Ανακοίνωση-κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, Εστιατόρια και Συναφή Επαγγέλματα για την απεργία στις 26 Νοεμβρίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Το σωματείο μας,μαζί με τα σωματεία σε όλη την Ελλάδα, όλο αυτό το διάστημα απαιτήσαμε από τηνκυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα με αιτήματα ώστε:

 • Να δυναμώσει το σύστημα υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε προσωπικό και εξοπλισμό. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές μονάδες υγείας.
 • Να δυναμώσουν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας μέσα στους χώρους δουλειάς. Να τηρούνται και κυρίως να αυστηροποιηθούν τα πρωτόκολλα υγείας στους εργασιακούς χώρους που αποτελούν χώρους υπερμετάδοσης του ιού.
 • Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα
 • Να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι με επίδομα ανεργίας
 • Να μη μειωθούν οι μισθοί καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης
 • Να υπάρχουν τεστ κορονοϊού δωρεάν σε όλους τους εργαζόμενους και να σταματήσει η έμμεση άσκηση πίεσης μέσω της ατομικής ευθύνης που οδηγούσε εργατικές οικογένειες να πληρώνουν τα τεστ από το υστέρημα τους
 • Να μην εντατικοποιηθεί η εργασία λόγω της «τηλεργασίας».
 • Να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να είναι ασφαλή σε συνθήκες πανδημίας. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές εταιρείες.
  • Να προστατεύουν οι μαθητές στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς.
 • Να γίνουν προσλήψεις σε δάσκαλους, καθηγητές, καθαρίστριες.

Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν:

 • Να φτιάξει νέο πτωχευτικό νόμο για να μπορούν μας παίρνουν το σπίτι και τους μισθούς ευκολότερα
 • Να βγάλει προγράμματα απασχόλησης ώστε να αποκτά η εργοδοσία φτηνά εργατικά χέρια με 200 ευρώ μισθό
 • Να δίνει ζεστό χρήμα σε κλινικάρχες, σε ιδιωτικές εταιρείες μεταφορών, στις μεγάλες επιχειρήσεις
 • Να δυναμώνει την καταστολή ενάντια σε όποιον αντιστέκεται. Να διαλύει εργατικές-λαικές συγκεντρώσεις, με χημικά και αύρες να χτυπάει εργάτες και μαθητές.
 • Η κυβέρνηση απαντάει με καταστολή, με νόμους που απαγορεύουν τιςδιαδηλώσεις, με ισχυρά εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Αποκορύφωμα αυτές τις μέρες είναι οι κυβερνητικές επιδιώξεις για το νέοσυνδικαλιστικό νόμο. Με τοποθετήσεις του πρωθυπουργού αλλά και στελεχών τηςκυβέρνησης ετοιμάζονται να φέρουν έναν νόμο στα μουλωχτά και αιφνιδιαστικά.Έναν νόμο όπου θα ξεκινάει διώξεις απέναντι στο σωματείο μας, απέναντι στησυνδικαλιστική δράση. Ένα νόμο που θα μας απαγορεύει το δικαίωμα στηναπεργία, το δικαίωμα να οργανωνόμαστε, να διεκδικούμε και να βρισκόμαστεμέσα στους χώρους δουλειάς.

Στον κλάδο μας συγκεκριμένα, κλάδος που διαφημίστηκε από όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου σαν η «ατμομηχανή» της οικονομίας, τα πράγματα δεν διαφέρουν. Όλο το καλοκαίρι στη Λευκάδα οι εργαζόμενοι δουλέψαμε με 10 και 12 ώρες δουλειά, με απλήρωτες υπερωρίες,  χωρίς ένσημα και με πρωτόκολλα υγείας κομμένα και ραμμένα στις επιδιώξεις των εργοδοτών του κλάδου. Αντί για τις διεκδικήσεις μας όλο το διάστημα, η κυβέρνηση μας προίκισε με το νέο lockdown αρνούμενη να αποδεχθεί τις εγκληματικές της ευθύνες. Την ίδια στιγμή που δίνει με τη σέσουλα χρήματα για επιδοτήσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται στις ουρές του ΟΑΕΔ αγωνιώντας αν θα καταφέρουν να πάρουν το επίδομα ανεργίας!!!

Το Σωματείο μας δηλώνει «ως εδώ»!

Με απόφαση του ΔΣ μας τις 29/10 καταλήξαμε να καλέσουμε τον κλάδο σε απεργία στις 26 Νοέμβρη ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο- έκτρωμα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα εκατοντάδων συνδικαλιστικών φορέων, πρωτοβάθμιων σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων!

Να μην περάσει ο αιφνιδιασμός!

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα!

Έξω το κράτος και η εργοδοσία του από τη λειτουργία και τη δράση τωνΣωματείων!

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.