Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας:Χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό η πρωινή βάρδια στο Κ.Υ Βασιλικής


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΧΩΡΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η ΠΡΩΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ

ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ !

 

Είναι γνωστό σε όλους ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί μας είναι ανύπαρκτη! Έχουν προ πολλού κλείσει όλα τα αγροτικά ιατρεία του νησιού, υπολειτουργεί το ΠΕΔΥ Λευκάδας όπως και το Κέντρο Υγείας Βασιλικής.

Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση και  τα στελέχη της  να μας πείσουν ότι σταθεροποιούν και αναβαθμίζουν την υγεία, προπαγανδίζοντας ως μεγάλη τομή για το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας τη δημιουργία ΤΟ.Μ.Υ (Τομεακές μονάδες Υγείας), η δραματική κατάσταση την διαψεύδει!

Εδώ και δύο  μήνες το Κέντρο Υγείας ΒασιλικήςείναιΧΩΡΙΣ  ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ στην πρωινή βάρδιαλόγω έλλειψης επαρκούς νοσηλευτικού προσωπικούμε τις τέσσερις  εναπομείναντες νοσηλεύτριες να καλύπτουν μόνο την απογευματινή και βραδινή βάρδια.

Αλλά και στο ιατρικό προσωπικό δεν είναι καλύτερη η κατάσταση. Οιδύο ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ειδικευμένοι Γενικοί γιατροί αντικειμενικά δεν μπορούν να εφημερεύουν όλο το μήνα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μέρες, όπου εφημερεύει ΜΟΝΟ αγροτικός ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΣ γιατρός με ότι αυτό σημαίνει για την ασφαλή λειτουργία του Κέντρου  υγείας, που απέχει μάλιστα,  αρκετά χιλιόμετρα από το νοσοκομείο.

Η ίδια τραγική κατάσταση επικρατεί και στα ασθενοφόρα όπου δεν υπάρχει καθημερινή 24ωρη κάλυψη λόγω έλλειψης οδηγών-διασωστών ( υπηρετούν μόνο δύο).

Ελλείψεις  υπάρχουν και σε υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό λόγω της πετσοκομμένης κρατικής χρηματοδότησης, με τους περιθαλπόμενους νατο αγοράσουν οι  ίδιοι από την τσέπη τους πχ επιδεσμικό υλικό κτλ.

Όλα αυτά συμβαίνουν, όταν χιλιάδες γιατροί και υγειονομικοί είναι άνεργοι,τη στιγμή που  η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν φτάσει σε ασύλληπτα επίπεδα. Ποιο είναι όμως το εμπόδιοπου δεν χρηματοδοτείτε η υγεία και δεν στελεχώνονται τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας;

Μήπως αυτή η  απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση για ασθενείς και υγειονομικούςείναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και που θεωρούν  κόστος την υγεία του λαού;

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που διαφημίζουν, χρησιμοποιώντας  διάφορους παραπλανητικούς όρους όπως «δίκαιη ανάπτυξη, ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο, καθαρή έξοδος από τα μνημόνια»ΑΠΑΙΤΕΙ υποτυπώδης έως ανύπαρκτη  και  με το λιγότερο δυνατό κόστος για το κράτος, πρωτοβάθμια υγεία και μετασχηματισμό του ΕΣΥ σε μια μεγάλη επιχείρηση για να συνεχίσουν να αυγατίζουν τα κέρδη τους μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να αντιληφθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός τη μεγάλη εικόνα, που τους κρύβουν , το μεγάλο σχέδιο που υπηρετεί κυβέρνηση, Ε.Ε, ΣΕΒ  που λέγεται:ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

 

 

Απαιτούμε :

 • Να καλυφθεί άμεσα με νοσηλευτικόκαι ειδικευμένο  ιατρικό προσωπικό, οδηγούς-διασώστες   το Κέντρο Υγείας Βασιλικής, ώστε να μην υπάρχει καμιά μέρα ακάλυπτη υγειονομικά με τις αναγκαίες ειδικότητες, η νότια Λευκάδα !
 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας και τα νοσοκομεία.

Παλεύουμε για :

 • Εθνικό σύστημα Υγείας θα βασίζεται στην ΠΦΥ(Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) που θα είναι η ραχοκοκαλιά του συστήματος υγείας με απόλυτη προτεραιότητα στην πρόληψη αλλά και στη θεραπεία και την αποκατάσταση.
 • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης .
 • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Το Δ.Σ

Λευκάδα 11/6/2018

 

About Ομάδα Σύνταξης 27591 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας:”Συνεχίζουμε την  απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα”


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Συνεχίζουμε την  απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα

Συναδέλφισσες –συνάδελφοι

Η  μαζική  συμμετοχή των δημοσίων  υπαλλήλων  στην απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης“στρίμωξε” την κυβέρνηση ακυρώνοντας και καθυστερώντας τις αντεργατικές-αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο. Όπως ακυρώσαμε το νόμο Μητσοτάκη και βασικές πλευρές του νόμου Βερναρδάκη έτσι ακυρώσαμε σε σημαντικό βαθμό και την τροπολογία Γεροβασίλη.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, συσπειρωμένοι στις Ομοσπονδίες και τα σωματεία τους, έδειξαν ένα μέρος από τη δύναμή τους.

