Άλλαξε η ώρα σήμερα Κυριακή 25 Οκτωβρίου και όχι για τελευταία φορά


Άλλαξε η ώρα σήμερα Κυριακή 25 Οκτωβρίου και τα ρολόγια πρέπει να δείχνουν μία ώρα πίσω. Αυτή δεν είναι η τελευταία φορά που αλλάζει η ώρα στην Ελλάδα.

 

Έτσι, στις 04:00 οι δείκτες θα πρέπει να δείξουν 03:00.

Οι αλλαγές ώρας δεν φαίνεται ότι θα τερματιστούν το 2021.

Χώρες όπως η Φινλανδία, η Γερμανία και η Ισπανία θέλουν την κατάργηση της θερινής ώρας και τη διατήρηση μόνο της χειμερινής.

Η Ελλάδα από την άλλη δεν θέλει να αλλάξει το καθεστώς που υπάρχει σήμερα. Θέλει να παραμείνουμε κανονικά με τις αλλαγές ώρας.

Σε πρώτη φάση η Κομισιόν πρότεινε κατάργηση της «διπλής ώρας» και εξουσιοδότησε τις κυβερνήσεις να αποφασίσουν ως την 1η/1/ 2020 ποια ώρα θα κρατήσουν. Κι ενώ το πράγμα έδειχνε να παίρνει το δρόμο του, οι αλλαγές κόλλησαν στο Συμβούλιο των Υπουργών, που εμφανίστηκε διχασμένο.

Σήμερα το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα και η γερμανική προεδρία δεν σκοπεύει φυσικά να το ανακινήσει. Δεδομένης μάλιστα της πανδημίας, το … «ωρολογιακό ζήτημα» δεν πρόκειται να επανέλθει στο τραπέζι πριν από το 2022, στην καλύτερη περίπτωση.

Δεν υπάρχει καμία απόφαση για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η αλλαγή θα πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021.

Μάλιστα πολλοί στην Ελλάδα επιμένουν ότι υπάρχει η κατάργηση, άλλοι πάλι διάβασαν το ρεπορτάζ του iEidiseis.gr έγκαιρα και ενημερώθηκαν ότι το θέμα έχει απλά παγώσει.

Ασφαλείς πληροφορίες του iEidiseis.gr από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανατρέπουν τα δεδομένα και τα δημοσιεύματα που επιμένουν μέχρι και σήμερα να μιλούν για κατάργηση της αλλαγής ώρας και ενδεχόμενη απόφαση της Ελλάδας.

Διασταυρωμένες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι σε ότι αφορά την κατάργηση της αλλαγής ώρας η σχετική νομοθεσία δεν έχει κυρωθεί και για την ακρίβεια οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κοινοβουλίου και Συμβουλίου δεν έχουν καν ξεκινήσει λόγω αδυναμίας του δεύτερου να υιοθετήσει την κοινή διαπραγματευτική του θέση.

Έτσι η κατάργηση της αλλαγής ώρας, που είχε ανακοινωθεί για το 2021 παγώνει και πάει πίσω στην καλύτερη περίπτωση.

Ωστόσο έχει ενδιαφέρον ποια είναι η θέση της Ελλάδας για την αλλαγή ώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, η ελληνική θέση ήταν να μην αλλάξει το καθεστώς γιατί θα είχε επιπτώσεις σε διαφορά θέματα κυρίως στον τουρισμό και στις αερομεταφορές. Ανήκει στο μπλοκ των χωρών που αποτελούν αναστέλλουσα (ισχυρή) μειοψηφία.

 

About Ομάδα Σύνταξης 28556 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Μαζί με τις μεταβολές και αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, που υπήρξε δημόσια δέσμευση του νυν πρωθυπουργού , και μεθοδευμένη σιωπηρά λειτουργική της προηγούμενης σύριζα και συνιστωσών κυβέρνησης, μαζί να αλλάξουν και τα ωράρια εργασίας και η ωρολογιακή αρίθμηση του χρόνου του μερονυχτίου . Να γίνουν όλα πρός την κατεύθυνση της μειώσεως του εργασιακού κόστους στην οικονομία που είναι πολύ μεγάλο μετά την μόνιμα θεσμοθετημένη των κατώτατων και υποκατώτατων μισθών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.