Χαράλαμπος Καλός: H προσβασιμότητα στους κοινόχρηστους χώρους από όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδεςείναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της δημοτικής αρχής και επουδενί δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε.


Το θέμα της απομάκρυνσης των γλαστρών από τους κοινόχρηστους χώρους, έθεσε με ερώτησή του στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο Κωνσταντίνος Γληγόρης.

Ζήτησε να μάθει αν έχουν επιβληθεί αντίστοιχα πρόστιμα που επιβάλλει ο νόμος, γιατί όπως ανέφερε,  αυτή τη στιγμή δουλεύει μία υπηρεσία την οποία πληρώνουν όλοι οι δημότες και κανονικά πρέπει να πληρώσει ο παραβάτης, εάν την έχει διαπράξει.

Επίσης ζήτησε να μάθει εάν το μάζεμα θα συνεχιστεί και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες και ποιος είναι ο λόγος που η δημοτική αρχή προχώρησε σε αυτή την απόφαση.

Στην απάντησή του ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός, ανέφερε ότι από τον κύριο Γληγόρη δεν περίμενε να ακούσει την λέξη ‘γλάστρες’ καθώς  επειδή γνωρίζει  τις ευαισθησίες του, περίμενε να ακούσει την λέξη εμπόδια.

“Η ανακοίνωση του δήμου έκανε λόγο για πάσης φύσεως εμπόδια στους κοινόχρηστους χώρους. Αν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους έχουν επικεντρωθεί στο θέμα των γλαστρών αδικούν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Ο λόγος της απόφασης είναι προφανής, έχουμε εξηγήσει ότι η προσβασιμότητα στους κοινόχρηστους χώρους από όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, άτομα ηλικιωμένα ή με αναπηρίες είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της δημοτικής αρχής και επουδενί δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε από αυτό, όποια αντίδραση και αν υπάρχει.

Η Δημοτική αρχή έχει ένα σχεδιασμό που θα εξηγηθεί επαρκώς σε όλους τους δημότες, ο σκοπός είναι η προσβασιμότητα σε   κοινόχρηστους χώρους και η ανάδειξη των όποιων αρχιτεκτονικών στοιχείων έχει ειδικά το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Μάλιστα για να μην επικεντρωνόμαστε μόνο σε γλάστρες μία επίσκεψη στον ΣΜΑ θα δείτε τι έχουμε μαζέψει, είδες μέχρι μπανιέρες, καφάσια με πέτρες και όλα αυτά στους κοινόχρηστους χώρους.

Κι αν χρειαστεί θα γίνει και αυτούς ωστόσο στη φιλοσοφία μας δεν είναι στο θέμα των προστίμων.

Όπου χρειαστεί στο εγγύς μέλλον και για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, εκτός των αδειοδοτημένων χωρών, θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε και σε αυτό το μέτρο.

About Ομάδα Σύνταξης 27930 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Μιλατε και φερεστε με απολυταρχικο τροπο ενω ο δημοτης θελει κατανοηση.Μαλλον σας εχει φυγει το μετρο…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.