Ανακοινώσεις σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην εργαζόμενη συναδέλφισσα, που εργάζονταν  ως βοηθητικό προσωπικό στο ΠΓΝΙ, και  μητέρα 13 παιδιών,  που το 2001 έχοντας 11 ανήλικα παιδιά παραποίησε κατά ένα χρόνο το έτος κτήσης του απολυτηρίου δημοτικού, για να λάβει μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μια θέση βοηθητικού προσωπικού.

Η αστική δικαιοσύνη, την καταδίκασε  σε 8ετή κάθειρξη διότι έκανε το  «έγκλημα», να παραποιήσει το έτος κτήσης του απολυτηρίου της.

Η καταδίκη της για απάτη έναντι του Δημοσίου και κατάχρηση δημοσίου χρήματος για ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΕΣ αποδοχές, που έλαβε έναντι σκληρής εργασίας, προκαλεί προβληματισμό για την ποιότητα, της κάθε φορά αποδιδόμενης δικαιοσύνης.

Αστικής δικαιοσύνης που εξαντλεί όλη την αυστηρότητά της στη συγκεκριμένη εργαζόμενη, όπως και στην καθαρίστρια από τον Βόλο. Δικαιοσύνη που προβαίνει σε διώξεις συνδικαλιστών, μαθητών,  αγροτών και όσων αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Ενώ παράλληλα έχει “ερμητικά κλειστά τα μάτια” μπροστά στην εξοντωτική πολιτική των κυβερνήσεων, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες άνεργους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν. Αστική δικαιοσύνη που αφήνει ανολοκλήρωτη τη δίκη των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής εδώ και 6 χρόνια.

Δεν επικροτούμε σφάλματα και αθέμιτες πρακτικές διεκδίκησης μιας θέσης εργασίας, αλλά είναι αδιανόητο να τιμωρείται με τέτοια αυστηρότητα μια εργαζόμενη μητέρα 13 παιδιών, όταν την ίδια στιγμή μένουν στο «απυρόβλητο», όσοι έχουν κατασπαταλήσει δημόσιο χρήμα, εργοδότες που αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους καταπατώντας τα δικαιώματά τους, όσοι νόμιμα και παράνομα πλουτίζουν σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.

Η υπόθεση της συναδέλφισσας εργαζόμενης,  μας αφορά όλους. Στο πρόσωπό της καταδικάζεται κάθε εργαζόμενος που προσπαθεί να ζήσει με μόχθο και ιδρώτα την οικογένειά του.

Το Δ.Σ.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ

Συνάδελφοι: Από τον Μάρτη σταματά η καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.                                                                                                    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε το νόμο 4512/2018 για την συγκρότηση επιτροπής με σκοπό να πετσοκόψει τους δικαιούχους του επιδόματος.                     Όρισε την 1/3/2019 ως καταλυτική ημερομηνία που παύουν να ισχύουν όλες οι προηγούμενες διατάξεις χορήγησης του επιδόματος.                                                                      Έρχεται τώρα και μιλάει για εξάμηνη παράταση του έργου της επιτροπής, που πρακτικά αυτό συνάδελφοι σημαίνει ότι το επίδομα το μήνα Μάρτη δεν θα καταβληθεί. Αυτό θα συμβεί γιατί μέχρι 20/2 είναι η τελευταία ημερομηνία που τα γραφεία μισθοδοσίας μπορούν να στείλουν τα αρχεία πληρωμών.  Αποκλείεται έως τότε να έχει υπάρξει δημοσιευμένη σε ΦΕΚ η ρύθμιση που θα τροποποιεί τον ήδη ψηφισμένο νόμο. Η  Κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο εκβιάζει ωμά τους εργαζόμενους μέχρι τις εκλογές στη λογική αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κοπεί!!!                                                                                                                  Για μάς συνάδελφοι είναι ξεκάθαρο, η κυβέρνηση τώρα  μετράει τις αντιδράσεις  και σ’ έξη μήνες το πετσόκομμα.

Αυτό σημαίνει ξεσηκωμό σε όλα τα αμαξοστάσια των δήμων                                  Αυτό για κάθε συνάδελφο για κάθε εργαζόμενο είναι αιτία πολέμου.

Διεκδικούμε την άμεση νομοθετική ρύθμιση και να μην προχωρήσει σε καμιά περικοπή του επιδόματος η κυβέρνηση

Διεκδικούμε την  επέκταση των δικαιούχων και σε άλλες ειδικότητες.

Συμμετέχουμε αγωνιστικά όλοι στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ την Πέμπτη 21 του Φλεβάρη.

Συνάδελφε-Συναδέλφισσα την ημέρα της απεργίας κλειδώνουμε το Αμαξοστάσιο, κλείνουμε τον Δήμο.

Κανένας συνάδελφος για δουλειά, όλοι στην Απεργία

Όλοι στην συγκέντρωση του Σωματείου μπροστά στο Διοικητήριο

Με Αγωνιστικούς χαιρετισμούς το ΔΣ

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.