Εκπαιδευτικοί, γιατροί, σερβιτόροι καλούνται να πληρώσουν νοίκι μεγαλύτερο από το μισθό τους


Η πολιτεία καλείται να βρει λύση

Από 30% έως 40% κυμαίνονται οι αυξήσεις στα νοίκια σε περιοχές που παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια αύξηση της βραχυχρόνιας μίσθωσης (airbnb, κ.α.) με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει σε απόγνωση εκπαιδευτικοί, γιατροί κι εποχικοί υπάλληλοι που αναγκάζονται να βιοποριστούν σε τουριστικά μέρη. Με αφορμή την ιστορία της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού, της οποίας η ανάρτηση προκάλεσε την παρέμβαση της Νίκης Κεραμέως, ξετυλίχθηκε το κουβάρι της ιστορίας αυτής, που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες εργαζόμενους.

Στο Open TV και την «Ωρα Ελλάδος 5:30» μίλησε ο επικεφαλής δικτύου κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, Θεμιστοκλής Μπάκας. Όπως αναφέρει, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες τους ζητούν ενοίκιο μεγαλύτερο από το μισθό τους.

Παράλληλα, τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση από την πολιτεία, έτσι ώστε να βρεθεί λύση και να μην δημιουργείται πρόβλημα και στους εργαζόμενους, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες, τις οποίες υπηρετούν μέσα από τις νευραλγικές θέσεις δασκάλων ή ιατρών.

 

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.