίγμα του γίνεται πλέον γνωστό με μια απλή αναζήτηση σε όποιος θελήσει ωστόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις καταγράφουν τις κινήσεις του ανα πάσα ώρα και στιμγή με τις μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού να παρακολουθούν διακριτικά και να δίνουν πληροφορίες στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές αναφέρει πως όλες αυτές τις ημέρες παράνομης παρουσίας του εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δεν έχει περάσει τη μέση γραμμή, δεν έχει ανέβει προς το βόρειο τμήμα της NAVTEX, «μία ανάσα» δηλαδή από τις ακτές του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελόριζου στα 6,5 ν.μ. , κάτι που δεν αποκλείεται φυσικά να γίνει τις επόμενες ημέρες.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.