Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6: Στην Λευκάδα υπάρχει παντού αναρχία. Το νησί είναι στον αυτόματο…


Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Σκιαδαρέσης μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο, κάνοντας μια αποτίμηση της τουριστικής σεζόν που οδεύει στο τέλος της, αλλά σχολιάζοντας και την επικαιρότητα.

Αρχικά ο κύριος Σκιαδαρέσης αναφέρθηκε στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με τον νέο Λιμενάρχη, λέγοντας ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να έχει μια πολύ καλή σχέση, ενώ ετέθη και το θέμα των προβλημάτων που υπάρχει με τα τραπεζοκαθίσματα σε καφέ και εστιατόρια.

Όσον αφορά την εικόνα που υπάρχει στο Λιμάνι του Περιγιαλίου, ειπώθηκε από τον Λιμενάρχη ότι για να το αστυνομεύσει, θα πρέπει πρώτα το Λιμενικό ταμείο να αποφασίσει τι θέλει εκεί και να γίνει μια χωροθέτηση του λιμανιού και να μπουν πινακίδες.

Σχολιάζοντας την γενικότερη εικόνα του νησιού τη  φετινή καλοκαιρινή περίοδο, είπε ότι αρκετοί ακούγαμε για μια πολύ καλή τουριστική χρονιά και πέσαμε για ύπνο τον Οκτώβρη  με τα εκατομμύρια των τουριστών που θα έρθουν στην Ελλάδα, με μερικούς θεσμικούς να εκτιμούν ότι κάποιοι από αυτούς θα έρθουν και στην Λευκάδα και δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα.

“Σε συνάντηση που είχαμε πριν μερικούς μήνες με τον δήμαρχο, ειπώθηκε ότι θα ήταν μια πολύ καλή χρονιά και όσοι έχουν καλά καταλύματα και ποιότητα θα δουλέψουν.

Ωστόσο οι βίλες φέτος δεν πήγαν καλά, καθώς από τον Οκτώβρη φαλίρισε μια αεροπορική εταιρεία και δεν έγινε καμία κίνηση για να αντικατασταθεί με κάτι άλλο.

Κάποιοι το ανακάλυψαν τον Ιούνιο που δεν έχουμε κόσμο, με το Επιμελητήριο για να σωθεί η επόμενη χρονιά, ξεκίνησε επαφές με νέες αεροπορικές εταιρείες για να γίνει κάτι, ωστόσο δεν μπορεί μόνο του το Επιμελητήριο.

Όλοι συζητάμε για συνεργασία και στα χαρτιά και στα λόγια είναι μια χαρά στο δια ταύτα δεν υπάρχει καμία συνεργασία”, ανέφερε.

“Όσες προσπάθειες και να κάναμε, όσες φορές και αν ζητήσαμε βοήθεια από κάπου δεν υπήρξε καμία βοήθεια και το brand name είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση, ότι εμείς είμαστε από εδώ και οι άλλοι απέναντι.”

Όσον αφορά την κατάσταση στο νησί είπε ότι πως όταν υπάρχει αναρχία αυτό δεν είναι καλό για κανέναν και αυτό είναι μείον για το νησί και οι συνάδελφοι επαγγελματίες πρέπει να το καταλάβουν..

Υπάρχει αναρχία παντού στις παραλίες, δεν υπάρχουν parking, ωστόσο όταν στο μαγαζί μας υπάρχει αναρχία δεν φταίνε οι υπάλληλοι, αλλά το αφεντικό και το νησί δεν έχει αφεντικό.

Όπως είπε, έλεγα χρόνια ότι το νησί πάει στον αυτόματο και όπως είπε και ένας γνωστός μου μάλλον έχει κολλήσει και ο αυτόματος.

Επίσης ανέφερε ότι η κεφαλή του νησιού δεν πρέπει μόνο να κάνει διαπιστώσεις, ζητώντας να μάθει από την δημοτική αρχή  τα προηγούμενα χρόνια,  ποιες και πόσες ήταν οι συναντήσεις με το Λιμεναρχείο-Αστυνομία, τι κατευθύνσεις τους έδωσε, λέγοντας ότι στο πλευρό της έχει και την κυβέρνηση και μπορεί να πιέσει ποικιλοτρόπως.

Το θέμα είναι να θέλεις να λύνεις τα προβλήματα και να μην κάνεις απλά διαπιστώσεις, κατέληξε.

Όσον αφορά την κατάσταση στο Πόρτο Κατσίκι είπε ότι όταν επικρατεί τόσα χρόνια ένα καθεστώς ανομίας, γνωρίζοντας ότι κάποιος ο οποίος μισθώνει συγκεκριμένα τετραγωνικά για ομπρελοκαθίσματα, σκεπτόμενος  ότι θα βάλει πολλά παραπάνω, θα κάνει μια τέτοια προσφορά που θα είναι πολλά παραπάνω αν ήξερε ότι θα είναι αυτή που προβλέπεται.

Η κάθε δημοτική αρχή κλείνει το μάτι, ωστόσο θέλει να παίρνει τα αυξημένα χρήματα. Όταν λοιπόν τον καλεί πρέπει να του επισημαίνει ότι πρέπει να βάζει τα ομπρελοκαθίσματα που μισθώνει.

Επίσης όλες οι αρχές πρέπει να κάνουν αυτό που πρέπει, ωστόσο ανέφερε ότι είναι θεμιτό τα καταστήματα να μισθώνουν ομπρέλες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταλαμβάνουν όλη την παραλία.

