Δανάη Πλα Καρύδη στον Prisma 91,6: “Η απουσία από την κάλπη όσων βιώνουν στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική είναι αδικαιολογήτη. Στις οκτώ Ιουλίου πρέπει το ΚΚΕ να είναι δυνατό.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε η υποψήφια Βουλευτής του ΚΚΕ, Δανάη Πλα Καρύδη.

Όμως ανέφερε δίνουν μία σκληρή μάχη στο νησί της Λευκάδας για να καταφέρουμε να δημιουργηθεί ένα κίνημα στήριξης στο ΚΚΕ που τόσο πολύ το έχει ανάγκη ο ίδιος ο λαός μας για την επόμενη ημέρα των εκλογών η οποία όπως φαίνεται θα είναι σκληρή.

Σύμφωνα με την κυρία Καρύδη υπάρχει μία τάση του συστήματος με τα διάφορα μέσα που διαθέτει να προσπαθεί να στρέψει,  ιδιαίτερα τη νεολαία που συνειδητοποιεί ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για την ίδια, καθώς τα δύσκολα δεν έχουν φύγει, ότι η απουσία από την κάλπη ίσως να είναι και μία πράξη αντισυστημική που θα χτυπήσει δήθεν το πολιτικό σύστημα. Η πραγματικότητα στην ουσία είναι τελείως διαφορετική, η απουσία, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που βιώνουν στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική και ιδιαίτερα τη νεολαία, που την βλέπουμε στη Λευκάδα να δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ στις τουριστικές επιχειρήσεις χωρίς ρεπό και με την ανεργία να τους περιμένει από τον Οκτώβρη, για αυτούς η απουσία από την κάλπη θα είναι η απουσία αδικαιολόγητη.

Η αποχή δεν θα είναι δίπλα μας την επόμενη μέρα, η σιωπή δεν είναι στάση αγωνιστική, δεν είναι στάση που μπορεί να εκφράσει έναν άνθρωπο και πρέπει να τα παλέψει, με αυτή την έννοια ούτε τη σαπίλα του συστήματος μπορούμε να παλέψουμε απέχοντας από τις εκλογές, ούτε την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, με δεδομένο ότι γνωρίζουμε πολύ καλά ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα είναι αντιλαϊκή και όπως φαίνεται θα είναι κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και με μεγάλη διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο και ο ΣΥΡΙΖΑ να έφυγε έχουμε δει τα πεπραγμένα του, είναι μία η άλλη τα δύο κόμματα, ο ένας παίρνει τη σκυτάλη από τον άλλον, ενώ την Δευτέρα πρόκειται να συσταθεί το Eurogroup για να δώσει τα κατάλληλα μηνύματα στην νέα κυβέρνηση της Ελλάδας όποια και αν προκύψει.

Ξέρουμε λοιπόν ότι είτε το ένα κόμμα είτε το άλλο είναι στην διακυβέρνηση, τα μέτρα είναι αποφασισμένα βρίσκονται στην έκθεση της Κομισιόν, για τη νεολαία προβλέπεται ότι για παράδειγμα κάποιος που είναι τώρα 29 χρόνων μέχρι το 2060 που θα είναι 70 θα αναγκάζεται να πληρώνει τα υπέρ πλεονάσματα και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.

Σύμφωνα με την κυρία Καρύδη το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι ένα κόμμα που το χαρακτηρίζει η ειλικρίνεια εκτός από τη σταθερότητα και μέσα στη Βουλή φρέναρε πολλά από τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν περάσει, σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε φρενάρει ακόμα περισσότερα, ίσως να μπορούσαμε να πάρουμε και πίσω κάποια από αυτά που μας έκλεψαν.

Εμείς ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι στις 7 του μήνα δυστυχώς δεν κρίνεται το συνολικό πρόγραμμα του ΚΚΕ, που απαιτεί το λαό να πάρει την εξουσία στα χέρια του και το ΚΚΕ να είναι στην πρώτη γραμμή της εφαρμογής του, ωστόσο από ότι φαίνεται και από τον συσχετισμό δυνάμεων δεν θα κριθεί το πρόγραμμά του και με αυτή την έννοια κρίνεται το ποιος θα κάνει πραγματική αντιπολίτευση υπέρ του λαού έστω και με τις δυνάμεις που μας έχει δώσει ο κόσμος, έχουμε καταφέρει να κάνουμε κάποια πράγματα, αν δείτε και τις προτάσεις νόμου που έχουμε καταθέσει στη Βουλή αφορούν συνολικά τη ζωή του κόσμου.

Φυσικά η κυβέρνηση αλλά και η Νέα Δημοκρατία τα πέταξαν όλα στο καλάθι αχρήστων.

About Ομάδα Σύνταξης 27527 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Δεν σημαίνει ότι η παρουσία στην κάλπη αποτελεί πολιτική ή κομματική ή κοινωνική πράξη. Και δή στις σημερινές τις χρεωκοπημένες τις παρηκμασμένες τις ξετροχιασμένες τις οριστικά και αμετάκλητα πτωχευμένες και ξοφλημένες κάλπες ώς αντανάκλαση της συνολικής ιδεολογικής πολιτικής κοινωνικής τηλε- επικοινωνιακής ίντριγκας και του γιαμπανά.
    Απλά το υπαρξιακό στοχείο των συμμετεχόντων σε αυτό το λούμπεν κλαρινοπανηγύρι, ψάχνει στηρίγματα και καταφεύγει σε κάθε λογής αποιδελογικοποιημένες συνάφειες και συγχρωτήσεις ,κομματικές καπνιές μετονομασίες και συνεκδοχές.
    Kaputt( χαλασμένη ) υπόθεση σαπισμένη είναι το πολιτικό στοιχείο στις μέρες μας ώς η αρμοζουσα έκφανση μιας γενικευμένης βιοχρεωκοπίας στην Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.