Ανάμεσα στους «πρωταθλητές» των πνιγμών στην ΕΕ η Ελλάδα


Στις χειρότερες θέσεις ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την συχνότητα των πνιγμών βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την Eurostat.

Με βάση δεδομένα του 2016 υπολογίζεται πως στην χώρα μας έχασαν την ζωή τους σχεδόν 2,5 άνθρωποι ανά 100.000 κατοίκους, ελαφρώς χειρότερα από το προηγούμενο έτος. Πρόκειται για την πέμπτη χειρότερη επίδοση στην ΕΕ και σαφώς χειρότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 1,1 νεκροί.

Άλλες νοτιοευρωπαϊκές χώρες έχουν πολύ μικρότερη συχνότητα πνιγμών σε σχέση με την Ελλάδα. Ιταλία, Πορτογαλία και Μάλτα ισοβάθμησαν στην καλύτερη θέση με 0,4 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. Στην Ισπανία το ποσοστό ήταν 0,8, κάτω από τον κοινοτικό μέσο όρο.

Μακράν οι μεγαλύτερες συχνότητες θανάτου λόγω πνιγμού καταγράφηκαν στην Λιθουανία και την Λετονία, όπου έχασαν την ζωή τους 6,5 και 6,1 άνθρωποι ανά 100.000 κατοίκους αντίστοιχα.

Ακολουθούν η Ρουμανία (3,2) και η Εσθονία (3,1), που σημαίνει ότι αριθμητικά η Βαλτική Θάλασσα είναι η πιο επικίνδυνη.

Σημειώνεται πως σε όλες της χώρες πλην του Λουξεμβούργου οι πνιγμοί των ανδρών είναι παρασάγγας περισσότεροι από των γυναικών.

Τα στοιχεία της Eurostat έχουν υποστεί επεξεργασία ώστε να εξουδετερώνονται οι διαφορές στο μέγεθος και στην ηλικιακή διαστρωμάτωση του πληθυσμού, που σημαίνει ότι μπορούμε να συγκρίνουμε ευθέως τα κράτη-μέλη.

Τα στατιστικά καλύπτουν θανάτους που έλαβαν χώρα μετά από κατάδυση σε θάλασσα, πισίνα, ποτάμι ή λίμνη ή πτώση σε μπανιέρα.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25723 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.