Πιο κοντά τα υδροπλάνα στο Ιόνιο


Από Πάτρα, Κέρκυρα, Παξούς θα γίνει η αρχή το 2019

Πιο κοντά φαίνεται ότι είναι πλέον η λειτουργία των υδατοδρομίων στη χώρα μας.

Μπορεί το πιλοτικό πρόγραμμα εφαρμογής του δικτύου με τέσσερα υδροπλάνα που ξεκίνησε το 2004 να σταμάτησε το 2008 (αφού δεν εκδόθηκε ερμηνευτικό Προεδρικό Διάταγμα) και Αμερικανοί, Καναδοί κι Έλληνες επενδυτές να απομακρύνθηκαν στέφοντας το ενδιαφέρον τους σε άλλες χώρες, τώρα όμως φαίνεται πως βρίσκεται λύση και πως θα πετάξουν υδροπλάνα στο Ιόνιο.

Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελληνικών Υδροπλάνων, Τάσος Γκοβας ο στόχος είναι την άνοιξη του 2019 να έχουν αδειοδοτηθεί αθροιστικά 5 υδατοδρόμια στο Ιόνιο. Η αρχή θα γίνει από την Πάτρα, την Κέρκυρα και τους Παξούς που έχουν ήδη άδεια.

Σύμφωνα με τον ΟΛΠΑ, η λειτουργία του υδατοδρομίου θα καταστήσει την Πάτρα και το λιμάνι της κεντρικό κόμβο ενός πρώτου δικτύου υδατοδρομίων στη Δυτική Ελλάδα, συμβάλλοντας έτσι στην τουριστική και γενικότερη οικονομική αναπτυξιακή δυναμική της ευρύτερης περιφέρειας.

Παράλληλα, προσδοκούνται σημαντικά οφέλη για την κοινωνία και τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και της Πάτρας, όπως για παράδειγμα η ενίσχυση της εναλλακτικής τουριστικής διακίνησης, η μεταφορά επιβατών και φορτίων κ.ά.

Πηγή: thebest.gr

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 20154 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.