Δωρεά συλλογής ελληνικών νομισμάτων και χαρτονομισμάτων στο Πνευματικό Κέντρο


Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 ολοκληρώθηκε η διαδικασία δωρεάς της συλλογής νομισμάτων και χαρτονομισμάτων του κου Ανδρέα Λάζαρη* προς το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκαδίων. Η συλλογή παραδόθηκε από τον συλλέκτη στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, παρουσία του Δημάρχου κου Χαράλαμπου Καλού και της αντιπροέδρου κας Χαράς Σαΐτη.

Πρόκειται για μία άρτια ολοκληρωμένη συλλογή ελληνικών νομισμάτων και χαρτονομισμάτων από την εποχή του Καποδίστρια έως σήμερα, που αριθμεί πάνω από 750 τεμάχια, πολλά μάλιστα εξαιρετικά σπάνια.

Η συλλογή αυτή του κου Λάζαρη είναι ένα ζωντανό ταξίδι στην ιστορία της Ελλάδας και καλύπτει μια χρονική ενότητα σχεδόν 200 ετών. Η επιμονή και η επιμέλεια για την ολοκλήρωση της συλλογής, που στοίχισε πάνω από 50 χρόνια προσπάθειας και κόπου στον συλλέκτη, μπορούν να συνάδουν μόνο με τη σεμνότητα και το ήθος του, τη γενναιοδωρία και την ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς.

Το Πνευματικό Κέντρο τη δέχθηκε με συγκίνηση και με το ανάλογο αίσθημα ευθύνης για την διατήρηση και την αξιοποίησή της.
Η Αντιπρόεδρος
Χαρά Σαΐτη

*Ο κος Λάζαρης έχει και παλαιότερα αποδείξει την αγάπη για τον τόπο του με την γενναιόδωρη προσφορά της μοναδικής συλλογής του που αφορά στα παλαιά επαγγέλματα της Λευκάδας και φιλοξενείται στο Λαογραφικό Μουσείο Καβάλου, για την οποία έχει βραβευθεί από το Λαογραφικό Τμήμα της Ακαδημίας Αθηνών.

About Ομάδα Σύνταξης 28414 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.