2013-Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Παρασκευή 27/11/2020

27 Νοεμβρίου | 18:04 μμ | 2020
Μοιραστείτε το:

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2013 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. «Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 101287, εκ των οποίων το 53.1% άνδρες. 4865 (4.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 26718 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

607 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 169 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 538 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

«Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2102 θανάτους συνολικά στη χώρα. 842 (40.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω», καταλήγει.

Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Δράμας: 1 στους 4 κατοίκους έχει κορονοϊό

Για την πολύ δύσκολη μάχη με τον κορονοϊό, που δίνουν οι υγειονομικοί στη Δράμα, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο της πόλης, Ιωάννης Παπαδόπουλος. «Η Δράμα δοκιμάζεται. Ένας στους τέσσερις είναι θετικός», ανέφερε μεταξύ άλλων. «Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν ελαττώνονται οι νοσηλείες στο νοσοκομείο. Με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν» επεσήμανε.

Όπως σημείωσε, το νοσοκομείο αυτή την στιγμή, από τις 240 κλίνες που έχει τις 140 τις μετέτρεψε σε covid. «Έχουμε αναπτύξει τρεις κλινικές απλές covid, δυναμικής 140 κλινών και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 136 ασθενείς ενώ όσον αφορά τις ΜΕΘ αναπτύξαμε από τα 6 κρεβάτια που είχαμε 12 και αυτή την στιγμή είναι και τα 12 κατειλημμένα. Καθημερινά γίνονται εισαγωγές. Στο χειρουργείο μέσα έχουμε αναπτύξει τρία κρεβάτια μονάδας αυξημένης φροντίδας (μεταβατικό στάδιο πριν τη ΜΕΘ)».

Παράλληλα, όπως ο ίδιος ανέφερε, ενώ έγινε η διακομιδή των ασθενών, σήμερα πάλι υπάρχουν 2 ασθενείς που πιθανόν να χρειαστούν μεταφορά σε άλλες ΜΕΘ. «Αναζητούμε μονάδες εντατικής θεραπείας όπου υπάρχει κρεβάτι θα μεταβούν και οι συγκεκριμένοι ασθενείς».

Όσον αφορά το προσωπικού του νοσοκομείου, εξήγησε πως έγιναν γύρω στις 43 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού αλλά αυτή την στιγμή 80 νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό νοσεί από τον κορoνοϊό και 25 γιατροί. Δηλαδή 105 άτομα είναι εκτός. «Από τους 11 γιατρούς της παθολογικής κλινικής που πρέπει να έχει με βάση το οργανόγραμμα υπηρετούν μόνο 4 από τους οποίους οι 2 νοσούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως είναι περίπου 100.000 άτομα πληθυσμός αλλά εξυπηρετούν και όμορους νομούς ενώ είπε πως είναι θετικό ότι χτες, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 24 θετικά κρούσματα στον νομό τους. «Είναι από τα λιγότερα τις τελευταίες μέρες», είπε.

 

 Αλεξανδρούπολη: Γκρεμίζουν τοίχους για να φτιάξουν κλίνες ΜΕΘ

Το πρόβλημα της εκτεταμένης διασποράς του κορονοϊού μετατοπίζεται πλέον στην επαρχία. Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος (διαβάστε περισσότερα). Το γεγονός έρχεται να επιβεβαιώσει και ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Θεοδόσης Μπιρμπίλης.

Σημειώνεται πως η κατάσταση στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι τραγική, όπου αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 93 ασθενείς με covid-19, εκ των οποίων οι 71 στις Μονάδες Covid-19, 18 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τέσσερις στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων. Σύμφωνα με το inkomotini.news στο νοσοκομείο διακομίζονται καθημερινά βαριά περιστατικά (εγκεφαλικά, κ.ά) από όλη την Περιφέρεια.

Ο καθηγητής Θεοδόσης Μπιρμπίλης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με COVID-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου, και καρκίνοι. Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!».

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από 20 μέρες στήθηκε στο νοσοκομείο πτέρυγα ΜΕΘ μέσα σε ένα 24ωρο.

