Μανόλης Θερμός στον Prisma 91,6: “Δεν θα είχα πρόβλημα να είμαι υποψήφιος σε συνδιασμό, με συμφωνία στο τι θα κάνουμε και προπάντων ανιδιοτέλεια.


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Μανώλης Θερμός σχολιάζοντας τα προεκλογικά δρώμενα.

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος σε κάποιον συνδυασμό στις επερχόμενες εκλογές, απάντησε ότι δεν θα είχε πρόβλημα, εάν και εφόσον η ομάδα που θα δημιουργούσαμε ήταν της ίδιας σκέψης και λογικής, με συμφωνία στο τι θα κάνουμε και προπάντων ανιδιοτελής και αυτό για μένα είναι κόκκινη γραμμή.

“Αν βρεθεί τέτοια ομάδα δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να προσφέρω ότι μπορώ.”

Όπως είπε, σε όλες τις προεκλογικές περιόδους ένα μεγάλο ποσοστό μένει στην αδράνεια, μέχρι κάποια πράγματα κυλήσουν στο αυλάκι και φτάσουν στο τέλος, τότε και αυτοί θα πάνε κάπου.

Σχολιάζοντας την πληθώρα υποψηφιοτήτων που ακούγονται για το δήμο Λευκάδας, εκτίμησε ότι πολλές υποψηφιότητες δεν έχουν προετοιμαστεί για την εξουσία, ούτε έχουν κάνει σχεδιασμό συμβουλίων, ούτε έχουν επιλέξει πρόσωπα για τις θέσεις-κλειδιά.

“Ρωτάω  υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο, πλην των επικοινωνιακών τεχνασμάτων; Έχουν αποφασίσει για στελέχωση στα κρίσιμα πόστα, γιατί η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Η στελέχωση των κρίσιμων πόστων, δεν ξέρω αν συνάδει με την κρισιμότητα της κατάστασης και δεν διασφαλίζει διγλωσσία ή και το χάος.”

Σύμφωνα με τον Μανώλη Θερμό, ακόμα οι υποψηφιότητες μένουν στα πλαίσια των εντυπώσεων και κανείς δεν ασχολείται με την πραγματικότητα.

Ωστόσο ο κόσμος δεν πρέπει να είναι δύσπιστος και να δώσει μία ευκαιρία και στα νέα παιδιά που παράγουν προτάσεις και που ενδεχομένως ενταχθούν σε κάποιους συνδυασμούς, καθώς από ότι ακούω όλα τα ψηφοδέλτια έχουν νέους ανθρώπους από όλο το πολιτικό φάσμα.

Ο Μανώλης Θερμός ανέφερε ότι είναι περισσότερο από σαφές ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την εφαρμογή ενός προτύπου τουρισμού, καθώς αυτή τη στιγμή δεν το έχουμε.

Εάν σε αυτό το πρότυπο τουρισμού θα έχουμε και αειφορική προοπτική, θα είναι καλύτερο για όλους, ωστόσο αυτό απαιτεί προσπάθεια τόσο από τους δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς φορείς.

Δεν μπορούμε να πάμε να ψηφίσουμε λες και δεν έχει συμβεί τίποτα και στη χώρα και στον τόπο. Πρέπει να σκεφτούμε τι θέλουμε από αυτούς που θα ψηφίσουμε.

Θέλουμε κάποιον που να μην λέει γενικότητες, αλλά να ασχολείται με το τι θα παρουσιάσει και αυτό ισχύει για όλους υποψηφίους. Οι αλλαγές της ηγεσίας δεν οδηγούν πουθενά, καθώς είναι ανάγκη να γεννηθούν οι λύσεις για τον τόπο.

Πρέπει να υπάρξει προεκλογικός προβληματισμός, καθώς ακόμα δεν είναι αργά.

Για να γίνουν αυτά η κοινωνία πρέπει να έχει αμεσότητα και το ζητούμενο φαίνεται να μοιάζει να είναι ο εκσυγχρονισμός μας. Μας λείπει γενικώς η διευκρίνηση για  το τι εννοούμε, τι αισθανόμαστε, ζητάμε εκσυγχρονισμό και προπάντων όχι με σημείο αναφοράς κάτι άλλο.

Δεν πρέπει να κάνουμε διαχείριση της εξουσίας μόνο, κάτι που τώρα συμβαίνει, καθώς πολιτική δεν έχει χαραχτεί.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 26198 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.