Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα η Π.Ε. Πρέβεζας (Φώτο-Βίντεο)


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας σήμερα 12:00 μ.μ. σε αίθουσα του συμβουλίου της Π.Ε. Πρέβεζας. Στην κοπή παρευρέθηκε ο Μητροπολίτης Πρεβέζης Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης, σύμβουλοι της Π.Ε Πρέβεζας αλλά και εργαζόμενοι.

kopipitasprevezas4

Χαιρετισμό απεύθυνε ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος λέγοντας τα εξής: <<Σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία, ελπίζω να μας περιμένουν καλύτερες μέρες και να αφοσιωθούμε σε έργα αγαθά. Αυτό είναι που χρειάζεται η πατρίδα μας, με υγεία, πίστη στο Θεό και ελπίδα γιατί χωρίς πίστη στο Θεό και ελπίδα δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα μόνο από τις ανθρώπινες δυνάμεις και ξέρουμε όλοι μας ότι οι δυνατότητες μας είναι περιορισμένες αλλά εκείνος που μπορεί να μας δώσει τη δύναμη και την ελπίδα είναι ο θεός, σε αυτόν λοιπόν ακουμπάμε και σε αυτόν ελπίζουμε και αυτόν πρέπει να έχουμε ως στήριγμα. Άλλωστε το έθνος μας σε δύσκολες στιγμές εκεί ακούμπησε και μεγαλούργησε, ας ακουμπήσουμε στον θεό και ας αφήσουμε τις δυνάμεις μας εκεί και ο θεός θα τις πολλαπλασιάσει. Είμαστε ένας λαός που έχει φιλότιμο, που αγαπάμε την πατρίδα μας και νομίζω ότι αυτά είναι στοιχεία που όσο η ευμάρεια μας αλλοίωσε, όσο και ο καταναλωτισμός αμαύρωσε την χώρα μας και μέσα σε εμάς νομίζω ότι αυτά είναι χαρακτηριστικά του έθνους μας που είναι καταγεγραμμένα στο DNAκαι άλλωστε μη ξεχνάτε ότι η λέξη φιλότιμο είναι καθαρά ελληνική και δεν μεταφράζεται με αντίστοιχο τρόπο και με την έννοια που εμείς την έχουμε σε καμία γλώσσα>>.

kopipitasprevezas

 Στην συνέχεια τον λόγο είχε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος ανέφερε τα εξής: << Σας εύχομαι καλή χρονιά σε εσάς και τις οικογένειες σας  και θέλω να ευχαριστήσω τον σεβασμιότατο για τα σοφά του λόγια που μας είπε προηγουμένως αλλά και για την παρουσία του εδώ και για την συνεργασία και την βοήθεια που μας παρέχει στο κοινό φιλανθρωπικό έργο που τόσο έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την παρουσία του εδώ αλλά και για την καθοριστική του συμβουλή του στο έργο που επιτελείται στην Περιφέρεια Ηπείρου. Είναι αυτός που ηγείται και οδηγεί την Ήπειρο στην αναπτυξιακή της προοπτική. Όλοι γνωρίζετε ότι η χώρα μας συνεχίζει να διανύει μια εξαιρετική δύσκολη περίοδο και όλοι έχουμε προσδοκίες ότι σταδιακά θα μπορέσουμε να βγούμε από την οικονομική κρίση, τη μεγάλη κρίση που ταλανίζει την χώρα μας, που μείωσε δραματικά τους διαθέσιμους πόρους. Την δυσκολία αυτή βεβαίως την βιώνεται και εσείς άμεσα σε προσωπικό επίπεδο έχοντας υποστεί συρρίκνωση των εισοδημάτων γεγονός που οξύνει τα προβλήματα κάθε οικογένειας στην καθημερινότητα και ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι εκεί έξω υπάρχουν πολλές οικογένειες  οι οποίες λόγω της ανεργίας που μαστίζει τον τόπο μας δεν έχουν κανένα εισόδημα και είναι πραγματικά σε δεινή κατάσταση. Ας μην ξεχνάμε τους ενάμιση εκατομμύριο ανέργους που κανείς πλέον δεν μιλά δυστυχώς όμως αυτή είναι η πραγματικότητα που έχουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε και να παλέψουμε να την αλλάξουμε. Και γι’ αυτό όταν συναλλασσόμαστε με τους πολίτες θα πρέπει να έχουμε αυτά ακριβώς στο μυαλό μας και να προσπαθούμε με την ευγένεια μας και την προθυμία μας να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στα αιτήματα των πολιτών και να επισπεύσουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Και ας δείχνουμε και λίγο ανοχή γιατί μερικοί συμπολίτες μας πραγματικά υποφέρουν και είναι καθήκον μας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τους βοηθήσουμε. Ξέρω ότι λειτουργείτε με αυτό το πνεύμα και θέλω να σας ευχαριστήσω  για τον επαγγελματισμό σας στην υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Εύχομαι το 2015 να πετύχουμε ακόμα περισσότερα και να προσφέρουμε στον τόπο μας και στους πολίτες την αισιοδοξία και την προοπτική που τους αξίζει. Σας εύχομαι και πάλι καλή χρονιά>>.