Καταγγελία εργαζομένων

Το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Εβρου (ΣΥΚΝΕ) καταγγέλλει ότι στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 100 ασθενείς με covid-19 εκ των οποίων 21 διασωληνωμένοι στη Μ.Ε.Θ. Οι αντοχές του νοσοκομείου, όπως λένε, είναι πλέον σε οριακό και επικίνδυνο σημείο καθώς μεταξύ άλλων ασθενείς με παθολογικές ασθένειες νοσηλεύονται ανάμεσα σε ασθενείς με Covid-19 με αποτέλεσμα ο κίνδυνος διασποράς του ιού να είναι πολύ μεγάλος.

Επισημαίνουν συγκεκριμένα:

«Η Μ.Ε.Θ λειτουργούσε υπό κανονικές συνθήκες με 9 κλίνες. Λόγω COVID-19 επεκταθήκαμε στην παρακείμενη Μ.Α.Φ που είχε άλλες 6 κλίνες που δεν χρησιμοποιούνταν. Ούτε αυτές στάθηκαν αρκετές .Την τελευταία βδομάδα ήδη έχουν καταληφθεί και οι επιπλέον 6 κλίνες που αναπτύχθηκαν στον χώρο της Ανάνηψης και μόλις σήμερα δόθηκε εντολή για ανάπτυξη επιπλέον άλλων 6 κλινών στον χώρο των χειρουργείων!

Οι 9 κλίνες Μ.Ε.Θ τριπλασιάζονται και φθάνουμε συνολικά στις 27 αναπτυγμένες υπό ασφυκτική μονομερή πίεση προς τους εργαζόμενους έχοντας προσθέσει από τον Ιούνιο 8 μόνο νοσηλευτές Τ.Ε και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα 10 νοσηλευτές Δ.Ε.

Σήμερα έχουμε λοιπόν 21ανεπτυγμένες κλίνες Μ.Ε.Θ.(+6 να ετοιμάζονται..) 7 κλίνες στη ΜΟΝ.ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ και 4 κλινικές COVID -19 που μπορούν να νοσηλεύσουν άλλους 140 ασθενείς (20 εξ’ αυτών είναι κατειλημμένες από παθολογικούς ασθενείς)

Παρατηρείται λοιπόν το οξύμωρο και άκρως επικίνδυνο φαινόμενο της παραμονής παθολογικών περιστατικών μέσα στις κλινικές covid -19.
Ήδη σε μια μόνο παθολογική κλινική καταγράφηκαν 7 θετικά περιστατικά που ταυτοποιήθηκαν ως θετικά ενώ νοσηλευόταν με άλλα ταυτόχρονα αρνητικά περιστατικά στον ίδιο θάλαμο
Αν αυτό δεν αποτελεί αιτία διασποράς…τότε τι νοείται διασπορά;

Περίπου 30 συνάδελφοι νόσησαν από covid και άλλοι τόσοι βρέθηκαν σε καραντίνα μετά από ιχνηλάτηση.

Σαν να μη έφθαναν όλα αυτά χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί είχαμε ευτυχώς μικρής διάρκειας διακοπές στην παροχή Οξυγόνου στην κλινική covid-3 και παρ’ ολίγο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».

Πηγή: Flash.gr

Τελευταία ανανέωση: November 27, 2020 6:05 pm


Ροή Ειδήσεων

Απορία: Τελικά ποιος θα εισηγηθεί το θέμα της προτεινόμενης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Μαρίνας Βλυχού Λευκάδας;

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον περιμένουμε τη σημερινή συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς στην ημερήσια διάταξη στο 7ο Θέμα ο πρώην Δήμαρχος...

Πάνος Σκληρός: Στη μνήμη του Κώστα Πατρίκιου- Αντριέλου μιά ιστορία απ το βιβλίο μου ¨Μικρές Λευκαδίτικες Ιστορίες¨.

Στη μνήμη του Κώστα Πατρίκιου- Αντριέλου, δημοσιεύω μιά ιστορία απ το βιβλίο μου ¨Μικρές Λευκαδίτικες Ιστορίες¨. Κερατά Αντριέλλο που σκότωσες...

