Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6: Δεν μπορεί να αποφασίσει η Αθήνα για το τι έργο θα γίνει στην Ζεύξη στην Λευκάδα


Με αφορμή το πλήθος τουριστών που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και φέτος ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λευκάδας μίλησε στον Prisma 91,6.
Όσον αφορά την συζήτηση για τον τρόπο πρόσβασης στο νησί ο κύριος Σκιαδαρέσης τάχτηκε υπέρ στο να βρεθεί κάποιος τρόπος στο να πληρώνουν όσοι είναι εκτός Λευκάδας, από την άλλη τα χρήματα που θα εισπράττονται να πηγαίνουν στον δήμο ή σε κάποιο φορέα, να πηγαίνουν για την ύδρευση, τα σκουπίδια, την αποχέτευση και γενικότερα να αλλάξουν την εικόνα του νησιού προς τους τουρίστες.
Όσον αφορά την τοποθέτηση του δημάρχου Κώστα Δρακονταειδή ότι γίνεται συζήτηση για τον νέο τρόπο πρόσβασης στο νησί, αναρωτήθηκε με ποιον τα συζητάνε;
Δεν μπορεί να αποφασίσει η Αθήνα για το τι έργο θα γίνει στην Λευκάδα, αυτό δεν είναι λογικό ανέφερε.
Θα πρέπει το Υπουργείο να ακούσει όλους τους φορείς, να συναποφασίσουμε και αυτός που θα πάει να συζητήσει με τον Υπουργό να έχει μια πρόταση από πίσω του, ανέφερε.
Αυτή την στιγμή είναι απαράδεκτη η εικόνα της Λευκάδας, ανέφερε με τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα στην παραλία και θα πρέπει να βρεθεί λύση και η κίνηση να φύγει εκτός πόλης, καθώς γίνεται χαμός.
Ίσως όλο αυτό να προκαλεί και παρενέργειες και στην νυχτερινή ζωή του νησιού, καθώς μετέφερε διαμαρτυρίες επαγγελματιών του νησιού καθώς οι εισπράξεις δεν είναι οι αναμενόμενες, ενώ η Λευκάδα πνίγεται από κόσμο.
Έχουμε τουρίστες χαμηλού εισοδήματος και πρέπει κάποτε να γίνει μια συζήτηση για το τι τουρισμό θέλουμε…
Εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να μειωθούν οι τουρίστες με τα αυτοκίνητα τους και να αυξηθούν όσοι έρχονται μέσω αεροπορικών πτήσεων και μια άλλη σειρά παρεμβάσεων, που θέλουν συζητήσεις και αυτές δεν μπορούν να γίνουν τον Αύγουστο, αλλά όταν έχουμε κάνει έναν απολογισμό.
Ο κύριος Σκιαδαρέσης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον αντιπεριφερειάρχη για να ενημερωθεί για τα έργα που κάνει η περιφέρεια στην Λευκάδα, αλλά και για μια ευρύτερη συνεργασία, καθώς υπάρχει μια σκέψη για φέτος το χειμώνα για μια μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα σε αίθουσα του Αρχαιολογικού μουσείου της Ακρόπολης σχετικά με τον Γουλιέλμος Νταίρπφελντ με Γερμανούς που θα έρθουν να μιλήσουν για τον ίδιο, καθώς ο ίδιος είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της Λευκάδας, καθώς τέλειωσε την καριέρα και ζωή του στην Λευκάδα και είναι αυτός που για πρώτη φορά είπε ότι η Ομηρική Ιθάκη είναι η Λευκάδα.

About Ομάδα Σύνταξης 28542 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Θα γίνουν βαριές ντόπιες εμπειροτεεπιστημονικές μελέτες !!! Τα λεφτά θα τα βάλουν οι καντίνες στις παραλίες!! says:

    Τα λεφτά ποιός θα τα βάλει ??
    Τις μελέτες -πέρα απο ότι βολεύει τον καθένα- ποιός θα τις κάνει?? Το δυναμικό των μαγαζατόρων της περιοχής ή των ψευτοεμπειροτεχνών της χύμα πλακόστρωσης??
    Βαριές ντόπιες εμπειρικοεπιστημονικές μελέτες μάλλον δεν γίνανε χρόνια πριν στην περιοχή των εκρεμνών και αλλού ?? Και σαρωθήκανε με ένα ψευτοκούνημα σεισμού , που ούτε τραμέτζο δεν έριχνε.
    Ή για το έργο θα πληρώσουν οι καντίνες στις παραλίες και τα περιπτεροσουβλατζίδικα.??

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.