Στάθης Βλάχος:”Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δουλεύουν δύο μήνες ασταμάτητα επτά ημέρες την εβδομάδα.”


Στην κατάσταση που επικρατεί στις παραλίες του Καλαμιτσίου αναφέρθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική σύμβουλος Ασπασία Γρήγορη, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι τραγική.

“Για την επόμενη χρονιά πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και για το δρόμο που οδηγεί στις παραλίες, καθώς είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα, αλλά πρόκειται για μία μεγάλη δυσφήμιση για το νησί.”

Αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας, είπε ότι η κατάσταση όσον αφορά την καθαριότητα είναι τραγική και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, ενώ τα αδέσποτα στην Παλιά Πόλη έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα.
Παράλληλα θα πρέπει λόγω των υψηλών θερμοκρασιών να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα των κουνουπιών και να υπάρξει συντονισμένη πρόληψη από την πλευρά του δήμου για το θέμα των κουνουπιών σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Στην απάντηση του ο αντιδήμαρχος Στάθης Βλάχος, σχολιάζοντας αρχικά τις ερωτήσεις για το θέμα της λειτουργίας του δεματοποιητή, θύμισε ότι η διαχείριση των απορριμμάτων στην Ελλάδα είναι μία δύσκολη υπόθεση και συγκεκριμένα στη Λευκάδα λόγω της απότομης αύξησης των τουριστών.

Το θέμα των σκουπιδιών το έχουν διαχειριστεί όλες οι δημοτικές αρχές και όταν θα τελειώσει η θητεία μας θα κριθούμε όλοι.

Όσον αφορά τα προβλήματα που υπάρχουν στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων όλοι έχουμε τις ευθύνες μας ανέφερε, καθώς ευθύνες έχουν και αυτοί που επέλεξαν τον δίαυλο για να εναποθέτουν τα σκουπίδια τους χωρίς καμία μέριμνα, αλλά και η δημοτική αρχή που μπορεί να μην βρήκε μία άμεση λύση.

Ωστόσο η δημοτική αρχή τα τελευταία τέσσερα χρόνια κάτι που όλοι είχαμε εγκρίνει στο δημοτικό συμβούλιο, η μοναδική διαφωνία που είχαμε ως δημοτική αρχή, ήταν ότι εμείς πιστεύαμε ότι διαχείριση των απορριμμάτων στη Λευκάδα μπορεί να γίνει με δύο σχέδια.

Το πρώτο σχέδιο ήταν ότι η Λευκάδα θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα αυτόνομης διαχείριση των προβλημάτων, για αυτό είχαμε επιλέξει συγκεκριμένες θέσεις για ΧΥΤΥ, με τη συγκεκριμένη μελέτη και η δεύτερη άποψη ήταν η συνεργασία με τους έξω.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, εκτός από τη λαϊκή συσπείρωση, ότι η μοναδική λύση που θα έπρεπε έπρεπε να επιδιώξει Λευκάδα είναι να τα βγάζει έξω.

Όσον αφορά τις μεμβράνες του Δεματοποιητή, δεν μπορεί να κρύψει κανείς ότι μετά από τρία χρόνια μπορεί να ανοίξουν, ωστόσο αυτή τη λύση επιλέξαμε.

Αναρωτήθηκε μάλιστα τα τελευταία 40 χρόνια, ποια άλλη λύση υπήρχε σε αυτό το θέμα δεν πρέπει

Δεν πρέπει να κρινόμαστε από αυτό που είχαμε βάλει ως στόχο ανέφερε.

Απαντώντας στην Ασπασία Γρηγόρη, είπε ότι δεν έχει την εντύπωση πως η Λευκάδα έχει την καλύτερη εικόνα, όταν από μία κανονικότητα είκοσι ενός χιλιάδων πολιτών, φτάνει σε μία πραγματικότητα τα 150 χιλιάδων πολιτών.

