Σε αναζήτηση προεκλογικού αφηγήματος…


Μετράμε αντίστροφα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις επόμενες ημέρες θα γίνει «ταμείο» για όσα έχουν γίνει στο νησί την τελευταία πενταετία.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να μας πουν το πρόγραμμα τους και η ατζέντα να φύγει από τις διαπιστώσεις,  τις ανούσιες κοκορομαχίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και να μπει σε μια ρεαλιστική τροχιά.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να  μας αναπτύξουν ένα κοστολογημένο  πρόγραμμα, να αιτιολογήσουν πως θα αντιμετωπίζουν τα σημαντικά προβλήματα του νησιού  και να μας πείσουν πως μπορούν να εφαρμόσουν όλα όσα θέλουν να κάνουν.

Θα πρέπει να υπάρχει ένας οδικός χάρτης, ένα πλάνο εκατό ημερών αντιμετώπισης των σημαντικών προβλημάτων του νησιού. Επίσης εκτιμώ ότι στα σημαντικά ζητήματα θα πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο σύγκλισης, με παράλληλη δέσμευση ότι όσα συμφωνηθούν προεκλογικά θα συνεχιστούν από τον επόμενο δήμαρχο.

Αναγνωρίζω την δυσκολία όλων των υποψηφίων στο να φτιάξουν «ελκυστικούς» στα μάτια των ψηφοφόρων  συνδυασμούς,  με νέα άφθαρτα πρόσωπα με όραμα και διάθεση για να προσφέρουν και όχι απλά να πιάσουν μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο.

Αυτά τα μνημονιακά  χρόνια που τα ιδεολογικά τείχη έχουν πέσει και η διάθεση για διεκδίκηση έχει ατονήσει, αναζητείται ο  ιδανικός υποψήφιος που θα εμπνεύσει την κοινωνία, θα δώσει την απαραίτητη ώθηση να γίνει αρωγός σε όποια προσπάθεια γίνει για αυτό τον τόπο, γιατί όσο και καλή βούληση να έχει ο μελλοντικός δήμαρχος, αν δεν έχει στο πλευρό του την κοινωνία δεν θα μπορέσει να πετύχει πολλά.

Η κοινωνία αυτή την στιγμή είναι σε κατάσταση αναμονής και περιμένει κάτω από ένα πρίσμα δυσπιστίας κάτι διαφορετικό.  Η νέα γενιά έχει απαξιώσει πλήρως την πολιτική και δείχνει να μην την ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα.

Αναζητά έναν υποψήφιο που μέσα από τις διαφορετικές απόψεις θα συνθέσει, θα αναζητήσει τρόπους να δημιουργήσει χωρίς πάντα να καλύπτεται από την οποιαδήποτε στενότητα της οικονομικής κρίσης.

Και το κυριότερο να απεγκλωβίσει την κοινωνία από το αίσθημα ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά βιώνοντας ένα κύκλο επαναλαμβανόμενης μιζέριας.

Επίσης χρειάζεται νέο πολιτικό αίμα να μπει στον αγώνα και να μην περιμένουμε να αλλάξουμε τις τύχες μας τους ίδιους και τους ίδιους που έχουν κάνει χόμπι το να είναι  δημοτικοί σύμβουλοι.

Προσωπικά θα με απογοήτευε η προεκλογική περίοδος να αναλωθεί σε κατηγορίες για το ποιος έκανε τι και να επικεντρωθούμε πως μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας και να δημιουργηθεί και πάλι αυτή η δύναμη δημιουργίας και προσφοράς.

Υπάρχουν εκτιμώ αυτά τα άτομα τα οποία ωστόσο για να πέσουν στην μάχη χρειάζονται να γνωρίζουν που και πως μπορεί να φανούν χρήσιμοι και να μην είναι απλά μια προεκλογική δεξαμενή ψήφων.

Ξέρω ότι αυτά που γράφω για κάποιους μπορεί να φαίνονται ρομαντικά, όμως πριν ψηφίσουμε τον επόμενο δήμαρχο πρέπει να μην σκεφτούμε με ατομικούς όρους παρελθόντος,  αλλά με βάση την συλλογικότητα και το γενικότερο καλό του νησιού μας.

Συνυπεύθυνοι σε όλη αυτή την προσπάθεια είμαστε και εμείς οι δημοσιογράφοι για το πως θα θέσουμε την ατζέντα, για το πως θα βοηθήσουμε την κοινωνία να επιλέξει εκείνον  τον υποψήφιο που μπορεί να γυρίσει σελίδα να κάνει κάτι καλύτερο για όλους μας..

Παναγιώτης Κουνιάκης.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25605 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.