Ανακοίνωση Σταύρου Γρηγόρη σχετικά με τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λευκάδας


Με την ανακοίνωση μου αυτή θέλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου για τις επαφές και ενέργειες μου σχετικά με τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λευκάδας τα οποία δυστυχώς δεν αφορούν μόνο το δικό μας Νοσοκομείο αλλά όλα τα Νοσοκομεία της Χώρας ως αποτέλεσμα των μέχρι πρότινος ακολουθούμενων πολιτικών.

1 . Την Τρίτη 3/3/2015 μετείχα σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανδρέα Ξανθό των βουλευτών νησιωτικών περιοχών. Μετά την ενημέρωση από τον Κο Υπουργό για τα θέματα της αρμοδιότητας του , κάθε βουλευτής έκανε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια του στον Τομέα Υγείας. Αναφέρθηκα διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας καθώς και το ΕΚΑΒ και κατέθεσα εγγράφως κωδικοποιημένα τα προβλήματα και τις προτεινόμενες λύσεις, αποτέλεσμα τριών συσκέψεων που είχαμε τις δύο προηγούμενες εβδομάδες στο Νοσοκομείο με γιατρούς και τον Διοικητή καθώς και επαφές με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ.

2 .Την Πέμπτη 5/3/2015 επισκέφτηκα ξανά το Υπουργείο για την οριστικοποίηση των λύσεων που δόθηκαν και οι οποίες είναι:

Α. Από τους νεοδιοριζόμενους επικουρικούς γιατρούς έρχονται στο Νοσοκομείο ένας (1) Ορθοπεδικός και ένας (1) Παιδίατρος.

Β. Από τις νέες θέσεις επικουρικών γιατρών που προκηρύχτηκαν για το Νοσοκομείο Λευκάδας προβλέπονται μία (1) θέση Αναισθησιολόγου και μία(1) θέση Βιοπαθολόγου-Μικροβιολόγου με πιθανή ημερομηνία πρόσληψης εντός του Απριλίου.

Γ. Δρομολογήθηκε η διακοπή της απόσπασης ενός(1) Παθολόγου και ενός (1) Παιδιάτρου στο Αίγιο και την Πάτρα αντίστοιχα.

Δ. Δρομολογήθηκε η μετακίνηση τεσσάρων (4) Αγροτικών ιατρών και ενός(1) ειδικευμένου ιατρού Γενικής Ιατρικής από Αγροτικά Ιατρεία στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου.

Σταύρος Γρηγόρης
Bουλευτής Λευκάδας

About Ομάδα Σύνταξης 27511 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.