Μανόλης Θερμός στον Prisma 91,6: “H Λευκάδα όπως και άλλες περιοχές βιώνει τα αποτελέσματα του μαζικού τουρισμού.”


Με αφορμή τις κινητοποιήσεις για την παραλία Μύλος τοποθετήθηκε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Μανώλης θερμός.

Αυτό που γίνεται στην παραλία Μύλος ανέφερε, μας δίνει την ευκαιρία να κρίνουμε την δημόσια  την εικόνα των επαγγελματιών της εξουσίας. Αυτό είναι χρέος των πολιτών, ωστόσο αγνοούμε τι πραγματικά πιστεύουν, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται στη συγκεκριμένη δημοτική αρχή για να μην παρεξηγηθεί.

“Στο θέμα της παραλίας Μήλος ενεπλάκησαν όλα τα κόμματα, όλα τα χρώματα, φτάσαμε μέχρι το υπουργείο, γιατί όλοι θέλουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και όχι να δεσμευτούν με προτάσεις για τις λύσεις των προβλημάτων.”

Στην περίπτωση της παραλίας Μύλος ο επιχειρηματίας είναι νόμιμος, έλκεται από το κέρδος και εφόσον δεν απαγορεύεται γιατί όχι να μην μπουν ομπρελοκαθίσματα. Το πρόβλημα το δικό μου δεν είναι εκεί ανέφερε ο κ Θερμός.

Το θέμα της παραλίας Μύλος δεν είναι μόνο ζήτημα προσώπων ή πολιτικής βούλησης, καθώς όλοι έδειξαν βούληση για να λυθεί  το θέμα, ωστόσο η μη λειτουργική νομοθεσία, η επικάλυψη αρμοδιοτήτων και το μη αποτελεσματικό κράτος αρκεί για να μη λυθεί  κανένα πρόβλημα.

Αναφερόμενος στις γενικότερες στρεβλώσεις του τουριστικού προϊόντος μας, ο ίδιος μετέφερε την ενόχληση πελατών του, οι οποίοι ήρθαν εξοργισμένοι από το Πόρτο Κατσίκι, γιατί εκεί παρκάρουν τα καραβάκια με διαπασών τη μουσική.

“Οι άνθρωποι πήραν τις πετσέτες και έφυγαν, ενώ καθημερινά η ένωση ξενοδόχων λαμβάνει παράπονα από δυσαρεστημένους τουρίστες.”

Για άλλη μία φορά ο κύριος Θερμός αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής τουριστικού προτύπου που θα έχει σαφή προοπτική, αλλά αυτό απαιτεί προσπάθειες τόσο από τους κρατικούς αλλά και τους ιδιωτικούς φορείς δεν μπορούμε να περιμένουμε από το Δήμο να μας φτιάξει τουριστικό πρόγραμμα, καθώς αυτή δεν είναι η δουλειά τους.

Πρέπει να διαφοροποιηθεί το τουριστικό πρότυπο της Λευκάδας, καθώς εστιάζεται κατά κύριο λόγο στο οργανωμένο μαζικό τουρισμό, λέγοντας ότι αυτά που βιώνουμε είναι τα αποτελέσματα του και δεν τα έχει μόνο η Λευκάδα.

Επίσης σε όλη αυτή τη διαδικασία καλό θα είναι να επέμβει και ο λεγόμενος πνευματικός κόσμος του νησιού, καθώς όλοι πρέπει να παρεμβαίνουν στα προβλήματα οπότε θεωρούν ότι οι αποφάσεις της εξουσίας έρχονται σε αντίθεση με τις κοινωνικές ανάγκες.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21091 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.