Από την επίσκεψη μαθητών δημοτικού σχολείου Βασιλικής στο Καρνάγιο του Βλυχού


Στις 29 Νοεμβρίου 2018 επισκεφθήκαμε μαθητές και δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής το Καρνάγιο στο Βλυχό. Εκεί μάς υποδέχτηκε ο Φίλιππος Κατωπόδης, ο οποίος μάς ξενάγησε στο χώρο του καρνάγιου και μας μίλησε για την παραδοσιακή ναυπηγική τέχνη.

Σήμερα, ήταν μια μεγάλη ημέρα για το νησί της Λευκάδας. Ο Φίλιππος μαζί με τον αδερφό του το Γιώργο και τους συνεργάτες τους έριξαν στη θάλασσα το πλοίο που κατασκεύασαν οι ίδιοι. Αυτό το πλοίο που το βλέπετε στο βίντεο κατά την ώρα της καθέλκυσης και στις φωτογραφίες, έγινε η αφορμή μαθητές και δάσκαλοι να μάθουμε από το Φίλιππο αρκετά πράγματα για τη παραδοσιακή αυτή τέχνη που αντί το κράτος να βοηθάει αυτούς τους ανθρώπους τους βάζει και από πάνω πολλά εμπόδια.

Εμείς οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής συγχαίρουμε τα αδέλφια Κατωπόδη (Φίλιππο και Γιώργο) και τους συνεργάτες τους που κατάφεραν να κατασκευάσουν από το μηδέν αυτό το όμορφο τουριστικό πλοίο που από σήμερα και στο εξής θα πλέει στα όμορφα νερά του Ιονίου Πελάγους και συγκεκριμένα θα κάνει δρομολόγια από την Πάργα στους Παξούς και την Κέρκυρα. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και πάλι και σας ευχαριστούμε για τα μαθήματα ζωής που μας δώσατε την ημέρα της επίσκεψής μας, ότι δηλαδή χωρίς αγώνα, κόπο και σκληρή δουλειά δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα στη ζωής μας!

Για να πετύχουμε όμως το στόχο μας χρειάζεται και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με άλλους ανθρώπους. Κανένας δε θα μπορούσε να φτιάξει μόνος του αυτό το πλοίο που φτιάξατε πολλοί άνθρωποι μαζί.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27930 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.