Στάθης Βλάχος: “Η υπεράσπιση των πολιτών apriori οδηγεί τις κοινωνίες σε απονέκρωση. Θα κάνω πάντα δημιουργική κριτική στους πολίτες.”


Με ερώτησή του στο δημοτικό συμβούλιο, ο Βασίλης Αραβανής επανέφερε το θέμα των ογκωδών αντικειμένων που βρίσκονται πίσω από κρυμμένους κάδους.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος δρακονταειδής, είπε ότι ενώ υπάρχει ενημέρωση και συγκεκριμένο πρόγραμμα περισυλλογής αυτών των αντικειμένων, οι συμπολίτες μας και συγκεκριμένα μία ισχυρή μειοψηφία ακολουθεί τους δικούς της τρόπους.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί ανέφερε ο δήμαρχος Λευκάδας, καθώς υπάρχει μόνο ένα αυτοκίνητο με το οποίο μπορούν να πιάσουν τα ογκώδη, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα οδηγών, λέγοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το πανηγύρι, να υπερασπιζόμαστε σε όλα τα χωριά να κλαδεύουν τα χόρτα και να έχουν την απαίτηση να έρθουν  στην Λευκάδα.

Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μας αυτό τουλάχιστον να το τηρήσουν, καθώς και για τα ογκώδη αντικείμενα γιατί με αυτό τον τρόπο βλάπτουν το νησί.

Η Μαριάννα Καρφάκη, είπε ότι βαρέθηκε να ακούει από την δημοτική αρχή να γκρινιάζει για τους πολίτες για  το θέμα των σκουπιδιών, καθώς πρώτα είναι υπεύθυνη η εξουσία και δημοτική αρχή να τους μάθει πού θα τα βάλουν και μετά να κριτικάρει. “Δεν πρέπει να τα βάζουμε με τον κόσμο που δεν του έχουμε δώσει τίποτα, παρά μόνο ένα μπλε κάδο που ήταν επανάσταση εδώ και κάποια χρόνια και το έμαθαν ακόμα και οι γέροι, όταν το δίνεις στον άλλον το μαθαίνει”,  κατέληξε

Στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Στάθης Βλάχος, ανέφερε ότι τον αδικεί κάθε φορά που μιλάμε για τη συμπεριφορά των μελών μιας κοινωνίας, να δεχόμαστε την κατηγορία ότι κατηγορούμε τους πολίτες. “Δεν μπορείτε εσείς να αναλάβετε επαγγελματικά την υπεράσπιση των πολιτών apriori. Αν αυτό πραγματικά το πιστεύετε είναι μία ιδεολογία που οδηγεί τις κοινωνίες στην απονέκρωση και τα πράγματα πολύ μακριά από την επίλυση τους, λέγοντας ότι ο ίδιος θα κάνει κριτική στην κοινωνία με πολύ δημιουργικό και θετικό τρόπο.”

“Η ευθύνη μας είναι και για αυτούς που ρίχνουν μέσα στους κάδους τους τα μπάζα, καθώς  δεν χρειάζεται καμία κουλτούρα και ενημέρωση  για να το καταλάβουν, αλλά και από μένα τον ίδιο που θα αφήσω το πλαστικό ποτήρι το τραπέζι και θα πάω στο σπίτι μου μετά.”

 

 

 

About Ομάδα Σύνταξης 28554 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.