ΕΝΦΙΑ: Σήμερα η πληρωμή της πρώτης διπλής δόσης


Έως και σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου θα πρέπει να καταβληθούν οι δύο πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Ενώ παρατείνονται μέχρι και τις 30 Απριλίου 2021 οι προθεσμίες καταβολής ΦΠΑ που λήγουν έως 30 Οκτωβρίου για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε Περιφέρεια στο επίπεδο 4, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και με τον ΕΝΦΙΑ.

Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη και δεύτερη δόση ΕΝΦΙΑ περίπου 900 εκατ. ευρώ, η τέταρτη δόση του φόρου εισοδήματος που υπολογίζεται στα 400 εκατ. ευρώ και ο ΦΠΑ που εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 1 δισ. ευρώ.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, καθώς η δόση θα είναι διπλή. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές με την πάγια ρύθμιση.

 

Εάν για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος έχει ΕΝΦΙΑ 1.200 ευρώ, που κανονικά έπρεπε να πληρωθεί σε έξι δόσεις των 200 ευρώ, τότε τον Οκτώβριο θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι φορολογικές οφειλές, μπορούν να ρυθμιστούν με την πάγια ρύθμιση των 12 έως 24 δόσεων.

Αν κάποιος διαλέξει τις 12 δόσεις, το επιτόκιο είναι περίπου 5,3%, ενώ για περισσότερες δόσεις φτάνει το 6,8%.

IEIDISEIS.GR

About Παναγιώτης Κουνιάκης 441 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

1 Comment

 1. Ο συνταγματολόγος οι έκτακτοι φόροι( αβανιές) και το βρωμόξυλο στους πολίτες. says:

  Απ την Ελληνική κυβερνητική ιστορία πέρασε και ένας επαγγελματίας συνταγματολόγος που αφού ήθελε ο ίδιος να αναλάβει-και ανέλαβε- κυβερνητική θέση( χωρίς μα τον πιέσει κανένας) , όταν είδε ότι τα κυβερνητικά ταμεία δεν είχαν χρήματα κοπάνισε έναν έκτακτο φόρο ώς έκτακτο τέλος Ακινήτων μέσω ΔΕΗ ( ΕΤΤΗΔΕ) και που από έκτακτο το έκσνε και αυτός μόνιμο. Στην φθηνότερη περίπτωση το έκτακτο ΕΤΤΗΔΕ αυτό ήταν μεγαλύτερο από έναν μισθό της εποχής και έφτανε μέχρι και με 2-3 μέσα ετήσια εισοδήματα της εποχής εκείνης.
  Ο ίδιος συνταγματολόγος τον Μάρτη του 2013 εκπόνησε την μονιμότητα της έκτακτης αντισυνταγματικής εισφοράς της διπλής φορολόγησης των εισοδημάτων , που και αυτήν είχε επιβάλλει για να σώσει την Ελλάδα απ την χρεωκοπία.
  Περίεργες συνταγματικές απόψεις και πρακτικές!! Ο Παλαιοβαλκάνιος συνταγματολόγος ήθελε να σώσει την Ευρωπα’ι’κή Ελλάδα με αντισυνταγματικές διατάξεις και πρακτικές, δίκην πασά και μπέη της Οθωμανικής εποχής των Βαλκανίων που επέβαλε φόρους έκτακτους( αβανιές ) κάθε φορά που του λείπανε χρήματα στο πασαλίκι. Μέχρι που και ο σουλτάνος κάποιες φορές δυσανασχετούσε με τις πρακτικές αυτές των αβανιών φόρων του πασά σε κάποια Ελλαδική περιοχή.
  Και όταν οι πολίτες της χώρας ξεσηκώθηκαν ο συνταγματολόγος αυτός ( μαζί με άλλους κολέους και κολλητούς) κοπάνησε άγρια με βρωμόξυλο τους πολίτες στο ιστορικό κέντρο κοινωνικής διαμαρτυρίας της χώρας, γιατί οι πολίτες δεν ελιχαν πιυ να διαμαρτυρηθούν μια καιβδεν υπήρχε σουλτάνάτο και ανώτερη αρχή Οθωμανικής εποχής.
  Μαζί με τον συνταγματολόγο αυτό στο βρωμόξυλο των πολιτών υπερέβαλε ώς αναγκαιότητα και ένας τότε Βουλευτής( βολευτής του εαυτού του) πρώην αρχισυνδικαλιστής και χρόνια πρώην υπουργός ( πούργας) σοσιαλιστής .Όπως σοσιαλιστής παρουσιαζόνταν και ο συνταγματολόγος.
  Αν δεν υπήρχε αυτός ο συνταγματολόγος θα πήγαινε χαμένη η χώρα Ελλάδα ( με την παλιά έκφραση ότι “”αν δεν υπήρχε ο τάδε θα πήγαινε χαμένο ένα χωριό””).
  Σώθηκε η Ελλάδα απ την παρουσία και μόνο αυτού του συνταγματολόγου οου εφάρμοζε αντισυνταγματικές φορολογικές πρακτικές. Και αυτά θα διδάσκει σε φοιτητές συνταγματολογίας και πολιτικών επιστημών, αφού αυτά εφάρμοσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.