Ο κύριος Σκιαδαρέσης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι ο δήμος χρειάζεται manager και αυτός που τον διοικεί θα πρέπει να έχει γνώσεις αντίστοιχες και να γνωρίζει το αντικείμενο.

Όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με την έλλειψη χειρουργού στο Γενικό Νοσοκομείο και την προσπάθεια που έγινε να βρεθεί κατάλυμα για να μπορέσει να φιλοξενηθεί ο γιατρός από την Πρέβεζα, είπε ότι υπήρξε ενημέρωση από τον διοικητή Λευκάδας, του εξήγησε το πρόβλημα ωστόσο στις ημερομηνίες που ζητούσε δεν μπορούσε να βρεθεί κανένα δωμάτιο, λέγοντας ότι πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα, καθώς θα ξεκινήσει το νέο νοσοκομείο και δεν θα έχει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, αναρωτώμενος αν έχουν γίνει οι κατάλληλες κινήσεις από τους αρμοδίους για να στελεχωθεί αυτό το κόσμημα, λέγοντας ότι είναι ένα ξενοδοχείο  πεντάστερο, ελπίζοντας να μην το καταντήσουμε σε λίγα χρόνια όπως το σημερινό.

Στο θέμα της υποθαλάσσιας ζεύξης ο κύριος Σκιαδαρέσης είπε ότι δεν μπορεί κάποιος να αποφασίζει μόνος του για τις τύχες των υπολοίπων, καθώς για όλα τα μεγάλα πράγματα στο νησί, θα πρέπει να γίνεται διαβούλευση φορέων, πολιτών και να συναποφασίζουμε.

«Πρέπει η είσοδος στο νησί να αλλάξει και να πάει στο καινούριο σημείο με οποιοδήποτε τρόπο», λέγοντας ότι όλοι μαζί πρέπει να συζητήσουμε και αυτό δεν γίνεται ποτέ για αυτό δεν πρόκειται να γίνεται τίποτα σωστά, όταν κάποιος νομίζει ότι ξέρει τα πάντα.

Σχολιάζοντας το νέο τοπίο στην αυτοδιοίκηση μέσα από την απλή αναλογική που επιβάλλει συνεργασίες, είπε ότι θα αναγκαστούμε, ωστόσο αυτό θα έπρεπε να ήταν στην κουλτούρα μας κάτι που δεν συμβαίνει στην χώρα μας.

Κάποια στιγμή θα υπάρξει η ανάγκη να  συνεργαστούν κάποιοι μαζί, δεν θα μπορεί να υπάρξει αλλιώς, ωστόσο θα υπάρξει και αρκετό αλισβερίσι.

Θα πρέπει να την βρούμε την συνεργασία ωστόσο δεν θα πρέπει να την σκέφτονται αυτοί που βρίζουν σε καθημερινή βάση.

Τέλος σχολιάζοντας το τμήμα περιφερειακής ανάπτυξης  που δημιουργείται στο νησί, ανέφερε όσο και να προσπαθούν κάποιοι να στρογγυλέψουν και να μας πουν ότι βγήκαμε κερδισμένοι, είμαστε χαμένοι.

Δώσαμε ένα τμήμα τουρισμού στην Κέρκυρα με κατεβασμένα χέρια,  όταν ακόμα και ο δήμαρχος μας λέει ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε το τουριστικό προϊόν  και πήραμε αυτό το τμήμα και ένα Ινστιτούτο Νίκου Σβορώνου, λέγοντας ότι θα έρχονται ελάχιστοι να μελετούν το έργο του.

Δεν προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το δικό μας τμήμα, καθώς από την αρχή πήγαμε με την λογική ότι τα έχουμε χάσει.

About Ομάδα Σύνταξης 27909 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Όταν αναλάβει κάποια δημοτική αρχή – αν αναλάβει- σε 1 μήνα θα αλλάξει την πρόσβαση είσοδο ???
  Η δημοτική διαχείρηση απαιτεί manager ???
  Πολλά περίεργα πρώ’ι’μης εξάψεως ακούγονται και εκλαμβάνονται ώς δημοτικές προτάσεις.
  Και οι γνώσεις για τον manager που απαιτούνται για να διοικεί τον Δήμο γιατί αφήνει να εννοηθεί – μια και το αναφέρει – ότι τις έχει ο ίδιος.
  Πολύ βιαστικοί με τα κοινά παρουσιάζονται κάποιοι, και προσπαθούν να καινοτομήσουν δήθεν με λέξεις απροσδιόριστου περιεχόμενου.
  Το ήθος της συνέχειας και της καινοτομίας ώς συνέχεια και ανασυνδυασμός του ήδη υπάρχοντος, που είναι???
  Εφ όσον προτάσσεται ο όρος manager, να γίνει και μετατροπή του Δήμου σε Ανώνυμη Εταιρεία ή Εταιρεία περιορισμένης ευθύνης ή ακόμα μονοπρόσωπη ΕΠΕ του Manager , για να διοικείται καλύτερα.Αλλά τότε οι αποφάσεις θάναι προσωποποιημένες και μαζί και η ευθύνη του manager και οι συλλογικές καλύψεις περιορισμένες. Και οι πολίτες θα πρέπει να ζητούν αποζημιώσεις ( όχι απροσδιόριστη πολιτική ευθύνη ) απ τον manager.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.