Η πιο δυνατή ομάδα στην ενημέρωση
Παναγιώτης Κουνιάκης
Μιχάλης Μίχος
Χρήστος Τσούτσης
Βασίλης Ιωάννου
Χρήστος Ανεμοζάλης
Χάρης Τσάντης

Comments 1

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ says:

    Ο ερευνητής στα Πανεπιστήμια Πατρών και Δυτικής Αττικής , Κωνσταντίνος Φαρσαλινός , μιλώντας στον 98.4 , υποστήριξε ότι δυστυχώς στην Ελλάδα, πολιτικά και σε επίπεδο επιστημονικής επιτροπής, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία άλλη στρατηγική , παρά μόνο αυτή που και ο Π.Ο.Υ. χαρακτήρισε ως ύστατη λύση για να μην καταρρέουν τα συστήματα υγείας, αυτή του lockdown.

    Θα έπρεπε, είπε, έντιμα να λεχθεί στους πολίτες , ότι αυτή η επιλογή δεν ανακόπτει την διασπορά στην κοινότητα, αυτό φαίνεται χαρακτηριστικά στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά σώζει την κατάσταση για την ώρα στα δημόσια νοσοκομεία, χωρίς να υπάρχει για την ώρα καμία καταγραφή κόστους-οφέλους σε άλλες σημαντικές παραμέτρους της κοινωνίας κι αν τελικά χαθεί και με άλλες αιτίες περισσότερος κόσμος από αυτό που υποτίθεται ότι με το lockdown, σώζουμε.

    Ακόμη κι αν το lockdown, σώζει πολύ περισσότερους, για την ώρα καμία καταγραφή δεν μπορεί να μας το πει. Δυστυχώς , τόνισε, μόλις τώρα αντιλαμβανόμαστε και με δραματικό τρόπο, ότι η Ελλάδα βιώνει τις συνθήκες ενός ισχυρού κύματος του ιού και της νόσου , όπως το βίωσαν άλλες χώρες την Άνοιξη.

    Αλλά, ο κ. Φαρσαλινός επεσήμανε, ότι μόλις τώρα μπαίνουμε στο χειμώνα όπου έχουμε πάντα έξαρση των ιώσεων και όσο τελικά κεντρική και μόνη μας επιλογή είναι τα lockdown, η κατάσταση θα συνεχίζεται ατέρμονα , μέχρι να φτάσουμε στα εμβόλια που θα κυκλοφορήσουν στη κοινότητα .

    Αλλά και τότε, χωρίς πληροφορία για τον χρόνο ανοσίας από αυτά μέχρι στιγμής, αν ισχύει το εξάμηνο, κινδυνεύουμε όταν εμβολιαστούν όλοι οι άλλοι μετά από 6 μήνες αφού προηγηθούν επαγγελματίες υγείας και ευπαθείς ομάδες, όταν θα μπαίνουν τον Νοέμβριο σε ανοσία όλοι οι άλλοι , να λήγει αυτών των ομάδων η δική τους ανοσία.

    Ο κ. Φαρσαλινός μάλιστα, εξέφρασε την προσωπική εκτίμηση, ότι ο εμβολιασμός ναι μεν δεν θα είναι υποχρεωτικός, αλλά θα είναι έμμεσα υποχρεωτικός για να εργαστείς, να ταξιδέψεις ή να έχεις πρόσβαση στην εκπαίδευση, γεννώντας όμως έτσι πολύ σοβαρά ζητήματα βιοηθικής, όταν η επιτυχία ενός εμβολιαστικού προγράμματος , τελικά κρίνεται από το βαθμό συναίνεσης και γνώσης της κοινωνίας και όχι με την επιβολή , που δημιουργεί έδαφος για θεωρίες συνωμοσίας.

    Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:
    https://www.neakriti.gr/article/editors-blogs/giorgos-sahinis-blog/1597428/k-farsalinos-i-ellada-vionei-oti-viosan-alles-hores-tin-anoixi-me-moni-epilogi-tin-ustati-tou-lockdown/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post