Με επιτυχία ολοκληρώθηκε δύσκολη επιχείρηση απεγκλωβισμού στο Πόρτο Κατσίκι.


Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης τριών αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και μιας γυναίκας σε κατάσταση εγκυμοσύνης ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν λίγα λεπτά.

Το περιστατικό συνέβη στην πρώτη μικρή παραλία του Πόρτο Κατσίκι, όταν σηκώθηκε κύμα και οι τρεις αλλοδαποί στην προσπάθεια τους  να φύγουν  εγκλωβίστηκαν, ενώ ειδοποίησαν μέσω κινητού τηλεφώνου τις αρχές, με τον έναν από τους τρεις να μιλάει Ελληνικά.

Επιτόπου έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, σκάφη και άντρες του λιμενικού, σε άμεση επικοινωνία με τον δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνο Δρακονταειδή  και τον θάλαμο επιχειρήσεων της γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα.

Κοντά έσπευσε αλιευτικό σκάφος, το οποίο και κατάφερε να τους διασώσει, ενώ αυτή την  στιγμή μεταφέρονται με σκάφος του Λιμενικού από τη Βασιλική στο Νυδρί.

Η όλη επιχείρηση ήταν εξαιρετικά δύσκολη, με την πυροσβεστική ναι επιχειρεί να κατέβει με σχοινιά σε έναν σχεδόν κάθετο χώρο, ενώ εξετάστηκε σοβαρά και η περίπτωση διάσωσης από αέρος, όμως κρίθηκε εξαιρετικά επικίνδυνο λόγω μη πρόσβασης στην παραλία.

Την ίδια στιγμή στον Άγιο Νικήτα διεσώθη κολυμβητής μετά από παρέμβαση του λιμενικού, το οποίο έστειλε σκάφος στην περιοχή διασώζοντας τον κολυμβητή κυριολεκτικά την ώρα που τον εγκατέλειπαν οι δυνάμεις του.

Οι μηχανισμοί διάσωσης για ακόμη μία φορά έπραξαν το καθήκον τους και ανταποκρίθηκαν και στις δύο δύσκολες περιπτώσεις με επιτυχία και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 20617 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.