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ “στριμωγμένη” καθώς είναι,  βλέποντας, ότι  αλλού καθυστερούν και αλλού δεν υλοποιούνται καθόλου τα οργανογράμματα, η αξιολόγηση δομών και δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να προχωρήσειστο επόμενο βήμα, που είναι οι μειώσεις κλινικών και τμημάτων ,(1400 από2100 όπως προβλέπεται στην μνημονιακή δέσμευση), στις συγχωνεύσεις, στις  μετακινήσεις προσωπικού κτλ, χρησιμοποιεί τώρα  τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ (ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΚΕ)  για  να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση. Και μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση προωθεί την ηλεκτρονική και “κατά μόνα αξιολόγηση”, δείχνει σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει. Δείχνει το βαθμό επιτυχίας της απεργίας – αποχής.

Με  επείγον έγγραφό του,με ημερομηνία 14/3/2018, το υπουργείο «Διοικητικής Ανασυγκρότησης» που κοινοποιεί  σε  όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου”αναστέλλει προσωρινά τη διαδικασία αξιολόγησης, ώστε να προβεί σε αναγκαίες τεχνικές αναπροσαρμογές”. Πρόκειται για ελιγμό της κυβέρνησης  σε συνεννόηση με την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, η οποία την κάλεσε σε «κοινωνικό διάλογο» για μια «δήθεν καλή αξιολόγηση, μη τιμωριτική»,  για να βρει όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥστη συνεδρίαση της Ε.Ε. 31-1-2018 «τη νομική και πολιτική φόρμουλα για να απεγκλωβιστεί από την απεργία – αποχή» και να προχωρήσει η αξιολόγηση.

 

ΚΑΝΕΙΣ   να   μην   ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙ   στα    ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ της    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣπου   την     ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ   η   ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ    της    ΑΔΕΔΥ

 

Η κυβέρνηση διατηρεί το ν. 4369/16 και όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, την ουσία και το αντιλαϊκό περιεχόμενο της “αξιολόγησης” στο Δημόσιο.To γεγονός ότι μιλά μόνο για τεχνικές αναπροσαρμογές επιβεβαιώνει αυτή την εκτίμηση.

 

 

 

 

Θα αναρωτιέστε τι άλλαξε  στη στάση της πλειοψηφίας της  ΑΔΕΔΥ?

Στο ερώτημα τι μεσολάβησε απαντάμε: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής “τράβηξαν τ’ αυτί” στους συνδικαλιστές τους, ώστε να ευθυγραμμιστούν πλήρως με το  γεγονός ότι η αξιολόγηση στο  Δημόσιο αποτελεί μνημονιακή δέσμευση και προαπαιτούμενο της 3ης αξιολόγησης. Μεσολάβησε το γεγονός ότι πρέπει να προχωρήσει η «δίκαιη ανάπτυξη»,   η επιχειρηματικότητα και εμπορευματοποίηση  στην υγεία.Ότι πρέπει να προχωρήσουν μπίζνες στα νοσοκομεία, όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο στο ΠΓΝ Ιωαννίνων με την παράδοση της 4ης  πτέρυγας του νοσοκομείου, όπως μεθοδικά προετοιμάζεται το έδαφος και για τη λειτουργία του καινούργιου νοσοκομείου στη Λευκάδα.

Η προώθηση της επιχειρηματικότητας απαιτεί και το  εργαλείο του αντιδραστικού  ελέγχου, του φόβου, του πειθαναγκασμού των εργαζομένων, της στρατιωτικοποιήσεις του Δημοσίου, της κατάργησης του καθηκοντολογίου  και αυτό  θα το πετύχουν με την «αξιολόγηση».

Στο βαθμό που επιχειρήσουν  ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ –ΣΥΡΙΖΑ,να ακυρώσουν ή να καταστήσουν ανενεργή την “απεργία – αποχή”, τότε θα πρόκειται για ανοιχτή προδοσία σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, των Ομοσπονδιών, των σωματείων που πίστεψαν σε ένα δίκαιο αγώνα και πήραν μέρος σε αυτόν. Τους προειδοποιούμε πως εάν κάνουν  τέτοιο έγκλημα θα έχει και τιμωρία. Όλη η οργή των συναδέλφων  θα πρέπει να πέσει πάνω τους.

