ΝΟΔΕ Λευκάδας για την ΜΟΠΑΚ: Διαχρονικά αρνητική η παράταξη Δρακονταειδή στην ΜΟΠΑΚ


Μονάδα προεπεξεργασίας Απορριμάτων και Κομποστοποίησης, ΜΟ.Π.Α.Κ.

Έργο κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά

 

Η παράταξη του Δημάρχου Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, που σήμερα περηφανεύεται για την επίλυση του θέματος των απορριμμάτων, υπήρξε διαχρονικά αρνητική στο έργο καταψηφίζοντας μάλιστα με αστεία σκεπτικά τις αποφάσεις των προηγούμενων δημοτικών συμβουλίων.

 

Τους υπενθυμίζουμε ότι με κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, βουλευτή τότε τον κ. Θ. Σολδάτο και δήμαρχο τον κ. Β. Φέτση, χωροθετήθηκε το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δήμου Λευκάδας, εντός της έκτασης του  Βιολογικού Δ. Λευκάδας, και ξεκίνησαν οι μελέτες  για την προέγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου.

Με την αλλαγή της Κυβέρνησης τον Οκτώβριο του 2009 το έργο παγώνει και ουσιαστικά εγκαταλείπεται.

 

Με την νέα κυβέρνηση Σαμαρά που προκύπτει το 2012, και την επανεκλογή του κ. Θ. Σολδάτου ως βουλευτή, επανεκκινείται ουσιαστικά τότε, η προσπάθεια για το έργο.

Γίνεται επικαιροποίηση  προηγούμενων μελετών, εκπονούνται νέες μελέτες  και μετά από διαρκή διετή ζύμωση και συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς, ανακοινώνεται η υπογραφή της απόφασης ένταξης του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» με κωδικό MIS 448249 και προϋπολογισμό 5.994.564€.

 

Εκ των γεγονότων αποδεικνύεται, βάση και της επισυναπτόμενης απόφασης από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ 25.7.2014, ότι το έργο έτρεξε και πήρε κωδικό κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά.

 

Η σημερινή Δημοτική Αρχή με την αδράνεια της, δεν αξιοποίησε τα διαθέσιμα για τον δεματοποιητή χρήματα και κατέληξε να χάσει τις προθεσμίες για την χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να περάσει ως έργο γέφυρα από προηγούμενο πρόγραμμα (με δεσμευμένα τα χρήματα του 2014), καθυστερώντας 4 σχεδόν ολόκληρα χρόνια.

 

Όποιος λοιπόν έχει το θράσος, τα έργα που πρώτα πολεμάει, να τα εμφανίζει στη συνέχεια ως δικά του, θα πρέπει να έχει και το πολιτικό θάρρος να αναγνωρίζει τη θετική προσφορά όλων των προηγούμενων που δούλεψαν επιτυχώς, προκειμένου το έργο να φτάσει σε τελικό στάδιο, το οποίο διαχειρίζεται η σημερινή Δημοτική Αρχή.

 

 

 

Γραφείο ΤύπουΝομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής

Νέας Δημοκρατίας Λευκάδας

 

ΜΟΠΑΚ-ΔΙΑΥΓΕΙΑ-25.7.2014

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 24639 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.