Δύο κρούσματα κορονοϊού στη Βουλή, σε καραντίνα άλλοι 13


Θετικοί στον κορονοϊό διαπιστώθηκαν δύο εργαζόμενοι στη Βουλή των Ελλήνων ενώ άλλοι 13 τέθηκαν προσωρινά σε καραντίνα.

Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές πρόκειται για συμπτωματικό εργαζόμενο υπηρεσίας του κοινοβουλίου που στεγάζεται εκτός του Μεγάρου της Βουλής. Ο υπάλληλος βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες σε καθεστώς τηλε-εργασίας. Χθες διαπιστώθηκε, όμως, και δεύτερο κρούσμα το οποίο έχει οικογενειακή σχέση με τον πρώτο. Πρόκειται για εργαζόμενη η οποία δεν είχε βγει σε τηλε-εργασία. Αμφότεροι εκτιμάται ότι μολύνθηκαν σε κοινωνική εκδήλωση της προηγούμενης εβδομάδας.

Το γεγονός ότι η υπάλληλος εργαζόταν κανονικά στη Βουλή προκάλεσε συναγερμό με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί ιχνηλάτηση σε 13 επαφές της. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι 4 από αυτές τις επαφές ήταν «στενές» και οι υπόλοιπες 9 «χαμηλού κινδύνου». Και στους 13 υπαλλήλους δόθηκε, πάντως, εντολή να μείνουν στο σπίτι τους για τις επόμενες 14 ημέρες. Πάντως διενεργήθηκε σε όλους rapid test αντιγόνου για νέο κορονοϊό το οποίο βγήκε αρνητικό.

Απολύμανση σε κτήριο της Βουλής

Σήμερα διενεργήθηκε απολύμανση στο περιφερειακό κτήριο της Βουλής όπου εργάζεται η υπάλληλος. Εντός της εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί επαναληπτικό τεστ στις 13 επαφές της υπαλλήλου με την ασφαλέστερη μέθοδο του μοριακού ελέγχου (PCR), σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

ieidiseis.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27855 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.