 Δηλώνουμε ότι με   αποφασιστικότητα  θα προετοιμάσουμε την μάχη ενάντια στην αντιδραστική και εκβιαστική αξιολόγηση που ετοιμάζει να ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τον Απρίλη, συμμετέχοντας στην Απεργία – Αποχή που επαναπροκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

Μάλιστα η νομιμότητα της απόφασης αυτής επικυρώθηκε πρόσφατα και από το εφετείο Ιωαννίνων καταρρίπτοντας τα ασύστολα ψεύδη της κυβέρνησης και των Διοικήσεων που τρομοκρατούσαν τους εργαζόμενους, ότι στην περίπτωση που συμμετέχουν στην Απεργία -Αποχή από την αξιολόγησηθα αποκλειστούν από τη διαδικασία  κρίσεων προϊσταμένων και διευθυντών και αυτό  αποδεικνύεται από   την πρόσφατη δικαστική  δικαίωση συναδέλφου στο ΤΕΙ Ηπείρουόπου η Σύγκλητος παράνομα  τον είχε αποκλείσει από τις κρίσεις.

Προετοιμαζόμαστε γιατί μετά το ΠΑΣΧΑ η κυβέρνηση θα επανέλθει  με μεγαλύτερηεπιθετικότητα

Κανέναςμόνος του,  ενωμένος συλλογικόςαγώνας.

 

Το Δ.Σ

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 27591 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: Αποτελέσματα εκλογών για αντιπροσώπους στο συνέδριο Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν


ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ   ΕΚΛΟΓΩΝ   ΤΟΥ   ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΓΙΑ  ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ  ΣΤΟ   ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΤΗΣ   Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν

 

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26/1/2018 οι αρχαιρεσίες του συλλόγου εργαζομένων για εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν

ΨΗΦΙΣΑΝ : 153

Λευκά – Άκυρα : 1

Έγκυρα :152

ΈΛΑΒΑΝ :

 • «Αγωνιστική Συσπείρωση εργαζομένων» : 86
 •           (Στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ) 

   

 • «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση εργαζομένων » : 52
 •  

 • «Μεμονωμένος Υποψήφιος» : 14
 •  

  ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ :

 • Βεργίνης Χρήστος : 71 (Αγωνιστική Συσπείρωση)
 •  

 • Κρικώνη Λαμπρινή : 65 (Αγωνιστική Συσπείρωση)
 •  

 • Κούρτης Γεώργιος : 44 (Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση)
 •  

  Το  Δ.Σ

  Λευκάδα 26/1/2018

  About Ομάδα Σύνταξης 27591 Articles
  To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Διοικητή του Νοσοκομείου


  Για μια ακόμη φορά ο Διοικητής του Νοσοκομείου εφαρμόζοντας κατά γράμμα και με προσήλωση τις αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησή του και των μεγαλοεπιχειρηματιών, φανερά ενοχλημένος από  τον αγώνα του Συλλόγου για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους , για ένα Νοσοκομείο που να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής,  επιχειρεί με λεονταρισμούς, ψέματα και  μισές αλήθειες να διαβάλει και να  συκοφαντήσει το Σύλλογο.

  Με το κυβερνητικό αφήγημα του δήθεν «Τιτάνιου έργου της κυβέρνησης για την εξυγίανση και  αναστήλωση του Δημόσιου συστήματος υγείας»  και μπροστά στα νέα  βάρβαρα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που περιλαμβάνει την επιθετικότατη  μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στα νοσοκομεία κατά  363 εκατ. ευρώ που θα αναπληρωθούν όπως λέει  η κυβέρνηση από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών  στον ΕΟΠΠΥ,  επιδιώκει να καλλιεργήσει την ανοχή στους εργαζόμενους και το Λευκαδίτικο λαό, στρατεύοντας τους  στην κυβερνητική πολιτική, καταστέλλοντας έτσι  τη συνείδησή τους, θολώνοντας τη σκέψη τους και αποτρέποντας τους στον οργανωμένο συλλογικό αγώνα.

   Η στάση  και η θέση αυτή του Διοικητή  είναι εφαρμογή κεντρικής πολιτικής κατεύθυνσης και όχι ατομική ή προσωπική . Αν κατανοήσουμε αυτό τότε μπορούμε να καταλάβουμε το πραγματικό νόημα των μεθόδων και των μέσων που χρησιμοποιεί. Δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη!! Δεν πρόκειται  να ρίξουμε χαμηλά τον πήχη της αντιπαράθεσης. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και θα αγωνιζόμαστε για την επίλυση τους!!

  Με αυτό το πολιτικό σκεπτικό θα απαντήσουμε στο Δελτίο τύπου που δημοσιοποίησε, μετά την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων.

