Απάντηση Χαράλαμπου Καλού σε ερώτηση για την ασφάλεια λειτουργίας της ΜΟΠΑΚ


Με αφορμή την κακή εμπειρία των προϊόντων του δεματοποιητή ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γαζής ζήτησε να μάθει από τον Δήμαρχο  αν υπάρχει διαβεβαίωση από τον μελετητή για την ΜΟΠΑΚ ότι δεν θα έχουμε παρόμοια πράγματα και δεν θα αναγκαστούμε όπως είπε  να φύγουμε από τα σπίτια μας λόγω της μυρωδιάς , επειδή το εργοστάσιο θα είναι πολύ κοντά στο σπίτι μας.

Θέλησε να μάθει αν υπάρχει με σαφήνεια καταγεγραμμένο στη μελέτη ότι δεν θα μυρίζει αυτή η διαδικασία, εκτός από μία μικρή επίπτωση στον πολύ μικρό χώρο, ή θα έχουμε τα ίδια σε συνέχεια κι αν αυτό μπορεί να μας εξασφαλίσει κάποιος.

Στην απάντηση του ο δήμαρχος Λευκάδας, είπε ότι αυτή την ερώτηση την έκανε εδώ και πάρα πολύ καιρό και στο μελετητή και στο υπουργείο και προφανώς ανεπίσημα στις δύο εταιρείες η μία εκ των οποίων θα είναι η κατασκευάστρια.

“Ήμουν παρών και στη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής που περιμένουμε από βδομάδα σε βδομάδα να βγάλει το πρώτο πρακτικό, γιατί αυτό το ζήτημα απασχόλησε και εμένα.

Οι διαβεβαιώσεις όλων ότι είναι υπερεπαρκείς οι απαιτήσεις που προβλέπονται στα τεύχη δημοπράτησης, σε σχέση και με τον όγκο των κελιών, που εκεί θα γίνεται κομποστοποίηση, παραμένων χρόνος μαζί με τις μεμβράνες που θα καλύπτονται, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που δεν έχω ωστόσο γραπτώς θα υπάρχει μία πολύ μικρή επιβάρυνση μυρωδιάς σε μία πολύ μικρή ακτίνα των 20 το πολύ 30 μέτρων.

Αυτή τη διαβεβαίωση πήρα από όλα τα μέρη και αυτή καταθέτω στο συμβούλιο.

About Ομάδα Σύνταξης 28530 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.