Ο Μιλτιάδης Κλάπας στον Prisma 91,6 για τα κέντρα φιλοξενίας και τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικήςΤην Τρίτη 25/9 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” καλεσμένος τηλεφωνικά στην εκπομπή ήταν ο Γ.Γ Μεταναστευτικής Πολιτικής Μ.Κλάπας.

Ο Μιλτιάδης Κλάπας είναι Γ.Γ Μεταναστευτικής Πολιτικής. Εργάσθηκε στον αγροτικό τομέα στην ΕΑΣ Πρέβεζας από το 1989. Διετέλεσε Προϊστάμενος του χημείου καθώς και Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικών Βιομηχανιών. Υπηρέτησε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως Αντιδήμαρχος Πρέβεζας.Εκλέχθηκε Δήμαρχος Πρέβεζας το 2002 και επανεκλέχθηκε το 2006. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας την περίοδο 1995-1998. Την περίοδο 2007-2010 ορίσθηκε αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης στο Συμβούλιο Περιφερειών της Ευρώπης. Από το 2014 έως σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πρέβεζας. Ο κ. Κλάπας έχει διατελέσει ακόμη Επιστημονικός σύμβουλος του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας (2012-2013).  Από τον Ιούνιο του 2016 έως και το Μάιο του 2017 ήταν Συντονιστής του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας.

Συζητήσαμε μαζί του για το προγραμματισμό του υπουργείου για το 2019 όσο αναφορά την εισροή προσφύγων, μάθαμε για δράσεις και προγράμματα που έχουν εκπονηθεί αλλά και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Μόρια και στα υπόλοιπα hot spots. Επίσης συζητήσαμε για το κέντρο φιλοξενίας στην Φιλιππιάδα αλλά και για την πιθανότητα ανέγερσης άλλων κέντρων στην Ήπειρο.

ο κ. Κλάπας ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα δημιουργηθεί νέο κέντρο φιλοξενίας στο ν. Πρεβέζης αλλά και στην Ήπειρο. Επίσης άσκησε κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολύτευσης στο τρόπο που διαχειρίζεται το ζήτημα του προσφυγικού αντιπολιτευτικά.

 

About Ομάδα Σύνταξης 27909 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.