kopipitasprevezas2

Τον λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους  ανέφερε τα εξής: << Εγώ δεν θα πω καλή χρονιά αλλά και  καλή πορεία γιατί είναι αργά αφού με τις εκλογές και τα προβλήματα τα πράγματα πήγαν πίσω.  Όλοι μας περνάμε μια δύσκολη εποχή και εκεί έρχεται η σκέψη κάθε βράδυ για το τι μπορούμε να κάνουμε για το καλύτερο. Εμείς το πρώτο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι είμαστε υπηρεσία και αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα μας, <<ότι μπορούμε να το κάνουμε αύριο πρέπει να το κάνουμε χθες>>, γιατί ο κόσμος έξω υποφέρει και ο κόσμος που θέλει να φτιάξει κάτι εμείς πρέπει να είμαστε αρωγοί σε αυτό. Πρέπει να είναι το σύνθημα μας και να σκεπτόμαστε όπως είπε και ο κ. Ιωάννου ότι έξω η κατάσταση είναι τραγική, δεν υπάρχει ελεύθερος επαγγελματίας, δεν υπάρχει αγρότης, κτηνοτρόφος και οποιοσδήποτε που να μην έχει το άγχος για το τι θα γίνει αύριο. Εμείς ξέρω ότι έχουμε μειωμένα εισοδήματα από αυτά που είχαμε αλλά έχουμε εισόδημα.  Γι’ αυτό εμείς σε όλους αυτούς πρέπει να είμαστε αρωγοί. Εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω για το έργο που παράγεται στην Π.Ε. Πρέβεζας και παρακολουθώ από κοντά τα τεκταινόμενα και θέλω να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τις δύσκολες περιπτώσεις που περάσαμε με τις πλημμύρες. Καλή πορεία και καλή χρονιά>>.

kopipitasprevezas1

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην Π.Ε. Πρέβεζας όπου αναφέρθηκε στην νέα κυβέρνηση λέγοντας ότι τα πράγματα πέρα από τα μνημόνια μπορεί να πάνε και αλλιώς προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς ως σωματείο, είπε,  αλλά και ως εργαζόμενοι δεν πρέπει να αφήσουμε την κοινωνία να σβήσει και ο μόνος δρόμος να μην σβήσει δεν είναι η αναμονή και η αγανάκτηση, δεν είναι ο καναπές ή ο ρόλος του θεατή αλλά η ανάπτυξη μαχητικών κινητοποιήσεων και αγώνων.

Δείτε σε βίντεο όλη την εκδήλωση.

 


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    


    

About Ομάδα Σύνταξης 27582 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.