 • Αναφέρει: «Δεν απολύθηκε κανείς εργαζόμενος στην καθαριότητα». Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική! ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ μετά από συνεχιζόμενη δουλειά χρόνων,( οι οποίες κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες) και μάλιστα όχι από εργολάβο αλλά από την «φιλεργατική αριστερή» κυβέρνησή του! Βέβαια για τους εργοδότες  η απόλυση, το να χάσει κάποιος τη δουλειά του είναι απλώς λήξη της σύμβασης του. ΓΙΑ ΤΟΝ  ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ  ΟΜΩΣ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΩΗ ! Αποκρύβει το γεγονός ότι η κυβέρνηση του με τις κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις έργου, ξεζούμισε τις εργαζόμενες στη καθαριότητα , τις άφησε απλήρωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα, τις στέρησε την αναρρωτική άδεια, τις έβαλε να δουλεύουν σαν είλωτες στο νοσοκομείο,  (από τις 8 που όριζε η σύμβαση  στη πορεία έμειναν 6 λόγω ασθένειας και  που δεν αναπληρώθηκαν ),με αποτέλεσμα  να δουλεύουν συνεχόμενα  χωρίς ούτε  μια μέρα άδεια..
 • Σχετικά με τη νέα προκήρυξη του νοσοκομείου για την καθαριότητα τον επόμενο χρόνο όντως προβλέπει 10 εργαζόμενες. Μην ξεχνάμε όμως όπως αναφέρουν κυβερνητικά χείλη μέσα στο νέο έτος  θα μεταφερθούμε στο νέο νοσοκομείο με τριπλάσιους χώρους άρα και τριπλάσιες ανάγκες σε εργαζόμενους στην καθαριότητα, το οποίο το αποκρύβει.
 • Για τις «υπαρκτές ευθύνες του» στον αποκλεισμό άρα και στην απόλυση των  δύο   καθαριστριών  στη νέα προκήρυξη στο νοσοκομείου για τη καθαριότητα, μια ματιά στο παράρτημα ανακοινώσεων για τις συμβάσεις  που είναι αναρτημένο στη ιστοσελίδα του νοσοκομείου αποκαλύπτει…. ότι η ίδια η νομοθεσία τους, αρθρ.5 παρ.2 του Ν.2527/1997 αφήνει περιθώριο στο κάθε νοσοκομείο να ελιχθεί στους όρους της προκήρυξης. Γνωρίζουμε ότι  οι νόμοι  φτιάχνονται με τέτοιο τρόπο για να ερμηνεύονται όπως τους βολεύει διαιωνίζοντας έτσι το ρουσφέτι και την συνδιαλλαγή.
 • Αναφορικά με την «έλλειψη ιματισμού και κλινοσκεπασμάτων», το βίντεο της κινητοποίησης και της αγανάκτησης των συγγενών των ασθενών, τον διαψεύδει. Μια βόλτα στο νοσοκομείο κάθε καλοπροαίρετου ανθρώπου αποκαλύπτει τη σκληρή πραγματικότητα  ! Επίσης   οι  δεκάδες ανεκτέλεστες και πετσοκομμένες  παραγγελίες τμημάτων για εφοδιασμό με υγειονομικό και αναλώσιμο  υλικό τον αφήνουν ακάλυπτο…. καθώς και η δυσαρέσκεια ασθενών αλλά και η αγωνία των υγειονομικών που εκφράζεται άλλοτε σιωπηλά, άλλοτε με οργή και αγανάκτηση για τον ανεπαρκή εφοδιασμό του νοσοκομείου σε υλικά αναγκαία για να δουλέψουν.
 • Σχετικά με το «μειωμένο προϋπολογισμό του νοσοκομείου» το σωματείο ποτέ δεν ανέφερε για μειωμένο προϋπολογισμό αλλά για ανεπαρκή, κάτι που συνειδητά παραποιεί. Αυτό που αναφέρει ο σύλλογος είναι ότι οι προσλήψεις προσωπικού που ευαγγελίζεται, είναι συμβασιούχοι, επικουρικοί που  πληρώνονται από την ανεπαρκή  επιχορήγηση της κυβέρνησης (χρήματα  που προέρχονται  από την φοροληστεία του ελληνικού λαού) και   από τις άμεσες πληρωμές των ασθενών και τις έμμεσες στα  ασφαλιστικά ταμεία που αυξάνονται ραγδαία, (1 δις. ευρώ πλήρωσαν το 2016 οι ασθενείς στον ΕΟΠΠΥ),  κάτι που στερεί  χρήματα για  άλλες ανάγκες π.χ υγειονομικό υλικό. Μια ματιά στις αναμορφώσεις του προϋπολογισμού του νοσοκομείου το επιβεβαιώνουν. Διατυμπανίζει το μεγάλο  πλεόνασμα του νοσοκομείου που είναι «ματωμένο και κλεμμένο από τον λαό»  και θα πάει ζεστό – ζεστό στους δανειστές και κεφαλαιούχους. Διαφημίζει προκλητικά τα 100.000 € που ήρθαν στο νοσοκομείο όπως ο πρωθυπουργός με διάγγελμα διαφήμισε το κοινωνικό μέρισμα στους εξαθλιωμένους, αποκρύβοντας ότι  παίρνουν 100 από το λαό που παράγει όλο το πλούτο και του δίνουν 10 πίσω και πρέπει να πει και ευχαριστώ.  .
 • Ψεύδεται ο Διοικητής όταν αναφέρει ότι δεν επιχειρεί να διασπάσει τους εργαζόμενους. H αλήθεια είναι ότι, από την ώρα που διορίστηκε στο νοσοκομείο έχει αυτοαναγορευθεί σε ειδικό αξιολογητή, προάγοντας εργαζόμενους σε προϊστάμενους, καταστρατηγώντας ακόμη και τη ψηφισμένη νομοθεσία της κυβέρνησής του για τις κρίσεις προϊσταμένων. Αυτό  πως ερμηνεύεται; Δεν είναι προσπάθεια, να διαιρέσει  και να διασπάσει τους  εργαζόμενους και  να τους στρατεύσει στη λογική της υπεράσπισης του νοσοκομείου –επιχείρησης που θα επιβραβεύεται από το καλό αφεντικό-εργοδότη.
 • Σχετικά με την αναφερόμενη  απαράδεκτη συμπεριφορά του Δ.Σ του σωματείου στα μέλη του -όπως επικαλείται-  του την επιστρέφουμε διότι έχουμε δεκάδες προφορικές καταγγελίες συναδέλφων για την απαράδεκτη υβριστική  συμπεριφορά του, για την τρομοκρατία που τους ασκεί  και που πολλές από αυτές τις έχουμε καταγγείλει.
 • Στις υποδείξεις του Διοικητή για τον τρόπο της συνδικαλιστικής δουλειάς του Δ.Σ. του συλλόγου απαντάμε: Το Δ.Σ του συλλόγου δεσμεύεται μόνο από το καταστατικό του, τη διακήρυξή του που υπερψηφίστηκε με ποσοστό 75% στις εκλογές και τις συνελεύσεις του’’ . ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ να του  ΥΠΟΒΑΛΟΥΜΕ και  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ;
 • Στο κάλεσμα που απευθύνει στο Δ.Σ του σωματείου να στρατευτεί με την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση του για να «αναβαθμίσει  το Δημόσιο σύστημα υγείας», του απαντάμε: ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να   ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ το  ΔΡΟΜΟ του  ΠΕΘΑΜΟΥ. ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ και  ΠΡΟΔΟΤΕΣ των  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και των ΑΣΘΕΝΩΝ  ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ! 
 •  

