Μήνυμα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου για την « Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» στις 8 Μαρτίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου για την « Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» στις  8 Μαρτίου

Θ. Γαλιατσάτος: «Στην  πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε σήμερα, οικονομική και κοινωνική, η γυναίκα αποτελεί τον στυλοβάτη της κοινωνικής συνοχής»

 

 

Το χρέος της πολιτείας να προστατέψει, να ενισχύσει τον πολλαπλό ρόλο της γυναίκας και να αναδείξει την προσωπικότητα της , υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στο μήνυμά του για την  «Παγκόσμια Ημέρα  της Γυναίκας», στις 8 Μαρτίου.

«Η  «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»,  είναι  μία μοναδική επέτειος για τον αγώνα που έδωσαν πριν από 160 ακριβώς χρόνια, οι  εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας, στη Νέα Υόρκη, ζητώντας τότε καλύτερες και πιο «ανθρώπινες» συνθήκες εργασίας. Έκτοτε η γυναίκα κατάφερε, μέσω  αγώνων και θυσιών,  να έχει σήμερα εξέχουσα θέση στην κοινωνία και στο πολιτικό γίγνεσθαι, ανταποκρινόμενη παράλληλα, στους πολλαπλούς της ρόλους, ως μητέρα, σύζυγος και εργαζόμενη.

Στην  πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε σήμερα, οικονομική και κοινωνική, η γυναίκα αποτελεί τον στυλοβάτη της κοινωνικής συνοχής.

Η γιορτή της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας»  υπενθυμίζει και επιβάλλει το χρέος που έχει η Πολιτεία, να προστατέψει, να ενισχύσει τον ρόλο της γυναίκας και να αναδείξει την προσωπικότητα της , άλλωστε όπως αναφέρει και ο γνωστός Γάλλος συγγραφέας Alphonse Karr «αν οι άντρες ήξεραν τι σκέφτονται οι γυναίκες, θα ήταν είκοσι φορές πιο τολμηροί».

Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες να έχουν ψυχικό σθένος και ελπίδα, ώστε να ανταποκρίνονται επάξια στον πολυμορφικό ρόλο που καλούνται να υπηρετούν  και να  αποτελούν πάντα το πρότυπο της εξέλιξης της ανθρώπινης κοινωνίας μας» αναφέρει στο μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος .

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21361 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.