Ο Κώστας Λαπαβίτσας στον Prisma 91,6


Την Παρασκευή 1/6 στο prisma radio 91.6 και ”στο ίδιο έργο θεατές” είχαμε τη χαρά να φιλοξενούμε τηλεφωνικά στην εκπομπή μας τον γνωστό οικονομολογό και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Κώστα Λαπαβίτσα.

Ο Κώστας Λαπαβίτσας κατάγεται από τη Μακεδονία, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε οικονομικά στην Αγγλία, παίρνοντας το διδακτορικό του δίπλωμα στα 25 του χρόνια. Ειδικεύεται σε χρηματοπιστωτικά θέματα και στην ιαπωνική οικονομία.Έχει διδάξει οικονομικά σε μεγάλα πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ιαπωνίας και η έδρα του ήταν στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, συμπληρώνοντας 25 χρόνια μίας υψηλού κύρους διεθνούς ακαδημαϊκής καριέρας.

Από τον Ιανουάριο του 2015 έως και το Σεπτέμβριο του 2015 διατέλεσε βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο. Είχε εκλεγεί συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ημαθίας. Το Σεπτέμβριο του 2015 συνεργάστηκε με την Λαϊκή ενότητα και διαφώνησε με το τρίτο μνημόνιο και την οικονομική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γνώστης των οικονομικών της ανάπτυξης και με μία σύγχρονη διεισδυτική ανάλυση για τα κρίσιμα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της εποχής μας, οι απόψεις και οι θέσεις του Κώστα Λαπαβίτσα για τις εξελίξεις στην παγκόσμια, την ευρωπαϊκή και την ελληνική οικονομία, φιλοξενούνται συνεχώς και με αμείωτο ενδιαφέρον στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά, ασιατικά και αμερικανικά ενημερωτικά δίκτυα, τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες.Πολυγραφότατος σε τρεις γλώσσες, συγγραφέας σημαντικών βιβλίων στα Οικονομικά καθώς και πληθώρας επιστημονικών άρθρων, από τα ιδρυτικά μέλη του διεθνούς ερευνητικού δικτύου RMF, με πλήθος ομιλιών ανά τον κόσμο και τακτική παρουσία στα παγκόσμια ΜΜΕ, ο Κώστας Λαπαβίτσας είναι σήμερα ένας από τους λίγους ετερόδοξους οικονομολόγους, προερχόμενος από την μαρξιστική παράδοση, που έχει διεθνή αναγνώριση. Ανάμεσα στους συνομιλητές του συγκαταλέγονται κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ζωής.

Συζητήσαμε μαζί του για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία, πως επηρεάζουν οι τριγμοί στα χρηματιστήρια της γειτονικής χώρας το οικονομικό σχέδιο της Ελλάδος για έξοδο στις αγορές τις αρχές Φθινοπώρου , αλλά ακούσαμε το σχόλιο του για τις πολιτικές προτιμήσεις των ισχυρών στην Ε.Ε.

Επίσης μαθαίνουμε πως πηγαίνει η οικονομία στην Αγγλία μετά το Brexit αλλά και ποιο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας για να σταθεί στα πόδια της.

Ο κ Λαπαβίτσας χαρακτήρισε ”πολιτικό πραξικόπημα” τις πολιτικές εξελίξεις στη Ιταλία με την υπογραφή του Προέδρου δημοκρατίας της γειτονικής χωράς.

About Ομάδα Σύνταξης 27519 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.