Σύσκεψη των σωματείων των δημόσιων νοσοκομείων & προνοιακών ιδρυμάτων Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας


ΣΩΜΑΤΕΙΑ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ    ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ τα Δ.Σ. των σωματείων των δημόσιων νοσοκομείων & προνοιακών ιδρυμάτων Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας για να συζητήσουμε για τις σοβαρές εξελίξεις σε υγεία – πρόνοια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, αλλά και να καθορίσουμε κοινές δράσεις.

 

Π Ε Μ Π Τ Η   28  IOYNIOY  2018  ώρα 6:30 μμ

στην  αίθουσα  συσκέψεων  του  νοσοκομείου  Πρέβεζας

 

 

Συνεχίζουμε & συντονίζουμε τον αγώνα μας:

 

  • Για σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση κάθε πληρωμής των ασθενών. Σύγχρονο σύστημα ΠΦΥ, πλήρως  στελεχωμένο και με ολοκληρωμένες υποδομές και με προσανατολισμό στην πρόληψη. Όχι  στα ΤΟΜΥ.
  • Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες
  • Για να πάψει η εργασιακή ομηρία των ελαστικά εργαζομένων. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος , μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, μπλοκάκια, μέσω ΟΑΕΔ ή ΚΕΛΠΝΟΟ, εργολαβικοί). Τέλος στην εντατικοποίηση της εργασίας, Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και επαρκή στελέχωση των τμημάτων και των κλινικών ώστε να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας- πρόνοιας. Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε βαριές και επικίνδυνες συνθήκες. Να μην καταργηθεί το ανθυγιεινό επίδομα.
  • Για ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα.
  • Όχι στην αντιδραστική αξιολόγηση, την ΕΣΑΝ Α.Ε., τη στοχοθεσία γιατί δεν έχουν καμία σχέση με την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών.
  • Για σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας 5ήμερο – 6ωρο με 1 νύχτα την εβδομάδα – 30ωρο για τους γιατρούς με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος που διευθετεί το χρόνο εργασίας.
  • Καμία συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.

 

*Αυτονόητο είναι πως η σύσκεψη είναι ανοιχτή σε επιτροπές αγώνα και κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να πάρει μέρος.

Τα  Δ.Σ.

22-6-2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΝΑ   ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ   Η   ΟΜΗΡΙΑ   ΚΑΙ   Ο   ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ   ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ  ΑΠΟ   ΤΗΝ    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ   ΟΛΩΝ   ΤΩΝ   ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΝ   ΤΩΡΑ!

ΜΟΝΙΜΗ   ΚΑΙ   ΣΤΑΘΕΡΗ   ΔΟΥΛΕΙΑ   ΓΙΑ   ΟΛΟΥΣ

 

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου εκδόθηκε η απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου για τους συμβασιούχους  που θεωρεί ότι «οι διαδοχικές συμβάσεις που υπερβαίνουν το 24μηνο είναι αυτοδίκαια άκυρες», δηλαδή παράνομες.

Μετά την απόφαση αυτή, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο προς τις Διοικήσεις των νοσοκομείων «να  συνεχίσουν να καταβάλλουν κανονικά τη μισθοδοσία, χωρίς να έχει προηγηθεί η θεώρηση των αντίστοιχων ενταλμάτων πληρωμής και καμιά απόλυση ή λύση σύμβασης επικουρικού προσωπικού δεν πρόκειται να υπάρξει ακόμη και αν η διάρκεια της σύμβασης ξεπερνά τους 24μηνες».

Ποιος μας διαβεβαιώνει ότι οι Διοικήσεις  των νοσοκομείων θα δεχτούν να το κάνουν, από τη στιγμή μάλιστα που η παράβαση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου τιμωρείται με φυλάκιση και θεωρείται πειθαρχικό παράπτωμα; Εξασφαλίζεται η πληρωμή; Με ποιον τρόπο;

Πρόκειται για ελιγμό του Υπουργείου  και της Κυβέρνησης, για να παγιδεύσει και να  καθησυχάσει τους εργαζόμενους που βιώνουν μια διαρκή ανασφάλεια για τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων τους αλλά και την  απόλυσής τους  ανά πάσα στιγμή, αφού ξεπέρασαν το 24μηνο  συνεχιζόμενης εργασίας.