              Εν κατακλείδι. Ο Διοικητής-εργοδότης του νοσοκομείου πιστεύει ότι έχει να διαχειριστεί ένα κίνημα ανοργάνωτο και σε μεγάλο βαθμό αποσαθρωμένο, όχι μόνο όσον αφορά το κεφάλι (συνδικαλιστικές ηγεσίες) αλλά και τα πόδια (αφού πολλοί εργαζόμενοι προτιμούσαν μέχρι τώρα να κλείνουν τα μάτια και με ελιγμούς να πιστεύουν ότι θα περάσουν τα δύσκολα χωρίς να τους ακουμπήσουν). Ο σχεδιασμός του όμως δεν του βγαίνει, γι αυτό  και χρησιμοποιεί όλες τις σάπιες και ύπουλες μεθόδους της σοσιαλδημοκρατίας των προηγούμενων ετών, που υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ενσωματώσει και να ξεγελάσει τους εργαζόμενους. Χρησιμοποιούν  τις μειωμένες απαιτήσεις τους και την εκπαιδευμένη ατομική διεκδίκηση χρόνων, από τα αστικά κόμματα και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες τους, πετώντας τους ψίχουλα και χάνοντας συνολικά πολύ περισσότερα.

   

    Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι 

  Τι πρέπει να κάνουμε; Πώς μπορεί να είναι αποτελεσματική η στάση μας;

   

  Οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους, έτσι και στον τομέα της υγείας και στο νοσοκομείο , πρέπει να διώξουν από πάνω τους την ψεύτικη σιγουριά που είχαν έως τώρα. Και αυτό γιατί οι μέχρι τώρα στάσεις ανοχής και ατομισμού δεν παρέχουν κανένα άλλο περιθώριο παραχωρήσεων. Στην καταστροφή (οικονομική κρίση), το θηρίο (κεφάλαιο – επιχειρηματικοί όμιλοι) θα κατασπαράξει το ανυπεράσπιστο θύμα (εργαζόμενοι-άνεργοι).
  Χρειάζεται επομένως άλλου είδους συνείδηση, δράση και στάση στη δουλειά, απέναντι στον εργοδότη, το Διοικητή, την κυβέρνηση. Χρειάζεται να υψώσουμε ανάστημα και να οργανωθούμε.
  Υπόλογοι είμαστε μόνο απέναντι στους ασθενείς μας, στο λαό και στα παιδιά του που έχουν ανάγκη από τις υπηρεσίες μας και όχι στο αφεντικό που θα  επιλέγει τους ασθενείς-πελάτες στο νοσοκομείο-επιχείρηση.

   

  ΤΟ Δ.Σ

  Λευκάδα 17/12/2017

  About Ομάδα Σύνταξης 27591 Articles
  To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας:Καταργούν το δικαίωμα στην απεργία


  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

   

  ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ   ΤΟ   ΔΙΚΑΙΩΜΑ   ΣΤΗΝ   ΑΠΕΡΓΙΑ!

