Ψηφίσματα του Δήμου Λευκάδας


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας καταδικάζει τις αλήστου μνήμης φασιστικού τύπου, επιθετικές ενέργειες, εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ενέργειες που εκτός των άλλων, αμαύρωσαν τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου.

Τέτοιου είδους ηθικής απαξίας αποτρόπαιες πράξεις συνιστούν προσπάθεια στοχοποίησης και είναι πράξεις που στρέφονται εναντίον της Δημοκρατίας την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε.

Αυτές οι πράξεις θα πρέπει να μας βρουν όλους ενωμένους απέναντι τους και το μήνυμα μας να είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση: Η Δημοκρατία δεν απειλείται, όσο κι αν εθνικιστικοί κύκλοι προσπαθούν ν’ αναβιώσουν εποχές πολιτικής ανωμαλίας.

Η επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης είναι μια έκφραση μισαλλοδοξίας και νοοτροπίας που έχει στόχο να τρομοκρατήσει όσους υποστηρίζουν την ελευθερία, τη δημοκρατία και τη διαφορετικότητα. Οι προσπάθειες συμψηφισμών που επιχειρούνται από ορισμένους κύκλους πέφτουν στο κενό γιατί η Ελληνική κοινωνία έχει και πείρα και συλλογική μνήμη και δημοκρατικά αντανακλαστικά!

Οι πράξεις εναντίον της Δημοκρατίας, καταδικάζονται αποφασιστικά απ’ όπου κι αν προέρχονται κι όσοι καλλιεργούν συστηματικά το μίσος και ως φυσικοί και ως ηθικοί αυτουργοί, πρέπει να απομονώνονται και να παραπέμπονται αμέσως στη δικαιοσύνη.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Για την καταδίκη του Δημάρχου Κέρκυρας (30/5/2018)

Η καταδικαστική απόφαση από το τριμελές πλημμελειοδικείο Κέρκυρας εναντίον του δημάρχου Κώστα Νικολούζου και του αντιδημάρχου Σπύρου Ασπιώτη, για παράβαση περιβαλλοντολογικών διατάξεων, μετά από μήνυση Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου για απόρριψη απορριμμάτων, το λιγότερο που δημιουργούν είναι εύλογα ερωτηματικά.

Πως φορείς και πολίτες για καθαρά πολιτικούς λόγους στοχοποιούν αιρετούς προσπαθώντας να τους φορτώσουν όλες τις ανομίες ενός ένοχου παρελθόντος;

Πως και γιατί δεν ξεσηκώθηκαν φορείς και πολίτες μετά τον εμπρησμό από αγνώστους και την ολοσχερή καταστροφή των εγκαταστάσεων του Δήμου Κέρκυρας στο Χ.Υ.Τ.Υ. της Λευκίμμης την 7/5/2018;

Πως και γιατί κάποιοι θέλουν τη δικαιοσύνη να λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους πολιτικούς τους φίλους, μέσω της μετατροπής των αντιπάλων τους σε εξιλαστήρια θύματα;

Πως και γιατί καταργούνται στην πράξη, έστω εμμέσως, μέσω δικαστικών αποφάσεων, αρμοδιότητες θεσμικών οργάνων όπως των περιφερειών ή των δήμων;

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας εκφράζει την αγανάκτησή του και τον έντονο προβληματισμό του για τη στοχοποίηση αιρετών για λόγους καθαρά πολιτικούς.

Θεωρεί ότι τα σοβαρά προβλήματα του τόπου δεν λύνονται μέσω δικαστικών αποφάσεων, μα με ουσιαστικό διάλογο και συνέργεια όλων.

Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στη Δημοτική Αρχή της Κέρκυρας στην προσπάθεια που καταβάλει για την επίλυση του τεράστιου προβλήματος των απορριμμάτων, που ένα και μοναδικό στόχο έχει, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών της.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

για τους νεκρούς της Γάζας (30-5-2018)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας εκφράζει αποτροπιασμό και φρίκη για τις πρόσφατες δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού στρατού κατά διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας, που είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, μεταξύ των οποίων και παιδιά, στη διαδήλωση κατά της μεταφοράς της Αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, ενέργεια η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς αποφάσεις και θα επιδεινώσει την ήδη εύθραυστη σταθερότητα στην περιοχή.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη φονική επίθεση, εκφράζοντας παράλληλα την συμπαράσταση, την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967, σύμφωνα με τις αποφάσεις – ψηφίσματα του ΟΗΕ και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, την πόλη όπου συνυπάρχουν πέντε μεγάλες θρησκείες.

About Ομάδα Σύνταξης 27394 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.