Μάλιστα ζήτησε να μάθει συγκεκριμένες περιπτώσεις που να αιτιολογούν τον ισχυρισμό ότι το ιστορικό κέντρο είναι σε άθλια κατάσταση για να μπορέσουν να βοηθήσουν στην καλυτέρευση αυτής της εικόνας.

Όπως είπε  οι εργαζόμενοι καθαριότητας δουλεύουν επί δύο μήνες 7 ημέρες την εβδομάδα και δεν πρέπει να τους αδικούμε.

Ωστόσο συμφώνησε στο γεγον ότι στις 12 η ώρα τη νύχτα οι κάδοι μπορεί να είναι γεμάτο σκουπίδια.

Για παράδειγμα το τελευταίο απορριμματοφόρο που περνάει από την οδό Σικελιανού είναι στις 5:00 το απόγευμα και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να περάσει αργότερα αργότερα.

Μπορούν Ωστόσο οι μαγαζάτορες να κρατάνε τα σκουπίδια τους και να μην τα βγάζουν έξω και να τα κρατάνε μέχρι το πρωί, έχοντας μάλιστα ενημερωθούν εγγράφως.

Ο Βασίλης Αραβανής επέμεινε να μάθει πόσο έχει κοστίσει μέχρι στιγμής ο δεματοποιητής, με τον κύριο Βλάχο να λέει ότι κόστισε 800.000 ευρώ, με την ετήσια λειτουργία του να κοστίζει 720.000 ευρώ και αυτά βάσει κάποιων προδιαγραφών.

Όλα αυτά τα πράγματα εντάσσονται μέσα στο γενικότερο σχέδιο, ρωτώντας να μάθει εάν δεν υπήρχε ο δεματοποιητής τι θα κάναμε.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 20582 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Η καθαριότητα στην Λευκάδα το καλοκαίρι του 2018 φέτος 28/7έως 6/8 στην πόλη στο Νυδρί στο Περιγιάλι στην Καρυά στα Χορτάτα Εξάνθεια, Εγκλουβή, Τσουλαλάδες, Κάστρο παραλία, Άι Γιάννη παραλία, Νικιάνα , Επίσκοπο, Λυγιά , Α στον Άγιο Ηλία , Σύβρο ήταν καλή και με θετικές εντυπώσεις όχι μεμονωμένες αλλά συλλογικές εκτιμήσεις.
  Οι κάδοι δεν ξεχύλιζαν σκουπίδια και απορρίματα δεν υπήρχαν έξω.
  Λίγο τα χορτάρια δεξιά αριστερά των δρόμων θα μπορούσαν νάναι ποιό κομμένα.Τα πεζοδρόμια και οι άκρες των δρόμων στην Πόλη και στο Νυδρί πολύ καθαρά και σε όλη την απόσταση Βλυχό Λευκάδα καθαρός ο δρόμος δεξιά αριστερά στους οικισμούς.
  Τα χορτάρια και τα βούρλα και καλάμια στην γύρα της λιμνοθάλασσας σε κάποιο σημείο ίσως θέλουν χαμήλωμα.
  Η είσοδος της Αμαξικής ώς την πόλη καθαρή , και βατή για τους πεζούς και ποδηλάτες.
  Ο χώρος του Δημαρχείου και διοικητηρίου καθαρός και πέριξ.
  Στην είσοδο του Δημαρχείου μέσα αριστερά που έχει έναν γκισέ εξυπηρέτησης δτον διάδρομο γίνεται το θέρος λίγος συνωστισμός.
  Υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου υπάλληλος εξυπηρετικός και τυπικός.Όπως και πρόθυμοι οι αρμόδιοι για το νερό παρά τα χρόνια διαδημοτικά θέματα.
  Κοινη διαπίστωση τα παραπάνω .
  Στην εκτίμηση ώς φιλική παρέα διακοπών στην Λευκάδα και σχετικός με τις υποδομές και συντήρηση αυτών επειρογνώμων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.