Το λέμε αυτό διότι η κυβέρνηση γνώριζε εδώ κα έξι μήνες το σκεπτικό της απόφασης του ελεγκτικού συνεδρίου  και εύλογα προκύπτει το ερώτημα γιατί δεν έφεραν νομοθετική ρύθμιση νωρίτερα για να δώσουν λύση στο πρόβλημα;

Μήπως προσπαθούν να εγκλωβίσουν για μια ακόμη φορά  τους εργαζόμενους,  παίζοντας  με τo πόνο τους και την  αγωνία τους, τσαλαπατώντας  το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή, επαναλαμβάνοντας τα ψευτοεπιχειρήματα,  ότι για όλα φταίει το «κακό ελεγκτικό συνέδριο,  η κακιά δικαιοσύνη»; Η κυβέρνηση δεν είναι αυτή  που ψήφισε στις 15 Γενάρη στο πολυνομοσχέδιο, νόμο που  απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου;

Μετά τις αντιδράσεις εργαζομένων, ομοσπονδιών και σωματείων ο αν. Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης  ανέφερε ότι «θα καταθέσει νέα νομοθετική ρύθμιση τις επόμενες μέρες με την οποία θα παρατείνει τις συμβάσεις των επικουρικών μέχρι τον Μάιο του 2019. Στη συνέχεια θα προκηρύξει θέσεις αντίστοιχες με τον αριθμό των επικουρικών που υπηρετούν σήμερα και θα μοριοδοτήσει το επικουρικό προσωπικό όπως έγινε και στους ΟΤΑ».

Συνάδελφισσες- συνάδελφοι

 Η  κυβέρνηση σας λέει με απλά λόγια, καθίστε να περιμένετε υπομονετικά , ζήστε με την αγωνία,  θα απολυθείτε σίγουρα αλλά υπάρχει πιθανότητα κάποιοι από εσάς να επαναπροσληφθείτε όταν γίνουν προσλήψεις για ελάχιστες θέσεις που θα διεκδικήσετε μαζί με  πολλούς  άνεργους όμως, που επίσης θα μοριοδοτηθούν!

ΚΑΝΕΙΣ   ΝΑ   ΜΗΝ   ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙ   ΣΤΙΣ   ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ   ΚΑΙ ΣΤΑ  ΨΕΜΑΤΑ   ΤΗΣ   ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !

Υπάρχει η περσινή εμπειρία των εργαζομένων στους ΟΤΑ όπου μετά από ένα πολυήμερο αγώνα  η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προκηρύξει κάποιες ελάχιστες μόνιμες θέσεις και οι περισσότεροι συμβασιούχοι που εργάζονταν στους Δήμους  παρόλο που μοριοδοτήθηκαν,  ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ !

Τη στιγμή  που τα νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού, (πάνω από 30.000 τα οργανικά κενά σύμφωνα με τους πετσοκομμένους μνημονιακούς οργανισμούς του 2012). Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι για μια ακόμη χρονιά δεν μπορούν να πάρουν ούτε λίγες μέρες άδεια  για να ξεκουραστούν, που  έχουν σακατευτεί από τις επαναλαμβανόμενες κυλιόμενες βάρδιες,  οι συνάδελφοι συμβασιούχοι είναι αναγκαίο να παραμείνουν στα νοσοκομεία διότι έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και όχι να απαξιώνεται ένα αξιόλογο και αξιόμαχο επιστημονικό προσωπικό.

Να σταματήσει η κυβέρνηση  να διαιωνίζει αυτό το άθλιο καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της ανακύκλωσης της ανεργίας, της δουλειάς με ημερομηνία λήξης και μειωμένα δικαιώματα.

Ακόμα και όλοι οι συμβασιούχοι να μονιμοποιηθούν, υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις υγειονομικών για να καλυφθούν οι ανάγκες, ώστε  να δουλεύουν τα νοσοκομεία με ασφάλεια προσφέροντας υψηλού επιπέδου παροχές υγείας για τους ασθενείς και το λαό και όχι να κάνουν τους νοσοκόμους οι συγγενείς των ασθενών.

ΔΕΝ  ΘΑ  ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ  ΚΑΜΙΑ  ΑΠΟΛΥΣΗ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ !

Γιατί γνωρίζουμε ότι χρήματα για προσλήψεις υπάρχουν αλλά τα κλέβουν με τους νόμους τους  και τα δίνουν στα μονοπώλια και τους μεγαλοεπιχειρηματίες όπως έγινε με τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου 2019-2022 από την κυβέρνηση όπου προβλέπεται  να βουτήξει  από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους άλλα  18,5 δις.ευρώ. Και με περίσσια θράσους χαρίζει  3,2 δις ευρώ  με φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις, επιδοτήσεις, τσάμπα πάμφθηνη εργατική δύναμη στους μεγαλοκαρχαρίες από προγράμματα του ΟΑΕΔ που μετεξελίχτηκε σε μηχανισμός παροχής δούλων στους ισχυρούς αντί να στηρίζει τους ανέργους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να  παλέψουν για το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή με αξιοπρέπεια, να οργανωθούν στο σωματείο, να μην περιμένουν κανένα επίδοξο σωτήρα να τους λύσει  τα προβλήματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους στη μεγάλη σύσκεψη σωματείων Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας με πρωτοβουλία των Δ.Σ των σωματείων Λευκάδας – Πρέβεζας –Κέρκυρας που θα γίνει στο νοσοκομείο Πρέβεζας την Πέμπτη 28 Ιούνη 6:30 μμ  με σκοπό την οργάνωση του αγώνα και τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα που ταλανίζουν εργαζόμενους και ασθενείς.

                                                               Το Δ.Σ

Λευκάδα 26-6-2018

 

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27480 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.