Χαράλαμπος Καλός: “Σε πέντε μήνες έχουμε πιάσει 40 ανεπιτήρητα ζώα όταν για 15 χρόνια δεν είχε πιαστεί κανένα και μας την λέτε. Οι πολίτες γνωρίζουν την προσπάθεια μας…”


Στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για να αντιμετωπιστεί το οξυμένο πρόβλημα των ανεπιτήρητων  παραγωγικών ζώων  αναφέρθηκε ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός,  λέγοντας πως ο κανονισμός  βοηθάει την διαδικασία από τη στιγμή που θα συλληφθούν τα ζώα και μετά,  για την αξιοποίηση,  εκτίμηση και διάθεση τους,  τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.

“Αυτό το θέμα δεν έπρεπε να μας απασχολήσει πάνω από 10 λεπτά,  προφανώς  το ζήτημα των ανεπιτήρητων αντιμετωπίζεται εν τη γενέσει τους  χωρίς όμως να δείχνω άτομα,  όταν όμως έχουμε πιάσει 40 ζώα και τα 10 είναι γεννητούρια  και είναι μοσχαράκια τα οποία έχουν γεννηθεί από  αγελάδες που έχουν συλληφθεί,  καταλαβαίνετε ότι το πρόβλημα αυτό έχει μία μεγάλη δυναμική και προσπαθούμε να βάλουμε ένα φραγμό.

Εγώ δεν έχω μιλήσει μέχρι τώρα  για το τι έχω τραβήξει μαζί με τον κύριο Ζουριδάκη για το θέμα αυτό,  μία φωτογραφία ανέβασα και σας ενόχλησε.

 Είτε σας αρέσει είτε όχι  η δημοτική αρχή έχει πιάσει μέχρι τώρα 40 ζώα έχει εντάξει στον προϋπολογισμό της χρήματα που δεν τα είχαμε  ξαναδεί ποτέ  και όχι μόνο αυτό αλλά όταν οδεύουμε προς το τέλος  θα κάνω πανηγύρι  στην Καρυά,  να σφάξουμε και να το γιορτάσουμε  με τους κατοίκους της Καρυάς  και στο Σφακιώτες θα κάνουμε το ίδιο.

 “15 χρόνια δεν έχει πιαστεί ούτε ένα ζωντανό και σας ενόχλησε η φωτογραφία που ανεβάσαμε.  Υπάρχει μία τάση  να παρεκτρέπεται η κουβέντα και να ευτελίζεται.

 Σε έντονο ύφος ο Δήμος Λευκάδας είπε ότι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε  και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου είπε ότι αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο.”

 Μέσα σε πέντε μήνες πιάσαμε 40 ζώα,  είμαστε εκεί για να κοιτάμε  τους κατοίκους στα μάτια,  ότι ματώνουμε για όλη τη διαδικασία.  Την  προηγούμενη Κυριακή πρωί δέχθηκα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Καρυάς,  να ειδοποιήσω την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας  να στείλει περιπολικό  να παρέμβει γιατί κάποιους πολίτες της Λευκάδας παρενέβαινε στο συνεργείο  που επιχειρούσε να τα πιάσει και τα τρόμαζε.  Τέτοια προβλήματα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε καθημερινή βάση  τα οποία ούτε έχετε διανοηθεί και ακούμε και κουβέντες από πάνω.

 Ας περάσουμε το 50 με 60% του προβλήματος και όταν θα έρθει η ώρα  θα μιλήσουμε και θα τα πούμε αναλυτικά όμως ο κόσμος καταλαβαίνει,  βλέπει την προσπάθεια που γίνεται.

About Ομάδα Σύνταξης 27537 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Το καλύτερο θα ήταν κ Δήμαρχε για να τελειώνει αυτό το θέμα με τα ελεύθερα Βοηδη στραφειται στους γνωστούς άγνωστους κτηνοτρόφους οι οποίοι κάνουν πλημμελή φύλαξη των βοηδων τους

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.