Προπομπός καλοκαιρινής περιόδου τα αφιερώματα στην Λευκάδα


Εκτός από το Κάθισμα, το Πόρτο Κατσίκι και τους Εγκρεμνούς, το νησί έχει και… στεριανές ομορφιές
Η εύκολη οδική πρόσβαση και οι πολυβραβευμένες, άγριας ομορφιάς παραλίες της με τα βαθιά, γαλαζοπράσινα νερά, έχουν κάνει τη Λευκάδα διάσημη παγκοσμίως και έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του Ιονίου.

Όλη η δυτική πλευρά του νησιού – από την Πόλη στον βορρά μέχρι τη Βασιλική στο νότο – είναι μαγευτική και συγκεντρώνει τις απέραντες, πολυβραβευμένες παραλίες Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνούς, Κάθισμα και Αγιοφύλλι. Η ανατολική πλευρά έχει θέα στον Σκορπιό, το Μεγανήσι και τα Πριγκιπόνησα, και έχει παραμυθένιες μικρές απάνεμες παραλίες με κρυστάλλινα νερά.

Η Λευκάδα όμως δεν είναι μόνο οι παραλίες της. Είναι τα πολύχρωμα δίπατα σπίτια από τσίγκο στα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς Πόλης, οι μπουκαμβίλιες, οι καντάδες, το γραφικό λιμάνι της και η περηφάνια και το καμάρι των Λευκαδιτών, το μοναστήρι της Φανερωμένης, στην πλαγιά έξω από τη πόλη, με θέα που κόβει την ανάσα.

Από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Λευκάδας είναι επίσης το ενετικό κάστρο της Αγίας Μαύρας, στην είσοδο της πόλης, οι ανεμόμυλοι που στέκουν αγέρωχοι στην παραλία της Γύρας,το ακρωτήριο Λευκάτα στο νοτιότερο άκρο του νησιού – από όπου λέγεται ότι αυτοκτόνησε η Σαπφώ.

Τέλος, απαραίτητη είναι μία βόλτα (και μια βουτιά) στον οικισμό του Άγιου Νικήτα, το γραφικό ψαροχώρι εξαιρετικής ομορφιάς που παραπέμπει στο… Αμάλφι και το Πόρτο Φίνο!

Πηγή: www.news.gr/travel

About Ομάδα Σύνταξης 27474 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.