CNN: H Ελλάδα είναι ο καλύτερος προορισμός για διακοπές αυτή τη στιγμή


To CNN “ψηφίζει” Ελλάδα: “Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πώς ο κορονοϊός έχει επηρεάσει το ελληνικό όνειρο των διακοπών, με τους γαλάζιους ουρανούς, τις πιο γαλάζιες θάλασσες, το λαμπερό φως και την πιο νόστιμη ωμή σαλάτα που έχετε δοκιμάσει… Δεν το έχει επηρεάσει”. Έτσι ξεκινά το άρθρο του CNN με τίτλο “Γιατί η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι το καλύτερο εισιτήριο για διακοπές τώρα”. Το άρθρο τονίζει πως ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων απειλεί άλλες χώρες, ωστόσο στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Προσθέτει πως οι παράγοντες του τουρισμού έχουν εργαστεί σκληρά για να προσαρμόσουν το προϊόν τους στις ανάγκες που προκαλεί η πανδημία. Ο αρθρογράφος Barry Neild τονίζει πως λόγω του πολύ μικρού αριθμού κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα, πολλά μέρη της Ελλάδας αυτή τη στιγμή μοιάζει σαν να βρίσκονται σε μια χώρα όπου η Covid-19 δεν ήρθε ποτέ. Οι θαυμάσιες άδειες παραλίες, οι κρυστάλλινες καθαρές θάλασσες και οι ταβέρνες δίπλα στο κύμα εξακολουθούν να προσφέρουν το 100% της αυθεντικής ελληνικής χαλάρωσης που χρειάζεται ο επισκέπτης για να αφήσει πίσω τη “μελαγχολία” του lockdown.

Σε σχέση με τα μέτρα προστασίας, ο συντάκτης αναφέρεται στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που εξακολουθούν να ισχύουν στην Ελλάδα, όπως και στο έγγραφο που πρέπει να συμπληρωθεί πριν από την αναχώρηση και στη διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ στα αεροδρόμια. Μέτρα λαμβάνονται επίσης σε ξενοδοχεία και πανσιόν και στα εστιατόρια – ακόμη και στην πιο μακρινή ταβέρνα Σημειώνει πως είναι σημαντικό για την Ελλάδα να περιορίσει τα εισαγόμενα κρούσματα, ώστε να κρατήσει την τουριστική της βιομηχανία σε λειτουργία για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, ενώ υπογραμμίζει ότι η παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί καθόλου από την Covid-19. Επίσης, γράφει για τα πολλά σημεία αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος που προσφέρει η Ελλάδα και όπου η μάσκα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους, αν και τα μέρη αυτά είναι κυρίως άδεια. Ενώ αυτό είναι τραγικό για την ελληνική τουριστική βιομηχανία, για τους επισκέπτες είναι μάλλον μια μαγική ευκαιρία να εξερευνήσουν μέρη που κανονικά θα ήταν γεμάτα κόσμο.

Όσο για τις πολλές ελληνικές παραλίες, όπου η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική, καθώς οι επισκέπτες είναι προς το παρόν πολύ λιγότεροι από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας για την τήρηση των κανόνων κοινωνικής απόστασης. Κι ενώ αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για νησιά ή προορισμούς με τουριστικά πακέτα, στην Πελοπόννησο οι περισσότερες παραλίες έχουν μόνο λίγους Έλληνες επισκέπτες. Η Πελοπόννησος μάλιστα είναι προσβάσιμη με δρόμους ταχείας κυκλοφορίας από την Αθήνα και είναι αναμφισβήτητα, όπως σημειώνει, ένας από τους καλύτερους προορισμούς της χώρας για τον τουρισμό στην εποχή του Covid-19. Σημειώνει ιδιαίτερα τη βυζαντινή πόλη – φρούριο του Μυστρά, τις παραδεισένιες παραλίες της Ελαφονήσου, το όμορφο λιμάνι του Γυθείου, το μεσαιωνικό κάστρο της Μονεμβασιάς και τη Μάνη.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

About Ομάδα Σύνταξης 27923 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.