Ο Κυριάκος ανακαλύπτει τη… Λευκάδα από τον Βηματοδότη


Θα σας περιγράψω αυτά που εντυπωσίασαν περισσότερο τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη (φωτογραφία) κατά την επίσκεψή του, την Τετάρτη, στη Λευκάδα. Πρώτα απ’ όλα ο πρόεδρος εντυπωσιάστηκε από τους… τουρίστες. Οχι τόσο από τον αριθμό τους (που είναι εντυπωσιακός για τέτοια εποχή στο νησί), αλλά επειδή τον αναγνώρισαν. Και όχι μόνον: θέλησαν να πιάσουν κουβέντα μαζί του (θα σας εξηγήσω αργότερα με ποιο θέμα), να βγάλουν σέλφι και γενικά πόσο επιθυμούσαν «να φωτογραφίζονται με τον αυριανό πρωθυπουργό» (σ.σ.: λόγια συνεργατών του κ. Μητσοτάκη).
Ενας ουαλός τουρίστας βρέθηκε στο διάβα του και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχασε την ευκαιρία για μια σύντομη συνομιλία μαζί του: «Πώς είδες το ματς με την Αγγλία;» τον ρώτησε, σίγουρος ότι ο Ουαλός και γνώριζε από μπάλα και είδε το ματς: «Ηταν μεγάλη χαρά των Εγγλέζων, σπάσαμε την γκίνια των πέναλτι» απάντησε χαρούμενος. Να σημειώσω εδώ ότι ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθεί ανελλιπώς το Μουντιάλ και εξακολουθεί ακόμη να στηρίζει τη Γαλλία.
Εν συνεχεία συνάντησε  ομάδα… γιαγιάδων (εκδρομή των ΚΑΠΗ). Μία από τις γιαγιάδες (ίσως και η πιο τολμηρή) του είπε: «Μας έλιωσε η ακρίβεια, τι θα κάνεις για μας, πρόεδρε;». Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε πρώτα να… σιγουρευτεί: «Πες μου, γιαγιά, τι ψήφισες στις εκλογές;». Η γιαγιά έδειξε μετανιωμένη: «Ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά…» και προτού τελειώσει τη φράση της επενέβη ο κ. Μητσοτάκης λέγοντάς ότι θα προσέξει τις συντάξεις και την προέτρεψε: «Ρίξε όμως και καμιά ψήφο σε μένα».
Την τρίτη στάση την έκανε σε ένα εστιατόριο. Ο εστιάτορας παραπονέθηκε για τον αυξημένο ΦΠΑ. Ο κ. Μητσοτάκης αμέσως υποσχέθηκε: «Θα σ’ τον κόψω εγώ τον ΦΠΑ όταν γίνω κυβέρνηση, αλλά φρόντισε κι εσύ να κόβεις και καμιά απόδειξη, γιατί δεν βλέπω τίποτε στα τραπέζια».

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 20216 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.