Διαπολιτισμική ανταλλαγή νέων από τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης


Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

 

Τα Μονοπάτια Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Λευκάδας διοργάνωσαν μια διαπολιτισμική ανταλλαγή νέων με τίτλο “Enable Disable…through Camera Obscura” από 01 έως 09 Ιουνίου 2019 στην Λευκάδα.

Το πρόγραμμα συγκέντρωσε νέους και νέες από 4 ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Εσθονία, Ισπανία και Πολωνία) με στόχο να τους φέρει σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας και να τους βοηθήσει να εκφραστούν δημιουργικά μέσω της χρήσης των κουτιών φωτογραφίας «Stenope». Οι δράσεις του προγράμματος επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση της συμμετοχής και της κοινωνικής ένταξης κωφών νέων και νέων με ειδικές ανάγκες , διαφορετικών εθνικοτήτων.

Οι συμμετέχοντες δημιούργησαν στην Λευκάδα εφήμερα έργα ή καταστάσεις και αποτύπωσαν τις δημιουργίες τους στα «μαγικά κουτιά». Στη συνέχεια εμφάνισαν και έδωσαν τίτλο στις δημιουργίες τους.

Σκοπός της δράσης είναι να αξιοποιηθεί η πολιτισμική πολυμορφία και να προαχθεί η ανεκτικότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ των νέων μέσω μιας πρωτότυπης καλλιτεχνικού μεθόδου, όπως είναι η φωτογραφία με τα «κουτιά κονσερβών STÉNOPÉ» και υποστηρίζεται από το Πρόγραμμά Erasmus + και  το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Θα  θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ΚΔΑΠ Λευκάδας για την άριστη συνεργασία που είχαμε καθώς και τον Δήμο Λευκάδας  που στήριξε την προσπάθεια αυτή με όλα τα μέσα.

Επίσης, ευχαριστούμε τον Γαλλικό Οργανισμό “Dialogue de L’image”, που παρείχε την υλικοτεχνική υποστήριξη στους συμμετέχοντες του προγράμματος.

 

Το πρόγραμμα κατέληξε σε μια συλλογική έκθεση φωτογραφίας που οργανώθηκε στην πόλη μας, στην κεντρική είσοδο του διοικητηρίου Λευκάδας και θα παραμείνει εκεί μέχρι και τις 12 Ιουνίου 2019.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27590 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.