   

  Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δείχνοντας με ωμότητα των ποιων τα συμφέροντα υπερασπίζεται, φέρνει σαν τον  κλέφτη, τροπολογία στη Βουλή και σε άσχετο νομοσχέδιο για τον τρόπο λήψης απόφασης σχετικά με την κήρυξη απεργίας, στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης της αντιλαϊκής συμφωνίας με τους «Τροικανούς».

   

  Ο   ΞΕΠΕΣΜΟΣ   ΤΟΥΣ   ΔΕΝ   ΕΧΕΙ   ΟΡΙΑ !

  Για να προλάβει τις αντιδράσεις των εργαζομένων η «ψευτοαριστερή» κυβέρνηση  μπροστά και στην Πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη τρέχει να υλοποιήσει μια ακόμα απαίτηση των μονοπωλίων και των μεγαλοεργοδοτών ώστε να βάλει στο γύψο τη δυνατότητα των εργαζομένων, συλλογικά και οργανωμένα να αντιπαλέψουν τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική τους.

  Ειδικότερα στην τροπολογία αναφέρεται ότι, «Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης της απεργίας. Ειδικότερα απαιτείται η παρουσία του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης».

  Η απάντηση από τους εργαζόμενους πρέπει να δοθεί στους δρόμους με τη μαζική συμμετοχή τους  στο σημερινό συλλαλητήριο στον Άη-Μηνά και στην ΓΕΝΙΚΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

  ΤΟ Δ.Σ

  Λευκάδα 5/12/2017

  About Ομάδα Σύνταξης 27591 Articles
  To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας για συμβάσεις καθαριότητας


   

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

  ΝΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ  ΤΩΡΑ   Η  ΟΜΗΡΙΑ  ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΑΙΣΧΟΣ  ΤΩΝ  ΑΤΟΜΙΚΩΝ  ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

  ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

   

  Εκατοντάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν χρόνια στα νοσοκομεία καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στη καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη,  κινδυνεύουν να πεταχτούν στο δρόμο γιατί η κυβέρνηση με ψέματα και με τα επικοινωνιακά τεχνάσματα των ατομικών συμβάσεων προωθεί με συνέπεια  τις επιταγές της      Ε.Ε και του μεγάλου κεφαλαίου για την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

  Στο νοσοκομείο Λευκάδας απασχολούνταν στην καθαριότητα 8 άτομα που στη πορεία έμειναν 5 με τις επαίσχυντες ατομικές  εργολαβικές συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα που τις βίωσαν στο πετσί τους οι συναδέλφισσες, με την απληρωσία, το φόβο της απόλυσης και την  εντατικοποίηση της δουλειάς όλο αυτό το διάστημα.

  Κάτω από την πίεση του εργατικού και υγειονομικού κινήματος, η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε και  επιδιώκοντας να ξεγελάσει τους εργαζόμενους, ψήφισε το νόμο 4340/2016 αρθρ.63 για τις «ατομικές συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου» όπου φαινομενικά οι εργαζόμενοι αποκτούν και ορισμένα δικαιώματα.

  Το αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι που δουλεύουν χρόνια στα νοσοκομεία να κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλεία τους γιατί το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση και το αστικό κράτος  είναι να βγάλει από τη σκέψη των εργαζομένων  το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να τους εγκλωβίσει να παρακαλάνε για ένα κομμάτι ψωμί, κρατώντας τους όμηρους και ανακυκλώνοντας  την ανεργία.

  Η νέα προκήρυξη για τη καθαριότητα στο νοσοκομείο Λευκάδας προβλέπει 10 ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και όχι πέραν τις 31/12/2018, όπου ξεκάθαρα όπως δήλωσε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στη συνέχεια η καθαριότητα θα δοθεί στις «πολυδιαφημιζόμενες» από την κυβέρνηση ΚΟΙΣΝΕΠ. Εταιρείες από τη πίσω πόρτα δηλαδή!

  Ταυτόχρονα καλούνε τους εργαζόμενους να απεμπολήσουν το δικαίωμα τους στη δουλειά, το δικαίωμά τους στη ζωή δηλαδή, αφού οι συμβάσεις ντροπής ορίζουν σαφώς ότι δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία πέραν τις 31/12/2018 παρόλο που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χρόνων!

  Αν πραγματικά ήθελε η κυβέρνηση ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ θα προσλάμβανε τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ με πλήρη  εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

   

  Και όχι να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους οι οποίοι είναι οι πιο κακοπληρωμένοι και εκμεταλλευόμενοι  συνάδελφοι στα Δημόσια νοσοκομεία χωρίς μέτρα προστασίας και ασφάλειας και  εκτιθέμενοι σε πολλαπλούς επιβλαβείς για την υγεία τους παράγοντες, απορρυπαντικά, μολυσματικά υλικά κτλ.

