Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Θοδωρή Χαλικιά σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 07-04-2016 ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

   Ύστερα από την από 07-04-2016 επιστολή σας και συγκεκριμένα στο σκέλος που αφορά την Π.Ε. Λευκάδας έχουμε να επισημάνουμε τ’ ακόλουθα:

Η Αρμοδιότητά μας έγκειται μόνο στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο. Υπενθυμίζουμε την άμεση επέμβαση των Υπηρεσιών της Π.Ε. Λευκάδας στην απομάκρυνση των καταπτώσεων σε όλο το δίκτυο αρμοδιότητάς μας. Επί προσθέτως στην απομάκρυνση των  βραχομαζών σε σημεία που εκτιμήθηκαν ως επικίνδυνα.

Ανατέθηκαν σε οκτώ εμπειροτέχνες εργολάβους, από το πρώτο 24ωρο του σεισμού, εργασίες για ν’ αποκατασταθεί η βατότητα του δικτύου. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες αποκατέστησαν ακόμα και τις λακκούβες του δικτύου ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές και στους άξονες που συνδέουν τους πληγέντες οικισμούς με την πρωτεύουσα.

Μετά την κατανομή τις πίστωσης των 14.900.000,00 € από το Περ. Συμβ. σε έργα αποκαταστάσεων λόγω σεισμού, δόθηκε άμεση προτεραιότητα σε επεμβάσεις στις περιοχές Πευκούλια, Αγ. Νικήτας, Καλαμίτσι, Αθάνι. Σήμερα εκτελούνται εργασίες στην περιοχή Καλαμιτσίου. Ήδη έχουν δημοπρατηθεί, με διαδικασία του κατ’ επείγοντος, δύο έργα προϋπολογισμού 120.000,00 € και 110.000,00 € αντίστοιχα στην περιοχή «Πευκούλια», «Αγ. Νικήτας» και υπάρχει εργολάβος που εντός των ημερών αναλαμβάνει. Στόχος να καταστεί ασφαλής ο δρόμος στους διερχόμενους πριν την Καλοκαιρινή σαιζόν. Είναι βέβαια γνωστό τοις πάσι ότι ήδη χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες και τους πολίτες η Επαρχιακή οδός. Θα μπορούσατε, αν θέλατε, να ενημερωθείτε για τ’ ανωτέρω από την επιτροπή επαγγελματιών «Αγ. Νικήτα» που ενημερώνονται συχνά από τον Αντιπεριφερειάρχη.

Ο Περιφερειάρχης, αφουγκραζόμενος την ανάγκη να δραστηριοποιηθούν οι επαγγελματίες των πληγέντων οικισμών, χωρίς να χαθεί η σαιζόν, κάνοντας έναν αγώνα με τον χρόνο και μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, έδωσε εντολή να δημοπρατηθεί αυτοτελές έργο αποκατάστασης τοιχίων εντός του οικισμού Αθανίου προυπ/σμου 190.000,00 €. Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιηθούν οι καθυστερήσεις που απαιτούνται για την δημοπράτηση του προγραμματισμένου μεγάλου έργου αποκατάστασης προϋπ/σμού 2.100.000,00 € στους τρεις πληγέντες οικισμούς μέχρι τον Αγ. Νικόλαο Νηράς. Η Υπηρεσία ήδη συνέταξε την μελέτη και την προωθεί για δημοπράτηση. Θα μπορούσατε, αν θέλατε, να ενημερωθείτε για τ’ ανωτέρω από την επιτροπή επαγγελματιών «Αθανίου, Δραγάνου, Κομηλιού» που ενημερώνονται συχνά από τον Αντιπεριφερειάρχη.

Ταυτόχρονα οι Υπηρεσίες της Π.Ε. Λευκάδας δημοπρατούν στις 19-4-2016 έργο συντηρήσεων Επαρχ. Δικτύου προυπ/σμου 610.000,00 € σε άξονες που εξυπηρετούν κυρίως τους σεισμόπληκτους οικισμούς και σε άλλες περιοχές.

Πιθανόν, αν κυκλοφορείται στο Επαρχιακό δίκτυο, να έχει υποπέσει στην αντίληψή σας το έργο καθαρισμού και συντηρήσεων με ίδια μέσα της Π.Ε. Λευκάδας, χωρίς να χρεωθεί ούτε ένα € ο Έλληνας πολίτης. Είναι υποχρέωσή μας ξέρεται, να μην ξεχνούμε και τους υπόλοιπους πολίτες της Λευκάδας που εγκαταβιώνουν και δραστηριοποιούνται στα Ανατολικά.

Παρά το γεγονός ότι οι Υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και με μια έντονη καθημερινότητα να πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί, χωρίς κάποια επιστολή από μέρους σας κατανόησης και συμπαράστασης, προχωρούμε στην σύνταξη και των υπολοίπων μελετών για την επισκευή σε εκκλησίες και λιμάνια.

Ο προγραμματισμός μας για την όσο το δυνατό καλύτερη αποκατάσταση των υποδομών λόγω της θεομηνίας της 17-11-2015 εκτελείται και θα ολοκληρωθεί δημιουργώντας καλύτερες υποδομές – θέσεις εργασίας, σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Για τα έργα πρόσβασης στις παραλίες «Εγκρεμνών», «Γιαλού», Αρμοδιότητα έχει ο Δήμος Λευκάδας.

Για την χρηματοδότηση και αποκατάσταση των σεισμόπληκτων οικιών, αρμοδιότητα έχει το ΤΑΣ Λευκάδας.

Πριν μπείτε στον κόπο να γράψετε την ανωτέρω επιστολή, θα μπορούσατε να είχατε ενημερωθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη για όλη την μέχρι σήμερα πορεία των έργων και ενεργειών μας. Πιστεύουμε στην καλοπροαίρετη κριτική και είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε συνεργασία. Η τελευταία όμως πρέπει να προηγείται των επιστολών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

About Ομάδα Σύνταξης 28528 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.