Ο διευθύνων σύμβουλος της Public Issue Γιώργος Μαυρής στον Prisma 91,6


Την Πέμπτη 17/5 ”στο ίδιο έργο θεατές” και στο prisma radio 91.6 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τηλεφωνικά τον Γιάννη Μαυρή.

Ο Γιάννης Μαυρής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες. Είναι διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο την εκλογική βάση των μεταπολιτευτικών πολιτικών κομμάτων.Από το 1990 ασχολείται συστηματικά με τη θεωρία των πολιτικών κομμάτων, τη μελέτη της εκλογικής συμπεριφοράς στην Ελλάδα και στην Κύπρο, την εμπειρική ποσοτική πολιτική και κοινωνική έρευνα, την έρευνα Κοινής Γνώμης, καθώς και τη θεωρία και την πρακτική των πολιτικών Δημοσκοπήσεων. Από το 1993 έως σήμερα, έχει σχεδιάσει, επιβλέψει και αναλύσει επιστημονικά περισσότερες από 1800 εμπειρικές ποσοτικές έρευνες ειδικών πληθυσμών και κοινής γνώμης. Στην περίοδο 1993-1994, διατέλεσε Διευθυντής Πολιτικών και Κοινωνικών ερευνών της εταιρείας ΚΕΜΕ και επιστημονικός υπεύθυνος στην Ελλάδα, για την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου (Έρευνα Κοινής Γνώμης που εξακολουθεί να διεξάγεται σε όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ, για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής). Το 1995 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Πολιτικών Ερευνών του Ινστιτούτου Ερευνών Κοινής Γνώμης VPRC. Από το 1996 έως το 2003 διατέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ενώ από το Δεκέμβριο του 2004, μέχρι το Νοέμβριο του 2007, οπότε και παραιτήθηκε, κατείχε και τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ.Το 2001 ίδρυσε την εταιρεία Public Issue. Από τον Δεκέμβριο του 2007 ασχολείται αποκλειστικά με τη διεύθυνσή της. Στις ελληνικές Βουλευτικές εκλογές του 1996, πραγματοποίησε με το Ινστιτούτο VPRC την πρώτη δημοσκόπηση έξω από τις κάλπες (exit poll) της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΕΡΤ) και στις Κυπριακές Προεδρικές εκλογές του 2003, με την εταιρεία CYMAR την πρώτη δημοσκόπηση έξω από τις κάλπες (exit poll) της κυπριακής Δημόσιας Τηλεόρασης (ΡΙΚ). Στις ελληνικές Βουλευτικές εκλογές του 2004 και του 2007 εφάρμοσε με εξαιρετική επιτυχία και καθιέρωσε -παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που αρχικά προκάλεσε- την τηλεφωνική μέθοδο για την εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου.Έχει διατελέσει, κατά καιρούς, υπεύθυνος ερευνών και επιστημονικός συνεργάτης ερευνητικών προγραμμάτων, στα περισσότερα επιστημονικά ιδρύματα της χώρας. Ως αναλυτής εκλογών και ερευνών κοινής γνώμης έχει συνεργασθεί με σημαντικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και εφημερίδες. Από το 1993 έως σήμερα παραμένει εκλογικός αναλυτής στο ΡΙΚ. Από το 1993, έως το 2012, συνεργάσθηκε ως πολιτικός και εκλογικός αναλυτής με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, όπου έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 450 πολιτικές, κοινωνικές και εκλογικές αναλύσεις. Από το 1994 έως το 2000, διατέλεσε εκλογικός και πολιτικός αναλυτής στην ΕΡΤ, ενώ στο διάστημα 1996-2002 συνεργάσθηκε με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Από το 2004, έως τον Σεπτέμβριο του 2013, συνεργάσθηκε με τον ραδιοφωνικό και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, πραγματοποιώντας και αναλύοντας τη μηνιαία έρευνα του Πολιτικού Βαρόμετρου. Έχει συνεργαστεί επίσης με την εφημερίδα Αυγή στο παρελθόν.

Συζητήσαμε μαζί του για για το πολιτικό σκηνικό της χώρας , τη δυναμική των κομμάτων αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ψηφοφόρων ανά ηλικιακή ομάδα και κοινωνική κατηγορία στην σημερινή εποχή.

ο κ. Μαυρής τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια είχαμε αντιδράσεις της κοινωνίας, χωρίς να πρέπει να υποτιμούμε τον αυθόρμητο παράγοντα.

Επιπρόσθετα τόνισε τα προβλήματα που αντιμετοπίζει η σύγχρονη αριστερά αλλά και η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη σήμερα στο κομμάτι της εκπροσώπησης χωρίς βεβαίως, όπως σχολίασε να ευθύνεται η κυβέρνηση Συριζα σε αυτό.

About Ομάδα Σύνταξης 27589 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.