  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις συναδέλφισσές τους που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλεία τους,  και να σκεφτούν κυρίως οι μόνιμοι συνάδελφοι ότι το καθεστώς της ακραίας εκμετάλλευσης, ομηρίας και ανασφάλειας  που βιώνουν σήμερα οι συνάδελφοι στη σίτιση, στη καθαριότητα κτλ, είναι η εικόνα από το ζοφερό  μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας αν δεν οργανωθούμε, υψώνοντας τοίχος   απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της Ε.Ε, ΔΝΤ και των μεγαλοεπιχειρηματιών που μας θέλουν δούλους του 21ου αιώνα για να αυξάνουν τα κέρδη τους, διεκδικώντας ταυτόχρονα  δικαιώματα σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας και τις ανάγκες μας.

  Αγωνιζόμαστε για το σωστό – το δίκαιο – το αναγκαίο!

  Απαιτούμε:

  • Καμία απόλυση – μονιμοποίηση των συναδέλφων εργολαβικών, επικουρικών, συμβασιούχων ΟΑΕΔ – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις σημερινές ανάγκες.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Καμία ανοχή στην απλήρωτη δουλειά – Να πληρωθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα.

  Το Δ.Σ

  Λευκάδα 21/11/2017

  About Ομάδα Σύνταξης 27591 Articles
  To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: Απαιτούμε σεβασμό στον συνάδελφο γιατρό μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία


  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

   

  Τα  ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ  ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ  και τα ΨΕΥΔΗ της  Κυβέρνησης  “ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”

  για την  “ΗΘΙΚΟΠΟΙΗΣΗ”  του  συστήματος  υγείας  !

   

   

  Το τελευταίο διάστημα βγαίνουν στην επιφάνεια από την κυβέρνηση, περιπτώσεις διαφθοράς   στον πολύπαθο χώρο της υγείας. Ένα ανάλογο γεγονός απασχολεί και το νοσοκομείο Λευκάδας με την παραπομπή  Διευθυντή Χειρουργού Ιατρού στο πειθαρχικό συμβούλιο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας μετά από έρευνα των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου υγείας, για ζημιά στον ΕΟΠΠΥ από συνταγογραφίσεις   νοσοκομειακών  επιθεμάτων.

  Ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Λευκάδας  απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές την  πλήρη και γρήγορη διαλεύκανση της υπόθεσης και όλων των κρουσμάτων διαφθοράς που βγαίνουν στην επιφάνεια!  Καταδικάζουμε το περιστατικό τρομοκρατίας  που συνέβη  στο νοσοκομείο από το Διοικητή στο συνάδελφο γιατρό  και απαιτούμε σεβασμό στο πρόσωπό του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. 

  Τα φαινόμενα διαφθοράς υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν  να υπάρχουν γιατί είναι σύμφυτα με το σάπιο  σύστημα   της αγοράς, που όλη η ουσία του είναι το μέγιστο κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, γιατί είναι δομικό στοιχείο του συστήματος που ζούμε . Όσο η υγεία παραμένει εμπόρευμα, όσο εμβαθύνεται η ιδιωτικοποίηση στην υγεία, όσο οι εταιρείες ελέγχουν το φάρμακο, τον  ιατροτεχνολογικό  εξοπλισμό, τα υγειονομικά υλικά που εφοδιάζουν τα νοσοκομεία τόσο θα βγαίνουν στην επιφάνεια κρούσματα διαφθοράς σαν συνέπεια της προσπάθειας τους να βρουν τρόπους για να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να αυξήσουν τα κέρδη τους. Πόσο μάλιστα  σήμερα που το μερίδιο  αγοράς  συγκεντρώνεται σε  όλο και λιγότερα χέρια και ο ανταγωνισμός  μεταξύ των εταιριών  γίνεται μεγαλύτερος και αδυσώπητος.

  Η κυβέρνηση επιχειρεί  για μια ακόμα φορά να  κοροϊδέψει  το λαό αξιοποιώντας ποικιλοτρόπως τέτοιου είδους γεγονότα, δείχνοντάς του το “δέντρο” των  υπαρκτών προβλημάτων στη δημόσια διοίκηση και όχι το “δάσος” της εκμετάλλευσης του λαού από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Επιδιώκει να εγκλωβίσει εργαζόμενους και λαό σε μια φτηνή αντιπαράθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις  για το ποιος εξέθρεψε τη   σπατάλη και  τη διαφθορά  στην υγεία , ακόμα και μέσα από τις εξεταστικές επιτροπές ελέγχου «σκανδάλων» στο κοινοβούλιο.

