Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας  μέσω του σχολείου και της οικογένειας στη κοινότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στο Δημοτικό Σχολείο Νυδριού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας  μέσω του σχολείου και της οικογένειας στη κοινότητα που συνδιοργανώθηκε  από την Κοινωφελή Επιχείρηση ΔΕΠΟΚΑΛ Δήμου Λευκάδας (Βοήθεια στο Σπίτι), το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας , τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και τους Συλλόγους Γονέων – Κηδεμόνων των Σχολείων Νυδριού.

            Οι συμμετέχοντες έδειξαν  μεγάλο ενδιαφέρον  για τους θεματικούς άξονες του προγράμματος : Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)  – χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή και Πρώτες Βοήθειες – Πρόληψη ατυχημάτων.

Παράλληλα με την επιστημονική κατάρτιση  οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία δωρεάν εξετάσεων : Λήψη Τεστ Παπανικολάου με ταυτόχρονη  ενημέρωση για τον εμβολιασμό του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας από γυναικολόγο και μαία καθώς επίσης  Προσυμπτωματικό Έλεγχο PSA (εξέταση προστάτη) από ιατρό ουρολόγο.

Τέλος έγινε έλεγχος για τυχόν παραλήψεις στην εμβολιαστική κάλυψη παιδιών από Παιδίατρο και Επισκέπτριες Υγείας .

Η Κοινωφελής ΔΕΠΟΚΑΛ και ο Δήμος Λευκάδας  θα συνεχίσουν να υλοποιούν  παρόμοια προγράμματα.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Λευκάδας και κοινωνικούς φορείς  έχουν προγραμματιστεί  και σχεδιάζονται δράσεις σε θέματα υγείας που θα υλοποιηθούν σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές του Δήμου μας.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΠΟΚΑΛ

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 19059 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.