Το Λιμεναρχείο για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα…


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

 • Σύμφωνα με το από 27-02-2018/1200 Β UTC – Α.Α. 9/2018 ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΕΜΥ/ΕΜΚ, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού σήμερα το βράδυ (27-02-2018) και από τα Βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά :
 • Α) Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς Νότιους ανέμους και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν :

 • Απόψε Τρίτη (27-02-2018) τα νησιά του Ιουνίου ,τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο .
 • Αύριο Τετάρτη ( 28-02-2018) τις πρωινές ώρες πιθανόν τις Κυκλάδες και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
 • Β) Τις κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις  :

 • Απόψε Τρίτη (27-02-2018) σε περιοχές της Ηπείρου (πάνω από τα 400 με 500 μέτρα ),της Θεσσαλίας και της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας (πάνω από τα 600 με 700 μέτρα) ,της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας  (πάνω από τα 200 με 300 μέτρα) καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης .
 • Αύριο Τετάρτη (28-02-2018) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως της Χαλκιδικής) (πάνω από τα 200 περίπου μέτρα) και μέχρι τις απογευματινές ώρες τοπικά σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 • Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει αύριο σταδιακή πτώση από τα Βόρεια ενώ παγετός θα σημειωθεί αύριο το βράδυ και την Πέμπτη (01-03-2018) στα Κεντρικά και Βόρεια Ηπειρωτικά ,ο οποίος κατά τόπους στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ολικός.

  Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας:

  (α) Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους.

  (β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.

  Επιπλέον παρακαλούνται οι μαρίνες Λευκάδας, «ΠΛΟΥΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και «ΒΟΥΝΑΚΙ», όπως ενημερώσουν, ορμούντα σε περιοχή αρμοδιότητας τους μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, αλιευτικά σκάφη, σκάφη αναψυχής, καθώς και ναυταθλητικούς ομίλους για την αποφυγή της δραστηριοποίησής τους, κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

 • Συνίσταται στους ιδιοκτήτες σκαφών να μην αποπλέουν από λιμένες ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλές λιμένα ή όρμο.
 • 4η ΜΣΕΠ παρακαλείται για την προσοχή της επί τυχόν περιστατικού σε θαλάσσια περιοχή και άμεση ενημέρωση της Υπηρεσίας μας.
 • Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 26450-22322.
 •  

  Η  Α/Φ  

   

   

                                                                                                                    Αρχ/στής   Λ.Σ. ΤΣΟΥΜΑ Ιφιγένεια

   

   

  About Ομάδα Σύνταξης 27530 Articles
  To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.