Άνοιγμα σχολείων: Δωροκάρτα στους μαθητές για να εμβολιαστούν – Εναλλακτικές λύσεις για τα πρωτόκολλα

10 Σεπτεμβρίου | 11:13 πμ | 2021
Μοιραστείτε το:

Άνοιγμα σχολείων: Την αύξηση του ρυθμού εμβολιασμών των μαθητών γυμνασίου και λυκείου επιδιώκει η κυβέρνηση, εξετάζοντας σχέδιο για κίνητρα στα παιδιά 12 – 17 ετών προκειμένου να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο.

Τις ανακοινώσεις μάλιστα αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ. Το στίγμα εξάλλου έδωσε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών όπου και είπε πως «στην ομιλία του πρωθυπουργού οι νέοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο».

Δωροκάρτα στους μαθητές για να εμβολιαστούν

Με πιλότο τη στρατηγική του «freedom pass» που ακολουθήθηκε για τους νέους άνω των 18 ετών – στους οποίους με την πρώτη δόση του εμβολίου δόθηκε το bonus των 150 ευρώ για εξαργύρωση σε ταξίδια, διαμονή, διασκέδαση κ.α.. – έτσι και τώρα εξετάζεται να εφαρμοστεί αντίστοιχη πρωτοβουλία για τους εφήβους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, τα κίνητρα δεν αναμένεται να είναι οικονομικά, αλλά να έχουν ψυχαγωγικό ή εκπαιδευτικό χαρακτήρα και να είναι πιο συμβατά με την ηλικία και τα ενδιαφέροντα τους. Ένας τομέας που ενδιαφέρει τους εφήβους είναι η τεχνολογία και η επικοινωνία, και ειδικότερα για τα παιδιά άνω των 15 ετών (μαθητές Λυκείου) εξετάζεται η παροχή δωρεάν δεδομένων (gigabyte).

Επιπλέον σχεδιάζεται να επεκταθεί η επικοινωνιακή καμπάνια η οποία θα απευθύνεται στους γονείς και στους κηδεμόνες, προκειμένου να πειστούν να εμβολιάσουν τα ανήλικα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης μέχρι σήμερα το εμβόλιο έχουν κάνει 136.000 μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Συγκεκριμένα στις ηλικίες 12 – 14 ετών έχουν εμβολιαστεί μόλις 48.000 παιδιά σε σύνολο 378.000 και στις ηλικίες 15 – 17 έχουν εμβολιαστεί 88.000 σε σύνολο 348.000 παιδιών.

Εναλλακτικές λύσεις για τα πρωτόκολλα

Άνοιγμα σχολείων: Η κυβέρνηση πάντως βρίσκεται σε επιφυλακή αναφορικά με τα πρωτόκολλα που έχουν ανακοινωθεί για τη νέα σχολική χρονιά, καθώς οι επιστήμονες εκφράζουν ανησυχία για εκτίναξη της διασποράς της covid-19 με την έναρξη κιόλας των μαθημάτων.

Το σημερινό πρωτόκολλο προβλέπει να κλείνει μια τάξη μόνο όταν νοσήσει το 50% των μαθητών. Ακόμη και αν σήμερα έκαναν όλοι οι μαθητές την πρώτη δόση του εμβολίου, ανοσία θα αποκτούσαν σε ένα μήνα. Στο μεταξύ υπάρχει ο κίνδυνος ευρείας μετάδοσης στην κοινότητα των μαθητών, οι οποίοι στο μεταξύ θα μεταφέρουν τον ιό και στην οικογένεια και όχι μόνο…

Στο τραπέζι και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν από τη Δευτέρα, οπότε και θα επανεκκινήσει η δια ζώσης διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, θα είναι ο καταλύτης για το αν θα υπάρξει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε δασκάλους και καθηγητές.

Η όποια απόφαση αναμένεται να ληφθεί μετά τις 20 Σεπτεμβρίου.

Το μήνα της Υπουργού Παιδείας

«Η τηλεκπαίδευση – όσο πολύτιμη κι αν στάθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο – δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση», τονίζει στο μήνυμά της για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Θωρακίζουμε, όλοι μαζί, την υγεία μας, τη δική μας και των γύρω μας. Εμβολιαζόμαστε, ελεγχόμαστε τακτικά, φοράμε τις μάσκες μας, τηρούμε τα μέτρα, μένουμε ασφαλείς και μαθαίνουμε ασφαλώς, μέσα στις τάξεις», αναφέρει.

Πηγή: Flash.gr


Ροή Ειδήσεων

Θανάσης Καββαδάς: “Εκτός από το αποχετευτικό έργο του παραλιακού μετώπου, χάθηκαν και όλα τα έργα μέσω ΕΣΠΑ,όπως συντήρηση βιολογικού και απαγωγός ύψους 9. εκ ευρώ”

Παρέμβαση για το θέμα του αποχετευτικού δικτύου του παραλιακού μετώπου, μετά από την ερώτηση του Χαράλαμπου Καλού προς την δημοτική...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post