Συστάσεις ειδικών για εμβολιασμό έναντι της γρίπηςΝα σπεύσουν να εμβολιαστούν έναντι τις γρίπης προτρέπουν οι ειδικοί επιστήμονες τους πολίτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ενόψει και της επικείμενης εποχικής έξαρσης της γρίπης.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε, χθες, το υπουργείο Υγείας με οδηγίες για την αντιμετώπιση της φετινής εποχικής γρίπης, ο εμβολιασμός είναι κρίσιμος σε άτομα άνω των 60 ετών, σε παιδιά άνω των έξι μηνών και ενήλικες με χρόνια νοσήματα (πνευμονολογικά, καρδιολογικά κ.ά.) σε παχύσαρκους, εγκύους, λεχωίδες και θηλάζουσες καθώς και σε εργαζόμενους σε μονάδες υγείας. Ηδη τα αντιγριπικά εμβόλια για τη φετινή περίοδο βρίσκονται στα ράφια φαρμακείων, ενώ σύμφωνα με τον γ.γ. Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας Γιάννη Μπασκόζο, για τη διευκόλυνση του εμβολιασμού των επαγγελματιών υγείας, έχουν εξασφαλιστεί 27.000 δόσεις αντιγριπικών εμβολίων οι οποίες θα διατεθούν σε νοσοκομεία.

Στη γρίπη και στους εμβολιασμούς εστίασαν οι επιστήμονες σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και την οποία συντόνισαν ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζος και ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ. Οπως τονίστηκε, η Ελλάδα, παρά το πολύ πλούσιο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού, χαρακτηρίζεται από καθυστερήσεις στη χορήγηση ορισμένων εμβολίων (π.χ. ηπατίτιδας Β), χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη με τη δεύτερη δόση ιλαράς (83%) όπως άλλωστε φάνηκε και στην πρόσφατη επιδημία ιλαράς, αλλά και μεγάλη πολυφωνία στην εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμών, η οποία μάλιστα ενδέχεται να δημιουργεί ανασφάλεια στους γονείς. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι παιδίατροι θα πρέπει να αφιερώνουν χρόνο στους γονείς όταν μιλούν για τα εμβόλια, να είναι ειλικρινείς στις απαντήσεις τους, να ενημερώνουν με βάση αυτά που γνωρίζουν και όχι αυτά που εικάζουν και να μη φοβούνται να μιλήσουν ακόμα και για τις παρενέργειες των εμβολίων.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν και τα νεότερα δεδομένα για τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο οποίος έχει προκαλέσει εφέτος –έως και τα μέσα της εβδομάδας– 289 επιβεβαιωμένα περιστατικά νόσησης και 34 θανάτους. Οπως επισημάνθηκε, ο ιός «είναι πλέον εγκατεστημένος στη χώρα μας και είναι αναμενόμενο να κυκλοφορεί κάθε καλοκαίρι».

Πηγή: Καθημερινή

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21996 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.