  Μιλάνε για «ηθικοποίηση, στήριξη και αναβάθμιση του συστήματος υγείας» αυτοί που ψήφισαν “ΗΘΙΚΑ  ΚΑΙ  ΔΙΚΑΙΑ” μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ  το 3ο  μνημόνιο χρεοκοπίας του ελληνικού λαού. Αυτοί που “ΗΘΙΚΑ  ΚΑΙ  ΕΝΤΙΜΑ” διέλυσαν την κοινωνική ασφάλιση, αύξησαν τους άμεσους και έμμεσους  φόρους, έκοψαν  το ΕΚΑΣ ,  κατακρεούργησαν τις συντάξεις των απόμαχων της δουλειάς, πλειστηριάζουν τα σπίτια της λαϊκής οικογένειας, ξεπουλούν τη χώρα στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και πολλά άλλα…

  Κοροϊδεύουν  θρασύτητα το λαό μας  όταν λένε ότι «ηθικοποιούν και αναβαθμίζουν  το σύστημα υγείας» την ίδια στιγμή που  στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν υγειονομικά υλικά, αντιδραστήρια και αναλώσιμα, μηχανήματα παραμένουν χαλασμένα και ασυντήρητα, όπως το ακτινοσκοπικό του χειρουργείου στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να μην γίνονται αρκετά  ορθοπεδικά χειρουργεία εδώ και δύο μήνες. Την ώρα που οι υγειονομικοί έχουν γίνει λάστιχο από τις  τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και την  εντατικοποίηση της δουλειάς, που  παραμένουν απλήρωτοι, που τους γίνονται περικοπές,  όταν υπάρχουν χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία , όταν οι ελάχιστες προσλήψεις είναι  θέσεις προσωρινές και κακοπληρωμένες,  με ατομικές συμβάσεις, ΟΑΕΔ, επικουρικοί κτλ. Μιλάνε για «ηθικοποίηση του συστήματος υγείας» αυτοί που προκειμένου να στηρίξουν τη “δίκαιη ανάπτυξη”  δίνουν στο κεφάλαιο  απλόχερα ζεστό κρατικό χρήμα, επιδοτήσεις,  φοροαπαλλαγές, είναι  αυτοί που  ιδιωτικοποιούν και  εμπορευματοποιούν  το δημόσιο  σύστημα υγείας όπου η πρόσβαση του λαού σε δωρεάν  θεραπείες και φάρμακα  γίνεται  απαγορευτική.

  Μπροστά στα νέα  βάρβαρα μέτρα που έρχονται,  με καρατόμηση  στα προνοιακά επιδόματα, κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας κτλ,  η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τέτοιου είδους  γεγονότα,   της  δήθεν “κάθαρσης” στο χώρο της υγείας για να καθυποτάξει  τη συσσωρευμένη  οργή και αγανάκτηση του λαού , «τρέφοντάς τον» με μπόλικο αίσθημα δικαιοσύνης για  να περάσουν έτσι με το μικρότερο πολιτικό κόστος και πιο ανώδυνα τα μέτρα. 

  ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ  τέτοια γεγονότα ώστε να δυσφημήσουν και σπιλώσουν το ηρωικό έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών και των υπολοίπων υγειονομικών που αγωνίζονται νυχθημερόν  κάτω από αντίξοες συνθήκες για την υγεία του λαού!

   ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ τέτοια γεγονότα ως άλλοθι  και εμπόδιο στην  δωρεάν  πρόσβαση  και παροχή των  αναγκαίων εξετάσεων και θεραπειών σε ασθενείς και περιθαλπόμενους.

  Τέτοια φαινόμενα γίνονται αφορμή να συκοφαντηθεί στο σύνολό του το υγειονομικό κίνημα, όπως εκφράζεται μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία. Η έκταση που παίρνει  δεν αποσκοπεί τόσο στο να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα, όσο στο να δυσφημείται στη συνείδηση του κόσμου ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας!

  Απόδειξη για το πόσο ενδιαφέρονται οι κυβερνώντες  για την «ηθικοποίηση  του συστήματος υγείας» είναι ότι διατηρούν στο ακέραιο τη μεταρρύθμιση των προηγούμενων κυβερνήσεων για   τα απογευματινά ιατρεία -επί πληρωμής-  στα μεγάλα νοσοκομεία, όπου ΗΘΙΚΑ  ΚΑΙ  ΝΟΜΙΜΑ”  ένα μέρος της πληρωμής του ασθενή -νόμιμο φακελάκι δηλαδή-  πηγαίνει στο γιατρό και την ομάδα του και όπου  “ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ  ΝΟΜΙΜΑ”  στις απεικονιστικές εξετάσεις οι υγειονομικοί πληρώνονται με ποσοστά επί των εξετάσεων, ανοίγοντας έτσι την πόρτα διάπλατα στη  δημιουργία φαινομένων   διαφθοράς.

              Αν πραγματικά θέλει η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αντιμετωπίσει τη διαφθορά πρέπει να τσακίσει τη μήτρα που τη γεννά που είναι το καπιταλιστικό κέρδος, πρέπει να καταργήσει την επιχειρηματική δράση στην υγεία και αυτό δεν μπορεί να το κάνει γιατί και αυτή υπερασπίζεται τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και τα κέρδη της.

  Γι’ αυτό καλούμε το λαό να παλέψει μαζί με  όλους τους μαχόμενους και τίμιους υγειονομικούς  για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, για να είναι γίνει η υγεία πραγματικά δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

  ΤΟ  Δ.Σ

  Λευκάδα 14/9/2017

   

  About Ομάδα Σύνταξης 27591 Articles
  To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *


  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.