Χρήστος Παπαδόπουλος: “Χαιρετίζουμε την μεγάλη κινητοποίηση στην Ήπειρο εναντίον της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων από τις Πολυεθνικές”


ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ.

Xαιρετίζουμε τη μεγάλη κινητοποίηση του Ηπειρωτικού λαού το Σάββατο 11 Μαΐου στα Γιάννενα ενάντια στην εκμετάλλευση από τις πολυεθνικές, των υδρογονανθράκων της Ηπείρου, του Ιονίου , της Κρήτης και όλης της χώρας μας.

Xαιρετίζουμε   την παρουσία στα  Γιάννενα αγωνιστών από τα κινήματα και τις πρωτοβουλίες όλης της χώρας, ενάντια στην καταλήστευση του ενεργειακού πλούτου της χώρας με την παράλληλη καταστροφή του περιβάλλοντος από τις πολυεθνικές.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που παραδίδει τη χώρα σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με μνημονιακούς νόμους, καταστρεπτικούς για το περιβάλλον, που καταψήφιζε όταν ήταν στην αντιπολίτευση

Μετά την ανάπτυξη  μαζικών κινημάτων σε όλη τη χώρα και στα Ιόνια έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αυτών των κινητοποιήσεων.

Η  Περιφερειακή ¨Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (Π.Ε.Δ.Ι.Ν.) με πρόσφατη απόφασή της τάχτηκε με μεγάλη πλειοψηφία ενάντια στην εκμετάλλευση των  υδρογονανθράκων του Ιονίου, με εξορύξεις, από τις πολυεθνικές της ενέργειας.

Εμείς θεωρούμε ότι ο τεμαχισμός του Ιονίου σε θαλάσσια οικόπεδα και η εκχώρηση τους με μνημονιακούς νόμους, χωρίς καμιά ουσιαστική μέριμνα για το περιβάλλον, σε πολυεθνικές για εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων και μάλιστα στην πιο σεισμογενή περιοχή της χώρας και με βασική οικονομική δραστηριότητα τον τουρισμό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής και στο περιβάλλον.   Θα αποδώσει ψίχουλα στα κρατικά ταμεία και στην Τ.Α., ενώ οι κίνδυνοι πολεμικής εμπλοκής θα αυξηθούν και η ένταξη της χώρας στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων θα δυναμώσει.

Πρέπει να καταργηθούν όλες οι μνημονιακές συμβάσεις έρευνας και εξορύξεων υδρογονανθράκων της   κυβέρνησης ,με τους μονοπωλιακούς ομίλους στην ¨Ηπειρο, στο Ιόνιο και σε όλη τη χώρα. Να σταματήσουν άμεσα η έρευνα και οι εξορύξεις.

Στηρίζουμε τα κινήματα που αναπτύσσονται, την ¨Ήπειρο, στα Ιόνια και σε όλη την Ελλάδα ,τις θετικές αποφάσεις μαζικών φορέων όλης της χώρας, που αγωνίζονται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που εκχωρεί τον ενεργειακό μας πλούτο.

Περιμένουμε να τοποθετηθούν άμεσα και όλοι οι υποψήφιοι  Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι της χώρας στις περιοχές που εκχωρούνται για έρευνα και εκμετάλλευση στις πολυεθνικές.

 

Χρήστος Παπαδόπουλος

μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας

11 Μαΐου 2019

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23198 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Όταν εγκατασταθούν τα εξορυκτικά των υδρογονανθράκων Ντραίηκ στο Ιόνιο θα αλλάξει η περιοχή θα αναζωγονηθεί εκ βάθρων. Το μηχανικό και μηχανολογικό όραμα θα γίνει ταυτότητα για το Ιόνιο και την Δυτική Ελλάδα και οι πολίτες των κοινωνιών του Ελλαδικού αυτού χώρου θα ανακατεύουν τα όνειρά τους με τα όνειρα των πιλιτών των αναπτυγμένων βιομηχανικών χωρών του πλανήτη.
    Τα πλοιάρια , οι άκατοι, τα ελικόπτερα θα μεταφέρουν τους εργαζομένους απ τα Ιόνια Νησιά Ήπειρο Αιτωλ/νία πάνω στις πλατφόρμες εξόρυξης και ο μαύρος χρυσός και το αέριο θα ρέουν ταυτόχρονα με το χτύπο ( ντούκου ντούκου) των αντλιών εξόρυξης γεμίζοντας πλούτο την περιοχή.
    Το όραμα της μηχανικού πολιτισμού και της οικονομικής ανάπτυξης θα είναι το σήμα κατατεθέν του Ιονίου και το όραμα του κοινωνικού φουτουρισμού θα γίνει πράξη στον ευρύτερο χώρο της θαλάσισς περιοχής μέχρι την Ιταλία, όπου ο φουτουρισμός ώς ιδέα μορφοποιήθηκε. Θέσεις πλήρους εργασίας, υψηλές αμοιβές, τεχνογνωσία ειδίκευσης , κοινωνική ασφάλιση, κιινωνική γενικά ευεξία ..αυτό φέρνουν οι εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο , μαζί με την αισθητική φουτουριστικά πρωτοπορεία ώε μετα-νεωτερικότητα για τον πιλιτισμό εκ του Ιόνιου τοπίου.
    Η επτανησιακή καλλιτεχνική και λογοτεχνική φλέβα θα κεντριστεί κάτω απ την αναπτυξιακή εφαρμοστικότητα και θα δώσει νέα έργα λογοτεχνικού πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας με νέες φόρμες και περιεχομενα αναφοράς πολιτισμικής εξελικτικής αναφοράς.
    Τα είδωλα της υπανανάπτυξης και της οπισθοδρόμησης της χώρας και της περιοχής, που για χρόνια κρατούσαν την χώρα καθηλωμένη, λειτουργούντα ώς πλάσματα και ιδεολογικό μορφώματα , θα σαρωθούν και θα μαζευτούν με το φαράσι για να καταλήξουν στα εργοστάσια βιομηχανικής επεξεργασίας των σκουπιδιών που θα δημιουργξθούν απ τον ενεργειακό πλούτο του Ιονίου , και δεν θα σωρεύονται στις σημερινές χωματερές της υπανάπτυξης παραγάγοντας την κοινωνική ασχήμια και τον οικολογικό κίνδυνο εισφέροντας στο σημερινό κοινωνικό kitsch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.