ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά: “Η Περιφερειάρχης συγκαλύπτει αξιωματούχο της ΠΙΝ που επί οκτώ μήνες ελάμβανε, παρανόμως και καταχρηστικώς, δύο (!) μισθούς.”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειάρχης συγκαλύπτει αξιωματούχο της ΠΙΝ που επί οκτώ μήνες ελάμβανε, παρανόμως και καταχρηστικώς, δύο (!) μισθούς.

10/07/2020

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 11/06/2020 ρωτήσαμε την περιφερειάρχη κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου:

  • Έχει προβεί στον έλεγχο για την εφαρμογή του άρθρου 1 του ν.3852/2010 («Καλλικράτης»), η διατύπωση του οποίου αποσκοπεί στην προστασία του δημοσίου χρήματος και στην αξιοπιστία των οργάνων της ΠΙΝ;
  • Ποιοι από τους αμειβόμενους αξιωματούχους της ΠΙΝ εντάσσονται στην παραπάνω κατηγορία;
  • Έχουν λάβει, όσοι εντάσσονται, την «ειδική άδεια άνευ αποδοχών» και από πότε;

Μας απήντησε με μισόλογα, παραδέχτηκε μεν ότι υπήρξε ένα πρόβλημα με αξιωματούχο που όμως τώρα, σύμφωνα με όσα λένε οι υπηρεσίες, έχει εκλείψει, μας προέτρεψε δε αν θέλουμε περισσότερα στοιχεία να απευθυνθούμε στην αρμόδια υπηρεσία.

Αυτό πράξαμε, και ζητήσαμε πότε κατέθεσαν οι υπόχρεοι αξιωματούχοι την απαραίτητη βεβαίωση ειδικής αδείας άνευ αποδοχών από τον χώρο εργασίας τους. Παραδόξως, μας απάντησαν για άλλο πράγμα, δηλ. για το πότε οι αξιωματούχοι γνωστοποίησαν στον φορέα εργασίας τους την νέα τους ιδιότητα!

Είναι προφανές από την απάντηση αυτή ότι η περιφερειάρχης (εκ των… αρίστων) αποφάσισε να καλύψει τον/την αξιωματούχο (πάλι εκ των… αρίστων) που κατέθεσε την βεβαίωση της ειδικής αδείας άνευ αποδοχών με οκτώ μήνες καθυστέρηση.

Το θέμα όμως αυτό δεν είναι ούτε προσωπικό ούτε παραταξιακό. Οι πολίτες των Ιονίων και της χώρας έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν αν κάποιος λειτουργεί καταχρηστικά απέναντι στο δημόσιο χρήμα, ιδιαίτερα τώρα που η κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα χιλιάδων συμπολιτών στα νησιά μας.

Απαντήστε λοιπόν δημόσια και καθαρά:

  1. Γιατί ανεχθήκατε αυτή την συμπεριφορά του/της αξιωματούχου σας επί οκτώ μήνες;
  2. Γιατί επιτρέψατε να διπλοπληρώνεται ενώ αυτό απαγορεύεται, δηλ. και μη ηθικό αλλά και μη νόμιμο;
  3. Ελέγξατε τις τυχόν ευθύνες του φορέα εργασίας του/της αξιωματούχου και την ενδεχόμενη συνέργεια στην διάπραξη της καταχρηστικής συμπεριφοράς;
  4. Θα συνεχίσετε να συγκαλύπτετε αυτή την καταχρηστική συμπεριφορά του/της αξιωματούχου σας;

κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, δεν μπορείτε πλέον να κρύβεστε! Οι πολίτες των νησιών μας και της χώρας παρακολουθούν, βλέπουν και κρίνουν.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ

ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

About Ομάδα Σύνταξης 27561 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.